Mit kellene mondanom a testvéreimnek?
A családi ház amiben élünk 1/3-ad részt az enyém, a többi a 2 testvérem tulajdona.
A feleségemnek van 2 ingatlana az egyiket még a házasságunk előtt szerezte, a másikat sajnálatosan az apukája halála után örökölte.
Az apukája háza annyiba kerül hogy a 2 testvéremet is kitudnánk belőle fizetni, és még maradna is erre a házra, hogy felújítsnuk.
A testvéreim kb. 30-40%-al olcsóbban kiszállnak ebből a házból ha fizetünk nekik, így a feleségem is annyit tenne bele ebbe a házba mint ami az én részem, szóval teljesen korrektül 50-50% lenne a beletett pénzünk.
Viszont sajnos van egy anyósom, aki elvált a második férjétől is, és a feleségem házában lakik.
Ő most bejelentette, hogy átköltözne a volt férje azaz a néhai apósom házába, a feleségem meg mondta, hogy oké, és akkor azt adjuk el ahol az anyósom lakott.
A bökkenő, hogy abból még úgy sem tudjuk kifizetni mindkét testvéremet, hogy közel 40%-al olcsóbban kiszállnának ebből a házból, felújításra meg végképp nem maradna.
Mivel kb a felét éri az a ház mint az apósomé.
A feleségem azt mondta, hogy majd ha egyszer meghal az anyukája, eladjuk azt a házat is, és ki lesznek fizetve (55 éves az anyósom....)
Rohadtul nem tartom korrektnek elsősorban a testvéreimmel szemben.
Nem érzem úgy, hogy nagyon beleszólhatnék, mert lényegében egyik házhoz sincs közöm, viszont ugye mi a testvéreim házában is lakunk nem csak az enyémben.
És ők még rendesek is voltak mert nem tudom hányan mondanának le ennyi pénzről (több millióról van szó amit nem kérnek el a részükből)
Kifizetünk nekik az olcsóbb házból amennyit tudunk, de itt se lesz felújítva és mondjuk ha 30 év múlva hal meg az anyósom, és van mondjuk 10 millió tartozásunk az mit fog érni 30 év múlva?Mintha most adnék nekik 1-1 milliót mert 30 éve az volt a sok pénz.
Ráadásul nem értem az anyósom mit képzel, hogy ő válogat, meg neki a drágább ház kell mikor örülhetne hogy van hol laknia ingyen.
Mit kéne erre mondanom?
Már kifejeztem a nem tetszésem, de annyira abszurdnak érzem, hogy még nem mentem bele jobban.
Utolsó, olvasd el figyelmesebben.
A 3 testvér közül
1. nem érdekli a ház (az árát kéri)
2. ki tudná fizetni, de ő nem akar ott élni (és nem szeretné, ha idegenek élnének ott)
3. szeretne ott élni, ő is ragaszkodik a "150 éve a családé, maradjon is így" felálláshoz, de nem tud fizetni. Hitelt se akar fölvenni; ennyit nem is kapna.
Marad a felállás, hogy az asszonyt valami módon "betöri" - és ezt kérlek értsd jól -, aki beszáll a "150 éve a miénk, maradjon is így" buliba a saját örökségével.
Nem opció a kisebb lakás, nem opció a nagyobbik lakás. A "beköltözik a szegényebb" se. Ő sem tud fizetni.
Marad a válás, ha nincs egyezség; ez esetben a 3 testvér majd még elmarakodik egy ideig.
Nem az anyós a probléma, hanem a régi családi házhoz való görcsös ragaszkodás. (Amit azért részben értek, megértek)
Én azt nem ertem, minek válaszoltok erre ilyen komolyan. Többen leírtuk, hogy ez a kerdés így, ahogy van, volt már egyszer, pont ugyanez. Fél eve-éve.
Szóval egyertelműen kamu, nem véletlenül tűnt el a kérdező is.
#81 Én figyelmesen olvastam, ellentétben veled...
Igenis az anyós és/vagy a feleség most a probléma! Mivel a testvérek között már volt egy egyezség! Amit most anyós miatt rúgnának fel.
A feleséged helyében úgy elküldtelek volna a családoddal együtt a pi...ramisba, hogy azt emlegetnétek a halálos ágyatokon is... Hogy jöttök ti ahhoz, hogy beosszátok a nejed vagyonát, evvel is más faxával verni a csalánt? Milyen undorító délnorvég mentalitás ez már... Ha van egy lepkefingnyi agya az asszonynak, ha nem is adja be a válópapírokat, de gyereket nem veled vállal... A tesóid tűzzenek ki szépen Hollandiába öreget ápolni 1-2 évre, és már meglesz a lakásra való maradék része... Még ilyen rohadt számító bandát, a pofám leszakad, de halál komolyan... Nem szégyenlitek magatokat?
Nyugodj meg, ha így beosztaná valaki a házaimnak az árát a rokonainak, az nem is lenne a férjem másnaptól... Inkább haljak meg egyedül, mint ilyen utolsó opportunista házastársam legyen... Ha lenne lakásom a házasságom előttről, ami üresen áll, nem, hogy eladnám, kiadnám, amíg a gyerekem el nem ballag a középiskolából és megkapná ballagási ajándéknak és a nevére íratnám. Innentől kiadhatja, eladhatja és akár költözhet egy mediterrán országba is, ahol egy magyar vidéki ház áráért még egy élhető környéken is simán vehet két belvárosi lakást, ha beszél az adott nyelven és elég figyelmes.
De hogy egészséges, felnőtt emberek lakhatását nem én oldanám meg, az biztos... Úgyhogy rebegj el egy imát és adj hálát a sorsnak, hogy ekkora balek az asszony és nem vágott ki, mint cicákat kakkantani...
"Mivel a testvérek között már volt egy egyezség! Amit most anyós miatt rúgnának fel."
Egyezség? A kérdező más farkaval akarja verni a csalánt. Nincs pénze. És tuti hogy az anyós csak kifogás. A feleség rájött, hogy ez így neki nagy bukta lenne, hiába erőlteti a férje.
87
Milyen nyakukra? Az anyós egyedül él a feleség egyik házában.
Oké, de akkor más vagyonába a feleség hogy nyomja be a seggét? Nem a saját lakásabn lakik, neki kb semmi köze ahoz a lakáshoz. Akkor ez most hogy is van? Miért nem akar a nagyobb lakásába átköltözni, vagy hasonlók és egy másik testvérre hagyni a lakást?
Jajj, hogy az neki maradjon meg úgy, ahogy van, s ő ne tegyen cserébe azért semmit, hogy más nyakán lóg. Értem.
89
Nem a feleség, hanem a kérdező ragaszkodik a testvéreivel közös házhoz. Ő nem akar onnan menni és eladni sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!