Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyós-após probléma. Tanácstal...

Anyós-após probléma. Tanácstalan vagyok. Mi volna a jó döntés?

Figyelt kérdés

Sziasztok, hosszú lesz, de Megprobálok összeszedett lenni,csak annyira kivagyok most és nincs senki akinek elmesélhetném vagy kiönthetném a szívem.

Szóval adott egy férj akivel 3 éve vagyunk házasok és egy 1 éves gyerek.

A mi kapcsolatunk az utóbbi időben nagyon megromlott, próbálkoztunk megjavítani, de eddig sikertelenül.

A férjem spanyol, egy pár hónapja költözünk Spanyolországba, eddig különböző országokban éltünk a munkája miatt. Én Romániában születtem, az egész családom ott él, és innen kezdődne a történet.

Én anyósomnal egyáltalán nem jövök ki jól, amíg nem itt laktunk még el-el viseltük egymást, mivel ritkán találkoztunk, de így nagyon nehéz... Próbálom nagyon minimalizálni vele a kapcsolat, amennyire csak lehet.

A férjem a szüleimmel hát mit mondjak egy darabig nem volt gond, de aztán mindig volt valami nézeteltérés közte és édesapám között, szerinte édesapám mindenbe beleszól (szerintem nem igaz, mindig tanácsot ad, csak egy kicsit túl nyers, de ilyen mindenkivel).

Szóval eljöttek a szüleim hozzánk látogatóba (az évek során soha nem találkoztak anyatársal a sok km miatt). Első napi találka megvolt, minden rendben zajlott. Anyósom meghívott minket meg az összes testvérét és családját vasárnap egy ebédre (ez minden vasárnap így működik) ahova úgy döntöttem, hogy nem megyünk el, mert nagyon kicsi a hely és soha nem férünk el rendesen, a férjem legelőször beleegyezett, aztán innen kezdődött a mai napig tartó cirkusz. Vérig sértődött ő és a családja is, hogy mi nem mentünk el(a szüleim nem is tudtak a meghívásról) azóta úgy bánik a szüleimmel, mintha valami kapcák volnának.

Nagyon rosszul érzem miatta magam, annyi km megtettek, hogy itt legyenek és a férjem meg nem is szól hozzájuk.

Én több oknál fogva már sokszor gondolkoztam a váláson, mert nagyon nehéz nekem ez a helyzet, hogy egyáltalán nem egyezünk, és nem is úgy tűnik, hogy ez javulni fog. De akkor eszembe jut a kisfiam, aki miatt tűrok mindent, nagyon apás, nagyon szereti az apját és ha mi elválnánk és én visszaköltöznék Romániába, ritkan látna az apját és az nagyon megviselné őt. Voltunk otthon egy párszor a férjem nélkül 1 2 hétre, és ilyenkor is nagyon megviselte őt az apja hiánya.

Annyira tanácstalan vagyok és annyira egyedül érzem magam. Nem tudom mi volna a jó megoldás.

2023. dec. 5. 21:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/83 anonim ***** válasza:
91%

Figyelj. Ha ők mentek volna Romániába vendégként több ezer km-t, és ti meghivjatok ebédre őket, és erre nem mennek el, azt te hogyan értelmeznéd magadban? Szerintem úgy, hogy ezeknek valami bajuk van velünk, nem akarnak közösködni...

Biztos megérted, ha kicsit belegondolsz a másik oldalba.

Azt gondolom, hogy egyszerűen nem volt kedved hozzájuk, mert nyilván ez a dolog csak a jéghegy csúcsa lehet. Vannak más kimondatlan feszültségek/problémák is ezért te inkább elszigeteled magad, amit valahol megértek, de ebben az esetben ez nem helyén való, mindegy milyen országról beszélünk. Egyszer en is olvastam itt egy írast spanyol anyós magyar meny összeférhetetlenségi problémáról, ahol a férj is homokba dugja a fejét, talán ismerős az eset.

2023. dec. 6. 09:17
 22/83 A kérdező kommentje:

Az hogy rám haragsznak is kívannak, oké megértem. De ehhez mi köze a szüleimnek? Amikor ők nem is tudtak erről, mert a férjem nekik nem is szólt, csak nekem.

A szüleim neki nem csináltak semmit és még a minimális köszönésre sem képes, ez ami engem bánt, nem az hogy hogy viselkedik velem.

