Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A férjemmel nagy volt köztünk...

A férjemmel nagy volt köztünk a feszültség, ezért - szerintem jogosan, bár lehetett volna diplomatikusabban - meghúztam egy határt, amiben a férjem még jól be is kavart és most a párom családja teljesen meg van rám sértődve?

Figyelt kérdés

A lényeg, hogy hónapok óta (évek óta?) kértem, hogy húzzon határokat, de a férjem nagyon konfliktuskerülő. Anyósomnak amúgy sincs szerintem túl jó véleménye rólam -sok mindenben én sem értek vele egyet-, de a baba születése óta nagyon igyekezett jó viszonyt kialakítani. Egy nekem vett ajándékkal viszont átlépett egy határt és mivel a férjem épp megint nem beszélt időben vele, ezért megírtam neki, hogy most nekünk nagyon nagy problémát okozna ez és nem megyünk. Nem fogalmaztam kifejezetten bántón, de nem is volt szándékosan durva, a családomnak is így írtam volna meg, ha épp nem vagyok jó passzban és nincs energiám udvarias frázisokba burkolni a mondandómat. Utána a férjem (mikor még mindig fasírtban voltunk) még meg is magyarázott valamit, hogy mivel van bajom, meg felhozta neki azon lista eszébe jutó elemeit, amiket már hónapok óta kérek, hogy beszéljen meg vele. Anyósom viszont most nagyon megsértődött, nem is akar látni.

Mindjárt jön a karácsony és jó lenne addigra kibékülni, hogyan kezdenétek hozzá? Jah és nem csak anyósom, hanem az egész család be van sértődve.

2023. dec. 3. 09:43
 51/103 anonim ***** válasza:
84%

Hát anyukám, ahogy itt fogalmazol olyan mintha kettyós lennél.

Anyós meg a nagy tudásával - miszerint neki sikerült a szent fejés - olyan ostoba, hogy nem látja át, mit jelent az iszsz.

"Családszerkezeti" megfeleleéi kényszer, anyós állítólag törekszik a jók kapcsolatra, a férjed meg egy mamlasz.

Mit mondjak erre?

Jól egymásra találtatok mindannyian.

Nektek az iszsz babátokkal otthon nyugiban kellene lazulni, nem ilyen marhaságokon problémázni.

2023. dec. 3. 11:44
 52/103 anonim ***** válasza:
78%

48.

"...ők annyira diplomatikusan fogalmaznak, hogy nem is érzed, hogy nemet mondtak és mindenre bólogatsz, hogy igen így van. Csak utána jössz rá, hogy amúgy nem is ezt akartam."

Ez nem diplomácia, hanem passzív-agresszív, manipuláló féregség.

Te pedig asszisztálsz ehhez.

A férjed meg egy szánalom. Nem férfi.

Tudod kivel csinálnatnák ezt meg?

Sunyi férgek.

2023. dec. 3. 11:53
 53/103 anonim ***** válasza:
90%

Az egészben csak a kisbabát sajnálom. Az, hogy felnőtt emberek nem tudnak leülni megbeszélni egy helyzetet, hogy egymás hülyeségéhez tényleg asszisztáltok, ahogy egy előző kommentelő fogalmazott, az, hogy ilyeneken borítod ki magad kérdező, az nincs rendben. Szerintem az egyenes útja ennek az, ha Te személyesen leülsz anyóssal. Nem kell konfliktust kerülni. Nem kell meghunyászkodni. A férjed meg növesszen magának...tudod mire gondolok mit, és álljon ki saját magáért meg a családjáért! Komolyan... ha a gyereked belekeveredik valamibe majd a suliban, akkor is majd megüzened valakivel, hogy ez nincs rendben? Szedjétek magatokat szerintem össze, pont a gyerek érdekében.

Másrészről családszerkezet ide vagy oda, cibálná a tököm a kisbabáját tömegbe szenteste. Mindenki oldja meg magának, arra van a 25-26, hogy az ember rokonozzon.

