Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit kellene mondanom a testvér...

Mit kellene mondanom a testvéreimnek?

Figyelt kérdés

A családi ház amiben élünk 1/3-ad részt az enyém, a többi a 2 testvérem tulajdona.

A feleségemnek van 2 ingatlana az egyiket még a házasságunk előtt szerezte, a másikat sajnálatosan az apukája halála után örökölte.

Az apukája háza annyiba kerül hogy a 2 testvéremet is kitudnánk belőle fizetni, és még maradna is erre a házra, hogy felújítsnuk.

A testvéreim kb. 30-40%-al olcsóbban kiszállnak ebből a házból ha fizetünk nekik, így a feleségem is annyit tenne bele ebbe a házba mint ami az én részem, szóval teljesen korrektül 50-50% lenne a beletett pénzünk.

Viszont sajnos van egy anyósom, aki elvált a második férjétől is, és a feleségem házában lakik.

Ő most bejelentette, hogy átköltözne a volt férje azaz a néhai apósom házába, a feleségem meg mondta, hogy oké, és akkor azt adjuk el ahol az anyósom lakott.

A bökkenő, hogy abból még úgy sem tudjuk kifizetni mindkét testvéremet, hogy közel 40%-al olcsóbban kiszállnának ebből a házból, felújításra meg végképp nem maradna.

Mivel kb a felét éri az a ház mint az apósomé.

A feleségem azt mondta, hogy majd ha egyszer meghal az anyukája, eladjuk azt a házat is, és ki lesznek fizetve (55 éves az anyósom....)

Rohadtul nem tartom korrektnek elsősorban a testvéreimmel szemben.

Nem érzem úgy, hogy nagyon beleszólhatnék, mert lényegében egyik házhoz sincs közöm, viszont ugye mi a testvéreim házában is lakunk nem csak az enyémben.

És ők még rendesek is voltak mert nem tudom hányan mondanának le ennyi pénzről (több millióról van szó amit nem kérnek el a részükből)

Kifizetünk nekik az olcsóbb házból amennyit tudunk, de itt se lesz felújítva és mondjuk ha 30 év múlva hal meg az anyósom, és van mondjuk 10 millió tartozásunk az mit fog érni 30 év múlva?Mintha most adnék nekik 1-1 milliót mert 30 éve az volt a sok pénz.

Ráadásul nem értem az anyósom mit képzel, hogy ő válogat, meg neki a drágább ház kell mikor örülhetne hogy van hol laknia ingyen.

Mit kéne erre mondanom?

Már kifejeztem a nem tetszésem, de annyira abszurdnak érzem, hogy még nem mentem bele jobban.

tegnap 19:48
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/79 anonim ***** válasza:
84%
Biztos, hogy nem mennék bele a második verzióba. Ezt egyenesen mondd csak meg a feleségednek. Vagy kivásárolja a tesóidat a kialkudott áron egy összegben, vagy felejtos az egész story.
tegnap 22:38
 52/79 anonim ***** válasza:
73%
49, nincs ajándék, a testvér a részét eladja áron alul. Mindegy, hogy 50-et ér. Ha 30-at kér, megteheti. De a harmadrészért kapja, tehát annyi kerül egy testvértől a nőhöz.
tegnap 22:49
 53/79 anonim ***** válasza:
83%
Kérdező, még egy annyit fűznék hozza, hogy a feleségednek is ugyan annyi köze van ehez a lakáshoz, mint neked az övéhez jelenleg. Szóval ha mondjuk nem akarna kiköltözni szépen, és mondjuk a szegényebb tesódnak hagyni a lakást 30 millióért, akkor ajánlott neki az, hogy tegye amit kell. Ha nem, mehettek ti is a volt após lakásába anyóssal együtt.
tegnap 22:50
 54/79 anonim ***** válasza:
62%
44. választ jól lepontoztátok, pedig pont jól mondja. A két tesó elad neki 1/3-ad - 1/3-ad tulajdont. Kettőtöknek kell eladniuk, a te részed ajándék lesz. Gondold végig, ő írja jól.
tegnap 22:57
 55/79 anonim ***** válasza:
72%

Neked van 1/3-ad házad, a feleségednek 2 háza. Hogy engedi az anyukáját beköltözni az egyikbe, az ő dolga, megteheti. A tesóid kifizetése nem az ő problémája.

Adjátok el a házat, osszátok szét, aztán mindenki gazdálkodjon abból ami van.

ma 03:24
 56/79 anonim ***** válasza:
26%

Ez jó, aki nem bólogat, irigy proli a gyárból :D

Kérdező, semmid nincs. Semmid. Amid van, mások szerezték, erre legyek irigy? Nekem legalább sajátom van...

ma 07:14
 57/79 anonim ***** válasza:
76%
Meg aztan mi van ha anyospajtas valamilyen oknal fogva tuleli a testvereket? Nyilvan ne igy legyen, az elet rendje, hogy az idosebb megy el hamarabb, de mi van ha megis? Akkor egyik testver sem lesz kifizetve?
ma 07:21
 58/79 anonim ***** válasza:
72%

Én nem értem már a kérdést sem, hogyhogy mit mondjál?

Jani, Feri, a feleségem nem akar lemondani a házról, így nem tudlak kifizetni benneteket, döntsük el ez alapján, hogy mi legyen. Ha inkább el akarjátok adni ezesetben, hogy az örökségetekhez jussatok, elfogadom.

Ennyi. Vagy most azt akarod tudni, mit mondj, hogy azt válaszolják, oké, nem kell a penz, tartsd meg a házat?

Amúgy nagyon rémlik, hogy ez a kérdés volt már.

ma 08:20
 59/79 anonim ***** válasza:
61%
Es ha a csóróbb testvéred azt mondja, oké, akkor adjátok el a házat, mert neki kell az öröksege?
ma 08:23
 60/79 anonim ***** válasza:
52%
#58, igen, volt már ez a kérdés. Ha lesz rá időm, vissza fogom keresni.
ma 08:40
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!