Menekülnék otthonról! Milyen lehetőségeim vannak? Már bőven 20-on túl vagyok, de sajnos úgy alakult, hogy "otthon" ragadtam az apam kihasznal, el veszi a penzemet. apam testvereim, verbalisan bantanak van amikor, meg szepen beszelnek velem,
Már egyre elviselhetetlenebb a légkör itthon, emiatt folyamatosan stresszelem magamat, rosszul vagyok és képtelen vagyok azon dolgozni, hogy végre egyszer megmenekülhessek innen.
Hasznosítható ötletek érdekelnek. Illetve az is, hogy vannak-e emberek még hasonló helyzetben, mint én?
Elöször is milyen végzettséged van, mit dolgozol? Ezt nagyon jó lenne tudni.
Másodszor a munkahelyen a fizetésedet ne készpénzben kérd, hanem a számládra - ha netán még nincs, akkor nyitsz egyet, a bankban mindenben segítenek, nem baj, ha nem tudod, hogy kell -, egyelöre nem kérsz kártyát, csak te tudsz levenni pénzt róla a személyazonosságod igazolásával.
Egyébként meg a lgszükségesebb dolgaidat (föleg az irataidat, iskolai bizonyítványokat) csomagold össze valamibe és egy reggel nem munkába mégy, hanem elköltözöl munkásszállóra vagy esetleg egy ismeröshöz addig, amíg tudsz egy szobát bérelni.
A szüleidnek nem kell tudniuk sem az új címedet, sem a telefonszámodat, nem kell velük semmiféle kapcsolatot tartani, erre nem kényszeríthetnek.
Menj el bentlakásos önkéntesnek, au pairnak.
A zsebpénzt tedd félre, és abból lesz albid.
Jó messze leszel, másrészt a pénzt kézbe kapod. Mind az anyagi, mind a távolság azonnal adott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!