2023. dec. 3. 12:36
 54/103 A kérdező kommentje:
#53 Családszerkezet=sok mindenki van a családban, aki egyedül lenne Szenteste (3 fő), hogy ők is akarjanak jönni és ne érezzék úgy, hogy “minek menjek”, ahogy az idősek gyakran teszik, ezért mindenki együtt ünnepel.
2023. dec. 3. 12:59
 55/103 anonim ***** válasza:
85%
Akkor aki egyedül lenne, menjen nagy közösségi szentestézni, neked ne kelljen már ebbe csatlakoznod a kisbabáddal basszus... hát álljatok már a sarkatokra, komolyan.
2023. dec. 3. 13:00
 56/103 A kérdező kommentje:

#55 Nálunk ez a hagyomány, hogy 24 este van a nagy közösségi szenteste, aztán 25 van a családi, meg akinek a párja pl. vidéki, azokkal én már nem is tudok találkozni akkor karácsonykor, mert ők mennek le. Kb. 15 éve így van a családban (szerencsére sokáig élnek a rokonok), nem fogom felrúgni, mert szerinted ez így nem jó.

Viszont, ha az én családommal vagyunk Szenteste, akkor a férjemével is…

2023. dec. 3. 13:04
 57/103 anonim ***** válasza:
89%

Oké, kérdező, most már kicsit állíthatnál magadon. Idejössz sírni egy hülyeség miatt, előadod a mártírt, de ha valaki segítséggel jön, kommentál a dolgaidra, leoltod. Hát térj már magadhoz! Én nem csodálkozom, hogy ennyire nem jöttök ki jól anyósoddal, pontosan ugyanolyan vagy, mint ő. Senki nem mondta, hogy rúgd fel a karácsonyt, mert szerintem nem jó. Én egy tippet mondtam, te meg rohadt gyorsan visszavágtál, hogy neked legyen igazad. Kicsit nézz magadba, mert amit itt előadsz, az nagyon nincs rendben. Határokról beszélsz, sír a szád, hogy átlépték anyósodék "a határaidat", de másoktól várod a megoldást. Nos megsúgom, itt kb 50 ember vett időt, fáradtságot arra, hogy a te nüansznyi hülyeségedben segítsen, mert felnőtt nő és anya létedre annyi vér nincs a ******ban hogy odaállj az anyósod mellé és megvédd magad vagy megoldj egy konfliktust. Neked nem segítség kell anyukám, hanem egy pszichológus, de kb olyan Csernus féle, aki kiszakít az arrogáns megmondóember hozzáállásodból. Ne add elő az áldozatot, mert nem az vagy! Magadnak csináltad ezt a helyzetet, lehetne benned felnőtt emberként annyi ,hogy meg is oldod és nem egy fórumon, idegenektől vársz megoldást, akik ha mernek valami olyat mondani, besírsz és visszaszólsz.

Azt vártad, hogy ideülünk és együtt sírunk veled, mert az anyósod - igaz meggondolatlanul de szerintem nem rossz szándékkal - vett neked egy élményt, hogy egy fél napra kipihend magad? Hát nem fogunk. Szállj kicsit magadba, azt javaslom.

2023. dec. 3. 13:10
 58/103 anonim ***** válasza:
95%

Ez az eredeti kérdés. Figyelemre méltó a 35-ös kommentje. Van ott még más baj is ebben a házasságban! https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak..

Ennek a folyamnak a végén még kinyílt a szeme a kérdezőnek a férjével kapcsolatban, és köszönte szépen a sok jótanácsot, mára meg mintha nem is ugyanaz az ember lenne.

2023. dec. 3. 13:44
 59/103 anonim ***** válasza:
38%

Nehéz így bmi tanácsot adni, hogy nem tudjuk, mennyi idős a gyerek, mit kaptál mennyi időre.

Ha nem tetszik az ajándék, add oda másnak.

Anyám pl. szívesen bevállalta a gyereket 2 szoptatás között, illetve amikor már egy étkezést ki tudtunk mással váltani, több időre. Én sem az órát néztem a szoptatásnál, de te bele vagy őrülve az iszsz - be, a babázásba, ne légy ennyire ideggörcs. Pár órát elvan az a gyerek, ha meg kicsi, én el se mennék sehová, de fél éves mellől már simán.

2023. dec. 3. 13:51
 60/103 anonim ***** válasza:
93%
De mért menjen, ha nem akar, 59-es? Nem azt kérdezte, hogy menjen-e.
2023. dec. 3. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!