Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A férjemmel nagy volt köztünk...

A férjemmel nagy volt köztünk a feszültség, ezért - szerintem jogosan, bár lehetett volna diplomatikusabban - meghúztam egy határt, amiben a férjem még jól be is kavart és most a párom családja teljesen meg van rám sértődve?

Figyelt kérdés

A lényeg, hogy hónapok óta (évek óta?) kértem, hogy húzzon határokat, de a férjem nagyon konfliktuskerülő. Anyósomnak amúgy sincs szerintem túl jó véleménye rólam -sok mindenben én sem értek vele egyet-, de a baba születése óta nagyon igyekezett jó viszonyt kialakítani. Egy nekem vett ajándékkal viszont átlépett egy határt és mivel a férjem épp megint nem beszélt időben vele, ezért megírtam neki, hogy most nekünk nagyon nagy problémát okozna ez és nem megyünk. Nem fogalmaztam kifejezetten bántón, de nem is volt szándékosan durva, a családomnak is így írtam volna meg, ha épp nem vagyok jó passzban és nincs energiám udvarias frázisokba burkolni a mondandómat. Utána a férjem (mikor még mindig fasírtban voltunk) még meg is magyarázott valamit, hogy mivel van bajom, meg felhozta neki azon lista eszébe jutó elemeit, amiket már hónapok óta kérek, hogy beszéljen meg vele. Anyósom viszont most nagyon megsértődött, nem is akar látni.

Mindjárt jön a karácsony és jó lenne addigra kibékülni, hogyan kezdenétek hozzá? Jah és nem csak anyósom, hanem az egész család be van sértődve.

2023. dec. 3. 09:43
 61/103 anonim ***** válasza:
42%
Nem változott a színházjegyes kérdés óta sok minden, pedig eltelt pár nap, meg lehetett volna otthon anyóssal beszélni. A krízis ugyanaz, a tiszta kommunikáció teljes hiánya, a férj alamuszi, anyuka fókusza az iszsz, anyós jót akar csak épp rossz időben. Én nem értem, hogy emberek miért csinálnak mindenből ilyen mértékű problémát.
2023. dec. 3. 13:56
 62/103 anonim ***** válasza:
97%
Én nem szoptattam, de nem vágytam el a 4 hónapos babám mellől fél napos programokra, így nem mentem volna. Mondjuk nem is magyarázkodnék senkinek.
2023. dec. 3. 13:56
 63/103 anonim ***** válasza:
89%

"Mindjárt jön a karácsony és jó lenne addigra kibékülni, hogyan kezdenétek hozzá? Jah és nem csak anyósom, hanem az egész család be van sértődve."

Első lépésként anyóssal kéne beszélni, ő majd utána lecsillapítja a családot. Már rég megtehetted volna, ott szerintem jóval nagyobb a gond köztetek, mint ez az ajándék.

2023. dec. 3. 13:57
 64/103 anonim ***** válasza:
71%
Mi a "határátlépés" ebben az esetben? Hogy azt javasolta, hogy fejd le a tejed? Nem akart vele szerintem rosszat, csak ő még abban a korszakban volt anya, ahol a szoptatás az egy gyakorlatibb dolog volt és nem volt lehetősége gondolom ebbe belemélyülni annyira, hogy ne tudjon mást csinálni mellette. Ő így élte ezt meg, gondolom neki a fejés is pont ugyanolyan, hogy azt is megeszi a gyerkőc, ezzel nem bántani akart. Gondolom látja, hogy bele vagy bolondulva az otthonlétbe, hogy a figyelmed azon van, hogy ugorj szoptatni, mikor a gyerek akarja. Nyilván várhatott volna még 2-3 hónapot, mikor már hozzátáplálsz, de ezzel szerintem semmit nem lépett át, kivéve ha világosan, érthetően megmondtad neki már előzőleg, hogy egy ideig sehova nem akarsz a kisbaba mellől menni.
2023. dec. 3. 14:00
 65/103 anonim ***** válasza:
89%
Ha programot csinálunk valakinek az ő beleegyezése nélkül, adott műsorra, helyszínre, időre, az határátlépés. Nincs jogunk senki más idejével rendelkezni, hogy ő úgy ugráljon, ahogy mi fütyülünk. Ajándék akkor lett volna, ha a kérdező kifejezetten ezt a színházjegyet kérte volna. Így csak kontroll. Hasonló a helyzet egy ruhadarabbal, kozmetikummal vagy könyvvel is, csak annak a használatát felszínre kerülés és sértődés nélkül el lehet kerülni, nem kényszerülünk rá a használatára. Csak olyan ajándékot adunk, aminek a megfelelőségéről előzőleg meggyőződtünk. Intelligens ember így csinálja.
2023. dec. 3. 14:10
 66/103 anonim ***** válasza:
87%

