Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyós-após probléma. Tanácstal...

Anyós-após probléma. Tanácstalan vagyok. Mi volna a jó döntés?

Figyelt kérdés

Sziasztok, hosszú lesz, de Megprobálok összeszedett lenni,csak annyira kivagyok most és nincs senki akinek elmesélhetném vagy kiönthetném a szívem.

Szóval adott egy férj akivel 3 éve vagyunk házasok és egy 1 éves gyerek.

A mi kapcsolatunk az utóbbi időben nagyon megromlott, próbálkoztunk megjavítani, de eddig sikertelenül.

A férjem spanyol, egy pár hónapja költözünk Spanyolországba, eddig különböző országokban éltünk a munkája miatt. Én Romániában születtem, az egész családom ott él, és innen kezdődne a történet.

Én anyósomnal egyáltalán nem jövök ki jól, amíg nem itt laktunk még el-el viseltük egymást, mivel ritkán találkoztunk, de így nagyon nehéz... Próbálom nagyon minimalizálni vele a kapcsolat, amennyire csak lehet.

A férjem a szüleimmel hát mit mondjak egy darabig nem volt gond, de aztán mindig volt valami nézeteltérés közte és édesapám között, szerinte édesapám mindenbe beleszól (szerintem nem igaz, mindig tanácsot ad, csak egy kicsit túl nyers, de ilyen mindenkivel).

Szóval eljöttek a szüleim hozzánk látogatóba (az évek során soha nem találkoztak anyatársal a sok km miatt). Első napi találka megvolt, minden rendben zajlott. Anyósom meghívott minket meg az összes testvérét és családját vasárnap egy ebédre (ez minden vasárnap így működik) ahova úgy döntöttem, hogy nem megyünk el, mert nagyon kicsi a hely és soha nem férünk el rendesen, a férjem legelőször beleegyezett, aztán innen kezdődött a mai napig tartó cirkusz. Vérig sértődött ő és a családja is, hogy mi nem mentünk el(a szüleim nem is tudtak a meghívásról) azóta úgy bánik a szüleimmel, mintha valami kapcák volnának.

Nagyon rosszul érzem miatta magam, annyi km megtettek, hogy itt legyenek és a férjem meg nem is szól hozzájuk.

Én több oknál fogva már sokszor gondolkoztam a váláson, mert nagyon nehéz nekem ez a helyzet, hogy egyáltalán nem egyezünk, és nem is úgy tűnik, hogy ez javulni fog. De akkor eszembe jut a kisfiam, aki miatt tűrok mindent, nagyon apás, nagyon szereti az apját és ha mi elválnánk és én visszaköltöznék Romániába, ritkan látna az apját és az nagyon megviselné őt. Voltunk otthon egy párszor a férjem nélkül 1 2 hétre, és ilyenkor is nagyon megviselte őt az apja hiánya.

Annyira tanácstalan vagyok és annyira egyedül érzem magam. Nem tudom mi volna a jó megoldás.

2023. dec. 5. 21:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/83 anonim ***** válasza:
86%
Ja és a gyerek miatt együtt maradás gyilkolja meg leggyorsabban a kapcsolatokat. Inkább ésszel váljatok el a fenébe mindenféle kötelezettségek meg elvárások nélkül.
2023. dec. 6. 16:01
 42/83 A kérdező kommentje:

Kedves 40-es válaszoló. Úgy hoztuk össze 9 év után a találjátok, hogy a kedves anyós nem volt hajlandó eljönni soha Romániába, még úgysem, hogy a fia évekig ott lakott. Gondolom ezután az lenne a kérdésed, hogy miért? Mert fél a repülőtértől, autóba ülni ilyen hosszú időre pedig nem volt hajlandó.

Az esküvő Romániában volt ,oda semn jött ezen okok miatt.

A gyerek Luxemburgban született, oda sem jött el megismerni az unokát ugyancsak ezen okok miatt.

És az ,hogy mi miatt ment ennyire tönkre egy pár kommentel ezelőtt említettem. Egy haláleset miatt, de ezt nem részletezném.

5 évvel ezelőtt vettünk itt egy lakást, amit akkor azért vettük eredetileg, hogy majd bérbe adjuk, de sajnos a férjem munkájában egy váratlan helyzet alakult ki és muszáj volt ide költözzünk,főleg anyagi okok miatt. Én beleegyeztem, gondoltam hogy kezelni fogom tudni anyóst,de tévedtem.

2023. dec. 6. 19:29
 43/83 A kérdező kommentje:
Repülőtől...elnézést elírtam
2023. dec. 6. 19:30
 44/83 anonim ***** válasza:
92%

Baromsagokat irogatsz. Hogy talalkozik evi 2x3x apaddal ha nem is ment veletek az elmult evben sem haza.

Aztan tegyel mar kulonbseget akozott , hogy hazamesz nyaralni a gyerekkel , vagy eletvitelszeruen hazakoltozol.

Mert elobbihez nem szukseges apci engedélye, utobbi viszont eleg sulyis gyerekrablas ha nem eggyezik bele es feljelent.

Olyan ostoba vagy, hogy az mar faj, de komolyan.

2023. dec. 6. 20:41
 45/83 anonim ***** válasza:
92%

Szóval anyós fél a repcsitől, a te anyádék meg egyszerűen szartak rà megtenni ezt a gesztust. Komoly család lehettek, az fix.

Engedd el ezt a hapsit szerintem, mind jobban jártok egyedül.

Ez a haláleset így meg úgy, semmi nem derül ki belőle. Gondolom ez is valami hiszti, amin marakodhattok, valamin besértődött valamelyiktek.

Micsoda óvodás hozzáállás, te meg beszültél ebbe a remek házasságba egy ártatlan gyereket…

2023. dec. 6. 20:58
 46/83 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is a halálesetes sztori csak valami gyerkes hiszti lehet. Felnott emberek kapcsolata nem romlik meg senki halála miatt. Hacsak nem a ferjem öli meg valakimet , akkor ez csak durci murci.
2023. dec. 6. 21:11
 47/83 A kérdező kommentje:

44 -es. Baromságokat egyedül te írogatsz. Ha elolvastad volna figyelmesen, amit írtam volna ,akkor láttad volna hogy azt írtam h a férjem mindig utólag jött ki utánunk.

Máskor mielőtt kommentálsz, legalább olvass figyelmesen.

2023. dec. 6. 21:12
 48/83 A kérdező kommentje:

45-os. Anyámék miért kellett volna spanyolorszagba jöjjenek, amikor mi nem is itt laktunk.

Amúgy, 2x voltak itt nyaralni,ahova a kedves anyós is megvolt hívva, de oda is szert jönni, mert nem szereti a tengert sem.

2023. dec. 6. 21:14
 49/83 A kérdező kommentje:

46-os.

Te azt csak hisztinek nevezed, ha a férjed egy halál eset után tiltott dolgokat fogyasztana? Hogy ő feldolgozza a halált és szarik rá, hogy ott a pár hetes gyerek, inkább az alkoholt meg egyéb ínyenc dolgokat használ?

Azt hiszem evvel mindent elmondtam.

2023. dec. 6. 21:17
 50/83 anonim ***** válasza:
90%

Áhh már értem miért romlott meg a kapcsolat. Elvből utálod az anyóst, a te szüleid meg csodásak. Mert ugye a tengerpart mellé nem tudtak volna beiktatni egy villámlátogatást együtt…

Igazi hisztériás gyökerek lévén megérdemlitek egymást az anyafüggő spanyollal..

2023. dec. 6. 21:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!