Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A férjemmel nagy volt köztünk...

A férjemmel nagy volt köztünk a feszültség, ezért - szerintem jogosan, bár lehetett volna diplomatikusabban - meghúztam egy határt, amiben a férjem még jól be is kavart és most a párom családja teljesen meg van rám sértődve?

Figyelt kérdés

A lényeg, hogy hónapok óta (évek óta?) kértem, hogy húzzon határokat, de a férjem nagyon konfliktuskerülő. Anyósomnak amúgy sincs szerintem túl jó véleménye rólam -sok mindenben én sem értek vele egyet-, de a baba születése óta nagyon igyekezett jó viszonyt kialakítani. Egy nekem vett ajándékkal viszont átlépett egy határt és mivel a férjem épp megint nem beszélt időben vele, ezért megírtam neki, hogy most nekünk nagyon nagy problémát okozna ez és nem megyünk. Nem fogalmaztam kifejezetten bántón, de nem is volt szándékosan durva, a családomnak is így írtam volna meg, ha épp nem vagyok jó passzban és nincs energiám udvarias frázisokba burkolni a mondandómat. Utána a férjem (mikor még mindig fasírtban voltunk) még meg is magyarázott valamit, hogy mivel van bajom, meg felhozta neki azon lista eszébe jutó elemeit, amiket már hónapok óta kérek, hogy beszéljen meg vele. Anyósom viszont most nagyon megsértődött, nem is akar látni.

Mindjárt jön a karácsony és jó lenne addigra kibékülni, hogyan kezdenétek hozzá? Jah és nem csak anyósom, hanem az egész család be van sértődve.

2023. dec. 3. 09:43
 81/103 anonim ***** válasza:
100%

71.

Mi ez?

A pszichiater nagydoktorid? Vagy az akadémiai székfoglalód? :D

Túltolod, mint itt sokan.

Egy csecsszopó erdekeit, kényelmét bizony fölé kell rendelni felnőtt emberek, itt anyós, meg a behódoló családtagok hülyeségének.

Majd, ahogy nő a gyerek szépen lehet alkalmazkodásra nevelni.

Azok hordanak itt össze minden pszicho izét, akik tényleg nem tudják milyen egy szoptatott babával.

Akinek itt magába kellene néznie az az úrhatnám anyós, meg a nyomi férj/apa.

2023. dec. 4. 08:40
 82/103 anonim ***** válasza:
100%

74.

Milyen kis nünüke vagy te is. Jóemberkedsz itt, hogy a megbeszélés milyen építő lenne.

Ja, érett, értelmes emberek között, de anyós egy leuraló gyökér, a családos fia is fosik tőle, itt nem lesz semmilyen eredményt hozó megbeszélés. :D

A nyitóban egyértelmű, sőt ezzel kezdi a kérdező, hogy anyós nem tudja a helyét a "családban", a kérdezőt rühelli, csak jópofizik a gyerek miatt, a férj meg egy szánalom.

2023. dec. 4. 08:53
 83/103 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ha már szültél egy szarfaxúnak, most már tűrjél, nyeld a békát. Tudtad, hogy ilyen balfax....Meg azt is, hogy a gyereked 18-20 év múlva elég szépen ki fog osztani, amit nem fogsz zsebre tenni.
2023. dec. 4. 12:48
 84/103 anonim ***** válasza:
32%

Szóval kaptatok ajándékba egy programot a férjeddel, hogy kikapcsolódjatok, amíg anyósék vigyáznak a babára.

Ez mekkora bunkóság, komolyan! Hát hogy van mersze…

Mennyi idős a babád? Mert nyilván ha alig pár hetes akkor necces a dolog, de egy több hónapos babát simán lehet hagyni a mamánál egy kicsit, ha nem fejsz anyatejet is. Tápszer gondolom az ördögtől való, mint minden ősanyatigrisnél…

Miért kell ennyire megsértődni ezen? Próbál kibékülni a szerencsétlenje, igyekszik a kedvedben járni, te meg odasértőfsz rajta ahelyett, hogy kedvesen elmondanád, hogy

“Nagyon jól esik, hogy gondoltatok ránk, de sajnos a folyamatos szoptatás miatt jelenleg nem tudjuk igénybe venni a dolgot, majd máskor.”