2023. dec. 6. 09:19
 23/83 anonim ***** válasza:
4%
Én abban megertelek, hogy külföldivel házasodni nem egyszerű dolog, mi is nagyon regen együtt vagyunk, de van amit a mai napig nagyon nehéz elfogadnom, itteni szokásokat, priotitásokat, ami otthon teljesen más. Nagyon sokat lehetne erről beszélgetni.
2023. dec. 6. 09:24
 24/83 anonim ***** válasza:
92%

Plusz egy pont aki azt írja, hogs ezt teljes egészében magadnak köszönheted.

Én is latinos kultúrában élek (bár kicsit más mert nem spanyol meg olasz) de azt már tudom, hogy ebédmeghívást, pláne ha az nyitás a család felé, visszautasítani a világ legbunkóbb dolga.

Igen, bunkó voltál.

A férjed meg, lehet hogy először azért ment bele (amit a stílusodat olvasva teljesen el tudok képzelni) mert nem akart konfliktust és becsicskult, de aztán azért csak rájött, hogy ezzel mennyire megbántja a saját családját.

A szüleiddel meg valószínűleg azért bunkó, mert :

- rohadtul elege van apád beszólásaiból

- ők neveltek téged olyanná amilyenné (aki képes visszautasítani egy családi meghívást olyan hülye indokkal, hogy kevés a hely - azt hadd döntse már el a vendéglátó)

- ha te megengedhetetlen magadnak, hogy bunkó vagy az ő szüleivel, akkor ő is lehet az a tieiddel (mondjuk ez elég gyerekes, de az ok talán érthető).

Ennyi.

Ja, és ha váltok, nem mehetsz a gyerekkel Romániába, csak az apa írásbeli engedélyével, és mihelyt a gyerekelhelyezési per lezárult.

2023. dec. 6. 09:33
 25/83 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem itt te vagy a bunkó, nem is kicsit.

A szüleid azért nem tudtak róla, mert TI nem szóltatok nekik, aztán te is kitalálod, hogy áh "kicsi a hely" - EZÉRT nem mész.

Ők sem hülyék, tudják, hogy a hátad közepére nem kívánod - akkor mondd meg egyenesen, ne ilyen hülyeségre hivatkozz.

2023. dec. 6. 10:02
 26/83 anonim ***** válasza:
88%
Te tehetetel mindenrű
2023. dec. 6. 11:04
 27/83 anonim ***** válasza:
90%
Egyebkent mibol gondolod, hogy valas eseten te elkoltoztetheted a gyereket egy masik orszagba? Nem ismerem persze az ottani torvenyeket, de konnyen lehet, hogy ebbe az apja nem megy bele.
2023. dec. 6. 11:46
 28/83 anonim ***** válasza:
96%

"A kapcsolatunk a gyerek születése után romlott meg különböző okokból."

Mert egy hárpia vagy?

2023. dec. 6. 12:03
 29/83 anonim ***** válasza:
95%

" Anyós szombat este hívta a férjem"

Miután minden vasárnap mentek, hívás nélkül is tudtátok, hogy ez lesz a program...

2023. dec. 6. 12:05
 30/83 A kérdező kommentje:

Na álljon meg a menet egy kicsit...

Az,hogy miért nem vagyok jóban anyóssal,azt egyáltalán nem említettem és nem is fogom, mert az nem ide tartozik. Érdekes, hogy a saját családjában senki nem tűri el , kivéve a fiai, mindenki más meneküln előle . Itt nem tudom ,hogy kivel van a gond...mindnyájunkkal vagy vele?!

Kedves utolsó előtti, a különböző okokhoz leginkább egy haláleset tartozik,ezt sem szeretném vitatni, mert nem ez volt a fő kérdés.

A gyerekkel pedig akkor jövök megyek,amikor én szeretnék, eddig sem jött soha velünk az apja, csak utólag és soha nem kellett semmilyen papír, úgyhogy ez hülyeség. A másik dolog,hogy a gyerek nem itt született, semmi köze az itteni törvényekhez.

Apámmal egy évben 2-3x találkozik, és nem beleszól a dolgaiba,hanem véleményt mond. Amikor pénzeli meg segíti akkor a világ legjobb apósa, máskor pedig nem.

2023. dec. 6. 13:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!