Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit kellene mondanom a testvér...

Mit kellene mondanom a testvéreimnek?

Figyelt kérdés

A családi ház amiben élünk 1/3-ad részt az enyém, a többi a 2 testvérem tulajdona.

A feleségemnek van 2 ingatlana az egyiket még a házasságunk előtt szerezte, a másikat sajnálatosan az apukája halála után örökölte.

Az apukája háza annyiba kerül hogy a 2 testvéremet is kitudnánk belőle fizetni, és még maradna is erre a házra, hogy felújítsnuk.

A testvéreim kb. 30-40%-al olcsóbban kiszállnak ebből a házból ha fizetünk nekik, így a feleségem is annyit tenne bele ebbe a házba mint ami az én részem, szóval teljesen korrektül 50-50% lenne a beletett pénzünk.

Viszont sajnos van egy anyósom, aki elvált a második férjétől is, és a feleségem házában lakik.

Ő most bejelentette, hogy átköltözne a volt férje azaz a néhai apósom házába, a feleségem meg mondta, hogy oké, és akkor azt adjuk el ahol az anyósom lakott.

A bökkenő, hogy abból még úgy sem tudjuk kifizetni mindkét testvéremet, hogy közel 40%-al olcsóbban kiszállnának ebből a házból, felújításra meg végképp nem maradna.

Mivel kb a felét éri az a ház mint az apósomé.

A feleségem azt mondta, hogy majd ha egyszer meghal az anyukája, eladjuk azt a házat is, és ki lesznek fizetve (55 éves az anyósom....)

Rohadtul nem tartom korrektnek elsősorban a testvéreimmel szemben.

Nem érzem úgy, hogy nagyon beleszólhatnék, mert lényegében egyik házhoz sincs közöm, viszont ugye mi a testvéreim házában is lakunk nem csak az enyémben.

És ők még rendesek is voltak mert nem tudom hányan mondanának le ennyi pénzről (több millióról van szó amit nem kérnek el a részükből)

Kifizetünk nekik az olcsóbb házból amennyit tudunk, de itt se lesz felújítva és mondjuk ha 30 év múlva hal meg az anyósom, és van mondjuk 10 millió tartozásunk az mit fog érni 30 év múlva?Mintha most adnék nekik 1-1 milliót mert 30 éve az volt a sok pénz.

Ráadásul nem értem az anyósom mit képzel, hogy ő válogat, meg neki a drágább ház kell mikor örülhetne hogy van hol laknia ingyen.

Mit kéne erre mondanom?

Már kifejeztem a nem tetszésem, de annyira abszurdnak érzem, hogy még nem mentem bele jobban.

tegnap 19:48
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/79 A kérdező kommentje:

17-es

Van alapból 50 milliónyi részem.

A tesóim 20-20-ról mondanak le, az egyenlő 90-el, mert nyilván az én javamra mondanak le nem a feleségem javára. Vagyis értem teszik.

A ház eladása is felmerült, az egyik testvérem nem akarja, hogy "másé" legyen (értsd: aki nem családtag, rokon)

Ő egyébként jelképes összegért is lemondana mert nem akar itt lakni se, illetve mert sikeres vállalkozó, csak úgy mint a párja.

Bizonyíthatóan 150 éve a családunk tulajdona ez a ház (vagyis a terület, a ház "csak" 80 éves) úgyhogy van egy ilyen elve ha így érthetőbb.

A másik testvérem nem gazdag, tőle volt igazán fura hogy 30 millióval beérné, erre is lenne magyarázatom, de az inkább spekuláció. Nem tudom miért mond le 20 millióról.

Sajnálom hogy egyesek számára az irigység ekkora unszimpátiát vált ki irányomba, tény hogy szerencsés helyzetbe kerültem, és bocsánat hogy élni szeretnék vele.

Viszont a kérdés nem rólam szól, hiába van az, hogy rajtam lelehet vezetni a feszültséget.

