Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyós-após probléma. Tanácstal...

Anyós-após probléma. Tanácstalan vagyok. Mi volna a jó döntés?

Figyelt kérdés

Sziasztok, hosszú lesz, de Megprobálok összeszedett lenni,csak annyira kivagyok most és nincs senki akinek elmesélhetném vagy kiönthetném a szívem.

Szóval adott egy férj akivel 3 éve vagyunk házasok és egy 1 éves gyerek.

A mi kapcsolatunk az utóbbi időben nagyon megromlott, próbálkoztunk megjavítani, de eddig sikertelenül.

A férjem spanyol, egy pár hónapja költözünk Spanyolországba, eddig különböző országokban éltünk a munkája miatt. Én Romániában születtem, az egész családom ott él, és innen kezdődne a történet.

Én anyósomnal egyáltalán nem jövök ki jól, amíg nem itt laktunk még el-el viseltük egymást, mivel ritkán találkoztunk, de így nagyon nehéz... Próbálom nagyon minimalizálni vele a kapcsolat, amennyire csak lehet.

A férjem a szüleimmel hát mit mondjak egy darabig nem volt gond, de aztán mindig volt valami nézeteltérés közte és édesapám között, szerinte édesapám mindenbe beleszól (szerintem nem igaz, mindig tanácsot ad, csak egy kicsit túl nyers, de ilyen mindenkivel).

Szóval eljöttek a szüleim hozzánk látogatóba (az évek során soha nem találkoztak anyatársal a sok km miatt). Első napi találka megvolt, minden rendben zajlott. Anyósom meghívott minket meg az összes testvérét és családját vasárnap egy ebédre (ez minden vasárnap így működik) ahova úgy döntöttem, hogy nem megyünk el, mert nagyon kicsi a hely és soha nem férünk el rendesen, a férjem legelőször beleegyezett, aztán innen kezdődött a mai napig tartó cirkusz. Vérig sértődött ő és a családja is, hogy mi nem mentünk el(a szüleim nem is tudtak a meghívásról) azóta úgy bánik a szüleimmel, mintha valami kapcák volnának.

Nagyon rosszul érzem miatta magam, annyi km megtettek, hogy itt legyenek és a férjem meg nem is szól hozzájuk.

Én több oknál fogva már sokszor gondolkoztam a váláson, mert nagyon nehéz nekem ez a helyzet, hogy egyáltalán nem egyezünk, és nem is úgy tűnik, hogy ez javulni fog. De akkor eszembe jut a kisfiam, aki miatt tűrok mindent, nagyon apás, nagyon szereti az apját és ha mi elválnánk és én visszaköltöznék Romániába, ritkan látna az apját és az nagyon megviselné őt. Voltunk otthon egy párszor a férjem nélkül 1 2 hétre, és ilyenkor is nagyon megviselte őt az apja hiánya.

Annyira tanácstalan vagyok és annyira egyedül érzem magam. Nem tudom mi volna a jó megoldás.

2023. dec. 5. 21:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/83 anonim ***** válasza:
100%

"és nem beleszól a dolgaiba,hanem véleményt mond."

De miért mond véleményt, ha nem kérdezik? Látod, ez a baj veled, a kettős mérce. Te elnézed apátnak a kéretlen beugatást, mert már megszoktad, neked ez a természetes. Akkor miért nem tudod felfogni, hogy a férjed meg a saját anyja hibáit szokta meg?

Azért ne várd nàr el, hogy csak mert te úgy nőttél fel, hogy apád mindenről kéretlen véleményt mond, ezért mindenki vágjon jópofát, bezzeg te mást utálhatsz a hibáiért. Egy kicsit több önkritika kéne.

2023. dec. 6. 13:26
 32/83 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, nem tudom honnan veszed,hogy kéretlen vélemény?

Elmesélem pl az utóbbi esetet.

