Kivennétek a második gimnáziumból is a gyereket emiatt? Tanácstalanok vagyunk
16 eves, nem tankoteles mar. Kivennem az egeszbol, zsebpenz, ruhapenz akarmilyen penz megvon, otthon alapveto szuksegleteit kielegitheti (tisztalkodas, eves, ivas) termeszetesen, ezenkivul majd azt kolti, amit megkeresett. Lenne max. 2 honapja munkat keresni.
Azert no a fejetekre, mert hagyjatok, hogy o iranyitson. Semmi kovetkezmenyei nincs a tetteinek. Most majd boldogulhat a kisasszony 9 osztallyal a munkaeropiacon.
1. Az anyja hol van a történetből?
2. Ehhez az igazgató nem biztos, hogy egyáltalán hozzá fog járulni ilyen előzményekkel...
3. Ha rengeteget dolgozik, hogy fogja elhordani magántanárokhoz? Mikor?
4. Ha már most is rengeteget dolgozik, akkor ha magántanárokat akar fizetni, még több kiadása lesz, tehát még többet kell majd dolgoznia...
5. Szerintem az a baja - azon túl, hogy elváltak a szülei (vagy esetleg meghalt az édesanyja?), ami már önmagában épp elég -, hogy látja, az apja mindig csak dolgozik, meg összehozott egy új párkapcsolatot, vele viszont úgy érzi, hogy nem törődik, nem szán elég időt rá, nem tartja őt elég fontosnak az életében, csak elvárásai vannak. Nem kéne 24 órában a nyomában lenni, de sokkal több időt kellene az apjának vele lennie, sokkal nagyobb hangsúlyt kellene, hogy kapjanak családi események, sokkal többet kéne vele beszélgetni, amihez valószínűleg előbb az kéne, hogy egyáltalán megnyíljon, hogy legyen kedve beszélgetni. Ez rengeteg idő, amit a munkától át kéne csoportosítani a gyerekre.
6. Azt se tudjuk, hogy veled milyen a kapcsolata... lehet, hogy nem valami jó, ami még rátesz egy lapáttal az egészre.
7. Ha az ofő tehetetlennek érzi magát, lehet, hogy iskolán belül kéne áttenni másik osztályba, nem mindjárt magántanulót csinálni belőle. Az szerintem akkor működik egy 16 évesnél, ha van felelősségérzete a saját tanulmányi előmenetelével kapcsolatban, neki viszont nem úgy tűnik, hogy lenne. De esetleg egy másik ofő tudna hatni rá.
"Pedig buta. Alapvetően buta, max magolni képes."
Biztos úgy hozta össze a felsőfokú nyelvvizsgát is, ugye? :)
"Lenne max. 2 honapja munkat keresni."
És utána?
4!
Mert? Kb mindent be lehet magolni. A nyelvtudas és az okosság, intelligencia, vagy leegyszerűsítve a józan paraszti ész nem függ össze. Nyelvérzek es magolás kérdése..
16 év a tankötelezettség korhatára.
Ha csak puffog a sulira, menjen dolgozni!
Nem kötelező leérettségizni.
"Kb mindent be lehet magolni."
Kivéve a nyelvet... Nagyon sokan magolják, mégse jutnak vele semmire. De hagyjuk a nyelvtanulást. Ha ez a gyerek magolós lenne, akkor nem az jönne le abból, amit a kérdező ír, hogy szarik a tanulásra, hanem az, hogy buta szegény, gyengék a képességei. De nem ez a helyzet.
3-as! lepontoztak (mint minden normális választ az oldalon!!)
100 %-ig egyetértek Veled.
". párom rengeteget dolgozik, én sem vagyok itthon egész nap.."
ez a mondat mindenre választ ad, aki értelmes lény.
Amint irtad, nem elég, hogy kamasz, egy szülővel él "mostohával"-bocsánat, nem rossz értelemben értem!!!,
nincs akivel megbeszélje a problémáit.....
Inkább hozzácsapódik a vele koruakhoz.
Amit elcsesztek, azt már roppant nehéz visszacsinálni. De nem lehetetlen.
a magánóra, meg ilyen baromság megint nem jó ötlet. Az meg főleg nem, hogy teljesen "gyámság" alá akarjátok venni, és elszámoltatni.
nincs meg a szülő gyerek közti bizalom,stb.
Barátok közt filmet nem tudom nézi e valaki, láttátok e-
Ott is a gyerek huzta a rövidebbet. értelmezzétek a helyzetet felnőtthöz méltóan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!