Nem tudom hány évesek vagytok, de a legnagyobb gond itt, hogy egyikőtök sincs leszakadva a szüleiről. Ellenkező esetben, nem érdekelne, hogy mi lesz így majd karácsonykor... nem kötelező a tágabb családdal tölteni, lehet hármasban is.

Mi pont úgy fogjuk, hasonló dolgok miatt, csak már évek óta nem hagyjuk, hogy beleszóljanak az életünkbe, és manipuláljanak. Karácsonykor pont nem vagyunk kíváncsiak egyik nagymama húzásaira sem.

2023. dec. 3. 14:25
 67/103 anonim ***** válasza:
84%

53.

Teljesen érthető volt az előző utalásod is a családszerkezetre, hogy ne legyen magányos senki.

De túl van ez tolva.

Annak fényében pláne, hogy rád és a kisbabadra nincs tekintettel senki.

Durcis, rafinált, manipulatív anyós van, meg bamba birka töketlen férj, meg szegény kis egyedül karacsonyozók, meg passzív-agresszív anyósnak bologató rokonság.

Te és az iszsz kisbabád, hol vagytok ebben a csodàs karácsonyi történetben? Egyáltalán a családban?

Ez nagyon gáz!

2023. dec. 3. 14:45
 68/103 anonim ***** válasza:
31%

Ha nem akar menni, akkor meg minek a sok kifogás. Nem megy és kész. Csak én voltam úgy látszik ilyen szaranya, hogy a férjem is fontos volt meg saját magam is, és ha csak a teszkóig mentünk kettesben, akkor is mentünk, mert annyi idő jutott.

A gyerek az élet természetes velejárója, mi lesz, ha kettő lesz, tébolyda?

Anyósod segíteni akar, csak rosszul teszi. Beszéld meg vele, hogy vigyázhat a gyerekre, de eleinte csak fél órát tudod otthagyni, később több időre, akkor lesz aktuális az élmény is.

2023. dec. 3. 16:23
 69/103 anonim ***** válasza:
44%
Tessék, 68-as röviden összefoglaltad a lényeget, és teljesen igazad van!!
2023. dec. 3. 16:30
 70/103 anonim ***** válasza:
29%

68.

Ember igény szerint szoptatott baba!!!

Milyen tébolyról beszélsz? Ez nem téboly, hanem a természet rendje.

Az én iszsz gyerekeimet az apjukon kívül, kézbe sem tudta venni egyik nagyszülő sem, mert ordítottak. Nemhogy ott hagyni. :D

És nem lett semmilyen téboly, egyszerűen a nem tápos, meg cumisüveges gyerekek, ilyenek egy darabig. Aztán majd majd lehet nagymamázni, ha leválik a csecsről.

Alkalmazkodjon a magát ártatlannak tettető anyós, ne egy csecsemőt gyötörjenek a nagy, szent "szeretetünnepe" indokkal.

Úgy tűnik itt sokaknak fogalma sincs az igény szerinti szoptatásról.

2023. dec. 3. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!