Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A férjemmel nagy volt köztünk...

A férjemmel nagy volt köztünk a feszültség, ezért - szerintem jogosan, bár lehetett volna diplomatikusabban - meghúztam egy határt, amiben a férjem még jól be is kavart és most a párom családja teljesen meg van rám sértődve?

Figyelt kérdés

A lényeg, hogy hónapok óta (évek óta?) kértem, hogy húzzon határokat, de a férjem nagyon konfliktuskerülő. Anyósomnak amúgy sincs szerintem túl jó véleménye rólam -sok mindenben én sem értek vele egyet-, de a baba születése óta nagyon igyekezett jó viszonyt kialakítani. Egy nekem vett ajándékkal viszont átlépett egy határt és mivel a férjem épp megint nem beszélt időben vele, ezért megírtam neki, hogy most nekünk nagyon nagy problémát okozna ez és nem megyünk. Nem fogalmaztam kifejezetten bántón, de nem is volt szándékosan durva, a családomnak is így írtam volna meg, ha épp nem vagyok jó passzban és nincs energiám udvarias frázisokba burkolni a mondandómat. Utána a férjem (mikor még mindig fasírtban voltunk) még meg is magyarázott valamit, hogy mivel van bajom, meg felhozta neki azon lista eszébe jutó elemeit, amiket már hónapok óta kérek, hogy beszéljen meg vele. Anyósom viszont most nagyon megsértődött, nem is akar látni.

Mindjárt jön a karácsony és jó lenne addigra kibékülni, hogyan kezdenétek hozzá? Jah és nem csak anyósom, hanem az egész család be van sértődve.

2023. dec. 3. 09:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/103 anonim ***** válasza:
75%

Mennyi idős a kislányotok?

"Ráadásul tök szívás, mert a férjem közel áll a családjához, és az nem opció, hogy otthon karácsonyozunk, ahogy az sem, hogy csak az én családomhoz megyünk."

Most már ti vagyok a családja. Miért nem töltitek otthon hármasban a szentestét, és miért nem a nagyszülők mennek valamelyik másik napon hozzátok látogatóba, hogy a férjed is és te is tölthessetek egy kis időt a szüleitekkel karácsonykor?

Vagy úgy tervezitek, hogy az összes jövőbeni karácsonyotokat az anyósodéknál töltitek majd, amíg ők élnek, mert a férjed közel áll hozzájuk??

2023. dec. 3. 10:28
 22/103 A kérdező kommentje:

#21 Nem lehet elfogadni, hogy nem értesz minden részletet és a kérdésre válaszolni?

Nálunk - családszerkezeti okokból - mindenki együtt karácsonyozik, több, mint 10 éve, hogy ne legyen senki egyedül Szenteste, mindenki lássa egymást a nagy családban stb. Nem mondhatom azt, hogy az én családommal együtt karácsonyozunk, az övével meg nem.

2023. dec. 3. 10:33
 23/103 anonim ***** válasza:
17%
Durván elrontod az életedet! Meggondolatlanul, felelőtlenül, kevés tartalmas együttjárás után hozzámentél az elsőhöz, aki megkérte a kezedet, neki van egy kontrollmániás, igenis feléd érzéketlen, rosszindulatú családja, akikről képtelen leválni, konkrétan őket szereti, téged nem, és nem is becsül, és neked meg nem fordul a fejedben, hogy ezt a bagázst ott kell hagyni. Sose lesz jobb, a házasságotok menthetetlen. Egész életedben szenvedni fogsz. A gyerek is, mert ezt érzékeli.
2023. dec. 3. 10:33
 24/103 A kérdező kommentje:

#23 Köszi, hogy megismertettél az életemmel, eddig nem is gondoltam volna, hogy kevés együtt járás után házasodtunk.

Azt sem gondoltam, hogy az egy elérendő dolog, hogy az ember házassága előtt többen megkérjék a kezét, ha ezt tudtam volna.

Amúgy komolyra fordítva a szót, szerintem nincs olyan ember aki azt mondaná, hogy túl kevés ideje voltunk együtt gyerekvállalás előtt.

2023. dec. 3. 10:39
 25/103 anonim ***** válasza:
76%

Nem fogja megérteni a kérdező.

Majd 40-50 évesen teszi fel a kérdést magának "én mindent megtettem, mégsem vagyok boldog"

Leírtam a pszichoterápiát, le lehet pontozni. De ez az. Aki családi perpatvarral ide szorul, egy idegen oldalra, idegen emberekkel, ott nagy a baj. Hiába ismerjük fel, azzal nem vagyunk előrébb, ha a kérdező nem. A tanács is felesleges, mert ahány ember annyi megoldókulcs. Velem ezt nem csinálhatná senki. De hiába írom le ezt, én hogy csináltam, mit tegyél, ha nincs eszközöd mögötte.

2023. dec. 3. 10:39
 26/103 anonim ***** válasza:
73%
Lepontozhatsz nullára, nem érdekel. Hisztis vagy.
2023. dec. 3. 10:40
 27/103 anonim ***** válasza:
77%
Plusz az anyósoddal legyen ekkora a szád, ne a válaszolókat oktasd ki és ugasd le, mint módszeresen teszed.
2023. dec. 3. 10:41
 28/103 A kérdező kommentje:
Esetleg amúgy, most, hogy minden lényeges és lényegtelen részletet tisztáztunk, valaki ötletelne a kérdés tárgyát illetően is?
2023. dec. 3. 10:41
 29/103 anonim ***** válasza:
74%
Mért, mennyi ideig éltetek együtt házasságkötés előtt?
2023. dec. 3. 10:43
 30/103 A kérdező kommentje:
#27 Vele jóban akarok maradni és mint a mellékelt ábra mutatja, amúgy is annyira udvariasan fogalmaz, hogy fele ennyiért is megsértődik. Azért próbáltam a férjemen keresztül intézni a kommunikációt, aki szintén annyira diplomatikus (mindenkivel), hogy ez nem jött be.
2023. dec. 3. 10:44
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!