Van egy házunk, ami felújítás alatt áll,a férjem elvitte apámat oda,hogy TANÁCSOT kérjen, mivel apám szakmabeli és úgy volt hogy 1 pár dolgot majd ő megcsinál. Amikor elmondta a szakmai véleményét a férjem megsértődött.

(Nagyon sok dolog van rosszul megcsinálva a háznál, mivel nem volt felügyelet általunk).

Amikor az ő anyja folyton mondja a véleményét és mondja hogy mit hogy kell csináljunk a háznál, az nem baj ,mert azt az ő családja mondja. Csak akkor van baj ,ha az enyém.

2023. dec. 6. 13:50
 33/83 anonim ***** válasza:
100%

"mindig tanácsot ad, csak egy kicsit túl nyers, de ilyen mindenkivel"

Ezt írtad. Hogy mindig tanácsot ad, most lehet kiragadsz egy példát, ahol feleslegesen sértődött meg a férjed, de az eredeti leírás alapján nyersen oszotgatja a kéretlen tanácsokat..

Csak ugye azt csinálod, amit a férjed szemére vetsz, a te családodtól rendben van a vélemény osztás, te ugyanezért meg utálod anyósod.

2023. dec. 6. 13:55
 34/83 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, egy pillanatban sem írtam hogy kéretlen tanácsok ezek. Azt írtam h nyers, ami azt jelenti,hogy őszintén azt mondja amit gondol,amiről KÈRDEZTÉK, és nem azt mondja ,amit hallani szeretnének.

És ebből sincs sok alkalom l,mert egy évben ritka amikor találkoznak. Úgyhogy ebben nem értek egyet.

A másik dolog ,hogy én anyósomat nem a kéretlen tanácsai miatt utálom, hanem sok másik dolog miatt.

2023. dec. 6. 14:13
 35/83 anonim ***** válasza:
94%
Román állampolgár a gyerek?
2023. dec. 6. 14:24
 36/83 anonim ***** válasza:
100%
Hova szól a gyerek bejelentett lakcíme és milyen állampolgár. Vigyázz, mert ha nem román, akkor gyermekrablásnak minősül, ha az apa beleegyezése nélkül elviszed gyermekelhelyezési per elött.
2023. dec. 6. 14:27
 37/83 anonim ***** válasza:
91%

", és nem beleszól a dolgaiba,hanem véleményt mond. "

Blablabla

A kérdésben beleszól és tanácsot ad. Döntsd el előre, mit fogsz hazudni.

2023. dec. 6. 14:50
 38/83 A kérdező kommentje:
Dupla állampolgár. Az országot már többször elhagyta, eddig soha nem is kértek papírt. Amikor legelőször az apja nélkül utaztunk,utánajártunk mindennek és nem szükséges a papír, amíg én vele utazom. Csak, akkor lenne gond ha ő feljelentene.
2023. dec. 6. 15:24
 39/83 anonim ***** válasza:
80%
Milyen érdekes, hogy ebben a kérdésben is a férj családja a rossz, és a feleségé a jófej, mint mindig 🤣
2023. dec. 6. 15:47
 40/83 anonim ***** válasza:
90%

Ott elakadtam a sztoriban, hogy 9 év után hoztátok csak össze a találkát. Eddig mi tartott vissza? Nem járt felétek a vonat, vagy mi van? Az esküvőn se voltak ott?

Nem dupla állampolgár, hanem kettős állampolgár. Hol született a gyerek?

Ha a te szüleid szerveztek volna egy családi banzájt a férjed szüleinek fogadásàra ( mert az gondolom tiszta, hogy ők emiatt csinálták, mert évtized után végre megismerhették volna őket ) és ők lemondják, akkor anyudéknak is rosszul esne.

Egy ilyen hosszú kapcsolat hogyan tudott megromlani egy gyerek születésével?! Ennyire elhárpiásodtál, vagy mi van?

Egyébként meg mi vitt rá titeket, hogy az anyósod nyakába költözzetek? A leírás alapján sosem volt egy cukorfalat nő, tehát nem a szeretet volt a motivàciótok.

2023. dec. 6. 15:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!