A másik pedig ez egy friss történet, de apukám halála miatt merült fel a ház elosztása, addig az ő nevén volt, és velünk lakott, ergo nem a testvéreim vagyonán éltünk eddig hanem apukámén, az ő hozzájárulásával. És hosszan tartó betegsége alatt mi gondoztuk (amivel kapcsolatbna nem akarok hazudni, élete utolsó 6 hónapjában kellett neki sokat segíteni, és az utolsó 2 hónap volt csak az amikor tényleg ránk volt szorulva teljes mértékben)

Azt közölte velünk évekkel ezelőtt hogy mindenki 1/3-ad részt kap majd, a hagyatéki nemrég ért véget.

tegnap 21:10
 22/79 anonim ***** válasza:
93%
19, olvass figyelmesebben. Az anyós már rég elvált attól a bizonyos néhai apóstól, akiknek a közös gyermekük most megörökölte az ingatlant. Újra férjhez ment és újra elvált. Ahhoz az ingatlanhoz, ahová vissza akar cuccolni, semmi köze nincs. Még haszonélvezet szintjén se.
tegnap 21:11
 23/79 A kérdező kommentje:

Bár senkinek semmi köze, de minden örökség.

A feleségem a saját házát évekkel ezelőtt a nagymamájától örökölte meg, a másik házat az apukájától most.

A 150 milliós házat meg az én szüleimtől/apukámtól örököltük ahogy azt előző kommentemben leírtam.

tegnap 21:16
 24/79 anonim ***** válasza:
82%

Csak elméletben, ha netán elválnátok, az a ház nem fele fele lesz, mert neked 1/3-od van, a nejed meg 2/3-ot vett meg (az mindegy, hogy mennyiért, magánvagyonából vette), és még ő újít fel szintén a magánvagyonából. Az, hogy a földhivatalban fele-fel arányban jegyzitek be, nem lesz döntő, ugyanis nem az számít házastársak esetén, hanem a szerzés tényleges körülményei.

A testvérek heylében ebbe nem mennék bele. Már eleve jóval olcsóbban adnák, és azért a pofátlanságnak is van határa.

tegnap 21:19
 25/79 anonim ***** válasza:
34%
18, és nem ismered magadat? Vagy csak most kezded megismerni? Igaz lenne a mondás? Attól, hogy valakinek diplomája van... Amúgy még lehetsz villanyszerelő.
tegnap 21:23
 26/79 anonim ***** válasza:
32%
21, kerdezo: igy jar, aki az infokat csak csepegteti! 👏🤣 Es hiaba dicsekszel, nem tudod megvenni a hazat, csak ha szinte kisemmized a testvereidet es elveszed a feleseged ingatlanjaibol a penzt, szerencsere sikertelenul! 😈🤷‍♀️
 27/79 A kérdező kommentje:

25-ös

Bár elég rosszindulatú a kommented, de a feleségem az apukája házát meg a házasság után örökölte.

Ezen kívül az egy dolog hog 150 millióra becsülik a házat, a testvéreim 60 millióért adják el nekünk, azaz senkit nem érdekel mire becsületék.

Szóval ha már rosszmájúskodsz legalább ne ennyire feketén fehéren tedd.

28/79 anonim ***** válasza:
82%

" a házasság után örökölte."

Az örökség magánvagyon. Házasságban is.

Mindegy, mennyiért adják el. 2/3-ot vesz meg. Neki 2/3-a lesz, neked 1/3-od.

tegnap 21:26
 29/79 anonim ***** válasza:
68%
28: tokmindegy, hogy mikor orokolte a feleseged a hazat az apja utan, az sose lesz a tied, az mindig az o kulonvagyona marad! 🤫😉😈🤷‍♀️
tegnap 21:27
 30/79 A kérdező kommentje:

A konkrét kérdésre is fog valaki válaszolni ha már így ki lett vesézve, hogy miből, hogyan meg hogy mekkora görény vagyok mert élni akaroka azzal a lehetőséggel amit a testvéreim önszántukból adnak?

Vagy akkor ez a vége, hogy egy görény vagyok, dögöljek is meg mert így alakult, lehúzok mindenkit és megbeszéltük?

tegnap 21:27
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!