A férjemmel nagy volt köztünk a feszültség, ezért - szerintem jogosan, bár lehetett volna diplomatikusabban - meghúztam egy határt, amiben a férjem még jól be is kavart és most a párom családja teljesen meg van rám sértődve?
A lényeg, hogy hónapok óta (évek óta?) kértem, hogy húzzon határokat, de a férjem nagyon konfliktuskerülő. Anyósomnak amúgy sincs szerintem túl jó véleménye rólam -sok mindenben én sem értek vele egyet-, de a baba születése óta nagyon igyekezett jó viszonyt kialakítani. Egy nekem vett ajándékkal viszont átlépett egy határt és mivel a férjem épp megint nem beszélt időben vele, ezért megírtam neki, hogy most nekünk nagyon nagy problémát okozna ez és nem megyünk. Nem fogalmaztam kifejezetten bántón, de nem is volt szándékosan durva, a családomnak is így írtam volna meg, ha épp nem vagyok jó passzban és nincs energiám udvarias frázisokba burkolni a mondandómat. Utána a férjem (mikor még mindig fasírtban voltunk) még meg is magyarázott valamit, hogy mivel van bajom, meg felhozta neki azon lista eszébe jutó elemeit, amiket már hónapok óta kérek, hogy beszéljen meg vele. Anyósom viszont most nagyon megsértődött, nem is akar látni.
Mindjárt jön a karácsony és jó lenne addigra kibékülni, hogyan kezdenétek hozzá? Jah és nem csak anyósom, hanem az egész család be van sértődve.
"Utána a férjem ...... még meg is magyarázott valamit, hogy mivel van bajom, meg felhozta neki azon lista eszébe jutó elemeit, amiket már hónapok óta kérek, hogy beszéljen meg vele.
Mit voltak ezek a dolgok, amiket nem szerettél volna te felhozni az anyósodnak, hanem a férjedre bíztad, hogy beszéljen ő vele ezekről?
"Anyósom viszont most nagyon megsértődött, nem is akar látni."
Ha a férjed kifejezetten konfliktuskerülő, és szerinted diplomatikus módon beszél ilyen helyzetekben, akkor jogosnak érzed, hogy az anyósod ennyire megsértődött?
Mondjuk én annyit csinálnék máshogy, hogy felnőtt nőként, anyaként igyekeznék kedvesen, nyugodt hangnemben megbeszélni - az adott helyzetben - az anyósommal, ha szeretném, ha valamit nem tenne, nem úgy tenne, stb, ha megbántana, akkor megmondanám, hogy nekem ez meg ez rosszul esett, mert ...., nem pedig a "két tűz közé szorult" férjemre bíznám, hogy MINDENRŐL, ami nekem nem oké, ő beszéljen az anyukájával, és ő próbáljon valami változást elérni.
Ha meg az anyósom olyan személyiség lenne, aki erre nem nyitott, nem tartaná tiszteletben a kéréseimet és átlépné az általam meghúzott határokat, akkor nem puncsolnék a kegyeiért, és nem próbálnám kiengesztelni olyan helyzetekben, amikor szerintem nem jogosan sértődött meg.
Te a színházjegyes kérdező vagy. Ott már írtuk, hogy teljesen oké, ha kizárólagosan szoptatott pár hónapos gyerek mellől nem akarsz lelépni órákra. Fejni fejjen, akinek 7 anyja van, pláne nem az anyós utasítására.
Azt továbbra sem értem, hogy anyósod mi a vihart képes megsértődni azon, hogy nem akarsz elmenni. De ez egy olyan szintű kontrollmániát vetít előre, amivel úgysem fogsz tudni soha semmit kezdeni. Így én vennék egy jó mély levegőt, és kihasználva, hogy elindultatok a szakítás útján, NEM próbálnék meg kibékülni velük karácsonyra, sőt, jövő húsvétra sem.
46
Elég egyértelmű, hogy valami élményt kaptak, amikor is anyósék vigyáznának a kisgyerekre, aki még szopik. Fogyatékosok ne írkáljanak már ezen az oldalon, köszi. Másrészről mindegy milyen ajándék, mi a faxt kell a legapróbb részletekig tudni a kérdező életéről? Menstruációja időpontja is lényeges neked, hogy megválaszold a kérdést?
#47 Állítólag a megfogalmazáson sértődött meg. Ezért nem akartam én írni neki, ők annyira diplomatikusan fogalmaznak, hogy nem is érzed, hogy nemet mondtak és mindenre bólogatsz, hogy igen így van. Csak utána jössz rá, hogy amúgy nem is ezt akartam.
Én nem tudok így kommunikálni, akkor sem, ha a fejem tetejére állok, ők meg ezt úgy veszik, mintha sértegetném őket.
Szóval amennyire értem nem az a gond, amit mondtam, hanem ahogy mondtam.
Akkor mondd neki szépen ezt a mondatot:
Anyuka, ne haragudjon, ha nyers voltam, nem állt szándékomban megsérteni senkit. Kedves, hogy vett nekünk jegyeket, de a babám mellől egyelőre nem tudok és nem is akarok elmenni a színházba, ne is tessék erőltetni. Jövő ilyenkor nagyon szívesen fogadok egy ismételt invitálást.
"írni neki"
Menthetetlen az egész kib@szott társadalom.
Mi lenne veletek, ha személyesen, telefonon beszélgetve kellene problémát megoldani? Eret vágnátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!