Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit kellene mondanom a testvér...

Mit kellene mondanom a testvéreimnek?

Figyelt kérdés

A családi ház amiben élünk 1/3-ad részt az enyém, a többi a 2 testvérem tulajdona.

A feleségemnek van 2 ingatlana az egyiket még a házasságunk előtt szerezte, a másikat sajnálatosan az apukája halála után örökölte.

Az apukája háza annyiba kerül hogy a 2 testvéremet is kitudnánk belőle fizetni, és még maradna is erre a házra, hogy felújítsnuk.

A testvéreim kb. 30-40%-al olcsóbban kiszállnak ebből a házból ha fizetünk nekik, így a feleségem is annyit tenne bele ebbe a házba mint ami az én részem, szóval teljesen korrektül 50-50% lenne a beletett pénzünk.

Viszont sajnos van egy anyósom, aki elvált a második férjétől is, és a feleségem házában lakik.

Ő most bejelentette, hogy átköltözne a volt férje azaz a néhai apósom házába, a feleségem meg mondta, hogy oké, és akkor azt adjuk el ahol az anyósom lakott.

A bökkenő, hogy abból még úgy sem tudjuk kifizetni mindkét testvéremet, hogy közel 40%-al olcsóbban kiszállnának ebből a házból, felújításra meg végképp nem maradna.

Mivel kb a felét éri az a ház mint az apósomé.

A feleségem azt mondta, hogy majd ha egyszer meghal az anyukája, eladjuk azt a házat is, és ki lesznek fizetve (55 éves az anyósom....)

Rohadtul nem tartom korrektnek elsősorban a testvéreimmel szemben.

Nem érzem úgy, hogy nagyon beleszólhatnék, mert lényegében egyik házhoz sincs közöm, viszont ugye mi a testvéreim házában is lakunk nem csak az enyémben.

És ők még rendesek is voltak mert nem tudom hányan mondanának le ennyi pénzről (több millióról van szó amit nem kérnek el a részükből)

Kifizetünk nekik az olcsóbb házból amennyit tudunk, de itt se lesz felújítva és mondjuk ha 30 év múlva hal meg az anyósom, és van mondjuk 10 millió tartozásunk az mit fog érni 30 év múlva?Mintha most adnék nekik 1-1 milliót mert 30 éve az volt a sok pénz.

Ráadásul nem értem az anyósom mit képzel, hogy ő válogat, meg neki a drágább ház kell mikor örülhetne hogy van hol laknia ingyen.

Mit kéne erre mondanom?

Már kifejeztem a nem tetszésem, de annyira abszurdnak érzem, hogy még nem mentem bele jobban.

tegnap 19:48
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/79 anonim ***** válasza:
44%
28. Ha aron alul veszik meg a testvereid, ki vannak semmizve! 👎
tegnap 21:29
 32/79 A kérdező kommentje:

Nem lesz 2/3-ada.

50-50% lesz.

Ha válásra kerülne sor, és el kéne adni, akkor felmérik és azt lesz, hogy 150 milliót ér, és ő bizonyíthatóan beletett 60-at mivel annyit fizetett ki.

Sőt a 60 millió amit beletesz már közösen szerzett vagyon amikor befekteti ebbe a házba, szóval ha nem 50-50% lesz a közjegyzőnél még ő jár szarul.

tegnap 21:31
 33/79 anonim ***** válasza:
52%
33: ebbol is latszik, hogy teljesen igazad van! 🤫😈 Lehuzod es kihasznalsz mindenkit: a felesegedet es a testvereidet is. Haszonleses felsofokon. 👎
tegnap 21:35
 34/79 Négyszögletű Kerék ***** válasza:
76%

32: Mindenkinek saját döntése mibe megy bele. Felnőtt emberek, ha beleegyeztek akkor nem lesznek kisemmizve, konkrétan ők döntenek tudatosan. Ha átverné őket akkor lenne kisemmizés, így konkrétan meg van beszélve.

Ha nem állna közöttük rokoni kapcsolat akkor is azt mondanád hogy a vevő kisemmizi az eladót? Mindenkinek joga van annyiért árulni a részét amennyiért szeretné, aztán vagy van rá vevő vagy nem.

Felnőtt ember, teljes tudatában dönt valamiről, ez hol kisemmizés? Talán korlátozott vagy egyáltalán nem cselekvőképes valamelyik fél? Ha a tesóknak nem tetszik, akkor nem engednek az árból oszt cső

tegnap 21:35
 35/79 A kérdező kommentje:

35-ös

Én is így gondolom, és egyrészt hálás vagyok nekik, szerencsére mindig is jó viszonyunk volt, de ez egy testvértől sem lenne elvárható akár gazdag akár nem.

Sajnos itt 1-2 irigy, rosszindulatú ember válaszolgat még csak nem is a kérdésre.

Esti feszültséglevezetésnek teljesen jó elfoglaltásg számukra.

tegnap 21:40
 36/79 anonim ***** válasza:
62%

De akkor mi a kérdés? A feleséged jelenleg csak 60 -nal tud (akar) beszállni. Értelemszerűen kevesebb lesz a tulajdonrésze és prolongálódik a felújítás az anyja halála utánra (Mert addig ő terpeszkedik az örökölt ingatlanban)

Az, hogy a testvéreket nem fizetitek ki addig, amíg kedvesmama él, az nem opció.

tegnap 21:46
 37/79 anonim ***** válasza:
75%
Mivel a feleséged fizeti ki helyetted a ház 2/3-át, nyugodtan lehet a nevén amit megvesz.
tegnap 21:52
 38/79 anonim ***** válasza:
78%
Vastag a bőr a képeden. Meglopod a testvéreid és a feleséged is.
tegnap 21:55
 39/79 A kérdező kommentje:

De nem fizeti ki a 2/3-át.

A 150 milliónak nem 60 milliót 2/3-ada.

A 30-ból meg a felújítás mellett ingóságokat is vennénk, azt hogy bizonyítja később, hogy ebbe a házba ölte bele? Veszünk egy kocsit mondjuk 10 millióért, oké az ő nevén lesz, 10 év múlva meg ér 1 milliót, és mit csinál vele?

De teljesen mindegy, nem számolunk válással, nem így házasodtunk össze.Lehet sokan így élnek együtt, nyilván naivitás lenne nem gondolni erre, de ezzel kalkulálni meg erre alapozni már csak rosszindulatúság.

A másik ház 50 ér, tehát még a nagyvonalú 30-30-at se tudnánk kifizetni a testvéreimnek.

Majd akkor lesz 2/3-ad része ha 100 milliót kifizet a testvéreimnek.

Mert a testvéreim nekem adnak 40 milliót a részükből, és nem neki, úgyhogy én 90 millióval vagyok benne a házba, mi olyan bonyolult ezen?

Ezért fogjuk a közjegyzőnél kérni hogy 50-50% tulajdonrészünk legyen.

tegnap 22:00
 40/79 anonim ***** válasza:
66%

38, a feleségnek nem biztos, hogy eladnák 30-30-ért. Ez a kedvezmény a testvérüknek szól.

Amúgy meg simán le lehet rendezni. Az ingatlan bizonyos százalékát ajándékozási szerződéssel a testvér nevére íratják - úgy számolva, hogy végül 50-50 százalékra jöjjön ki -, az asszony pedig megveszi tőlük, ami maradt.

tegnap 22:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!