Nekem mondjuk kifejezetten jól esett, amikor anyósoméknál voltunk a babánkkal és mondta, hogy menjük egy kicsit kettesben valamerre, ő megoldja a dolgot. Nálunk fele szoptatás fele tápszer volt. Túlélte a baba is, meg mi is felfrissültünk.

2023. dec. 7. 08:00
 85/103 anonim ***** válasza:
29%

Amúgy bírom a mostani anyákat ezzel a kényszeres iszsz meg kötődő neveléses görcsöléssel…

Pont ezek a gyerekek lesznek később a legnagyobb idegbetegek megfigyeléseim szerint. Mert màr most, csecsemő korban annyi feszkó van körülöttük, hogy elviselhetetlen egy felnőttnek is. Gondolom majd nemsoká jön a divatos BLW, a waldorfozás meg a kerámia tanfolyam… agyrém

2023. dec. 7. 08:11
 86/103 anonim ***** válasza:
79%

84.

Te! Agyalap!

Iszsz baba a cumit is kiköpi, nemhogy a cumisüveges tápszert.

Azt sem tudod mit kritizálsz. :D

2023. dec. 7. 09:57
 87/103 anonim ***** válasza:
65%

85.

Na, itt a másik fogalmatlan agytröszt. :D

Amúgy ne zavarjon, hogy ez nem csak a szappanöntögetős, dekupázsos anyák legújabbkori agymenése, hanem gyakorlatilag ezzel a szoptatási megoldással maradt fent az emberiség.

Pont a tápszer az újítás és kényelmi megoldás. Te...fogalmatlan.

2023. dec. 7. 10:00
 88/103 A kérdező kommentje:

#84 Nagyjából túl vagyunk rajta.

De amúgy pont az volt végig a problémám, hogy olyan érzésem volt, hogy sértődés nélkül nem mondhatok nemet, ahogy nem is mondhattam. Arra jó volt, hogy sikerült végre a baba születése óta először rendesen átbeszélni a helyzetet a férjemmel (mondjuk jó fáradtak voltunk, mert a lányunk nem alszik sokat).

A tápszert meg azért nem akarnám, mert a baba hasfájós és refluxos. Végre az én diétámmal elmúlt a reflux és csökkent a hasfájás, nem akarom, hogy utána megint azon kelljen szórakoznom, hogy egész nap egy órát alszik felet sír. Vagy megint egész este nézhetem, hogy nem nyel-e félre lesz-e légzéskimaradása vagy sem. Nekem ennyit nem ér a színház, de olyan jó mindig ezt a rosszindulatot látni itt, hogy látatlanban tudod, hogy szarul csinálom és elcseszett lesz a gyerek.

2023. dec. 7. 10:12
 89/103 A kérdező kommentje:
#86 Amúgy a mienk szereti a cumisüveget, mikor kellett sűrítőt adnom neki azt is abban kapta, anyatejben feloldva, szóval ez nem lenne gond.
2023. dec. 7. 10:14
 90/103 anonim ***** válasza:
19%
Kérdező, esetleg tapsoljunk körbe, hogy te vagy a milliomodik magyar nő, aki szült egy töketlen szarjancsinak és cseszi el vele együtt egy újabb ártatlan lény életét? Hány vörös rózsát rakjunk ki a tiszteletedre az Andrássyn? A 100 ugye megteszi? Mert ha ennyire azt látja, hogy a felnőttek, akiknek vigyáznia kéne rá, de még magukért sem tudnak kiállni, abból azért be lehet nyelni elég kis fincsa pánikbetegséget.
2023. dec. 7. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!