Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A férjemmel nagy volt köztünk...

A férjemmel nagy volt köztünk a feszültség, ezért - szerintem jogosan, bár lehetett volna diplomatikusabban - meghúztam egy határt, amiben a férjem még jól be is kavart és most a párom családja teljesen meg van rám sértődve?

Figyelt kérdés

A lényeg, hogy hónapok óta (évek óta?) kértem, hogy húzzon határokat, de a férjem nagyon konfliktuskerülő. Anyósomnak amúgy sincs szerintem túl jó véleménye rólam -sok mindenben én sem értek vele egyet-, de a baba születése óta nagyon igyekezett jó viszonyt kialakítani. Egy nekem vett ajándékkal viszont átlépett egy határt és mivel a férjem épp megint nem beszélt időben vele, ezért megírtam neki, hogy most nekünk nagyon nagy problémát okozna ez és nem megyünk. Nem fogalmaztam kifejezetten bántón, de nem is volt szándékosan durva, a családomnak is így írtam volna meg, ha épp nem vagyok jó passzban és nincs energiám udvarias frázisokba burkolni a mondandómat. Utána a férjem (mikor még mindig fasírtban voltunk) még meg is magyarázott valamit, hogy mivel van bajom, meg felhozta neki azon lista eszébe jutó elemeit, amiket már hónapok óta kérek, hogy beszéljen meg vele. Anyósom viszont most nagyon megsértődött, nem is akar látni.

Mindjárt jön a karácsony és jó lenne addigra kibékülni, hogyan kezdenétek hozzá? Jah és nem csak anyósom, hanem az egész család be van sértődve.

2023. dec. 3. 09:43
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/103 anonim ***** válasza:
100%
A kérdező nem ez az eset, 90-es. Ő kiállt magáért, csak utólag nem bírja el annak a feszültségét.
2023. dec. 7. 12:15
 92/103 anonim ***** válasza:
86%
Nem állt ki magáért, a kedves férj sorolta hónapokra visszamenőleg a sérelmeit a mamának. Csak a kérdező azt sem volt hajlandó leírni, mi mindent zúdított közvetve anyósra, holott ez lenne a probléma, nem az ajándék.
2023. dec. 7. 12:37
 93/103 anonim ***** válasza:
28%

Aki szerint a tápszer kényelmi megoldás, azt várom szeretettel. Isteni nagy kényelem amúgy folyton azon stresszelni, hogy folyton legyen rendesen steril víz meg palack…

Ez a mostani ősanya minden a szoptatás körül forgó nőket kizárólagos tejcsárdának minősítés kezd elmebajjá alakulni..

Nekem nem volt tejem, akármit csináltunk, két orvos meg három szoptatási tanácsadó se tudott vele mihez kezdeni. 3 èves a gyerek, semmi baja sincs, kevesebbet beteg, mint a csoda iszsz babák. De nem js voltam sosem idegbeteg, hogy egy másodpercig nem a mellemen lógott a baba.

A legtöbb iszsz anyuka meg úgy néz ki, mint akik a temetésükre készítettek hullasminket. Ember az anya is, ne forogjon már minden a gyerek körül, csak mert anyatejes.

Lehet lepontozni, hisztizni és mérgelődni, lehet anyázni a tápszereseket, a császárosokat. Gondolom én se vagyok igazi anya, mert nem blw iszsz módon neveltem, továbbá rohadék módon mosható pelenkát húztam az érzékeny, ekcémás popsira, hogy ne legyen véres a papírpelus miatt.

Tököm ősanyakomplexusos nyanyák… menjetek vissza a facebookos fiús-lányos anyák meg asszonysutyiba inkább, oda való ez a szöveg.

Majd még anyóst kell keresztre feszíteni, mert jó viszonyt akar ápolni meg ajándékot ad..

2023. dec. 7. 14:01
 94/103 anonim ***** válasza:
39%

"Isteni nagy kényelem amúgy folyton azon stresszelni, hogy folyton legyen rendesen steril víz meg palack…"

"De nem js voltam sosem idegbeteg, hogy egy másodpercig nem a mellemen lógott a baba."

:D

2023. dec. 7. 16:50
 95/103 anonim ***** válasza:
39%

93.

Teljesen szét vagy esve az idegtől.

Nyugi!

2023. dec. 7. 16:52
 96/103 anonim ***** válasza:
64%

Nem vagyok szétesve semmitől, de ez a folyamatos asszonysutyorgó szintű hiszti azért zavaró itt is…

Kapjunk már a fejünkhöz kicsit. Csak mert anyák lettünk, létezünk nőként és emberként is. Tetszik ez vagy sem.

2023. dec. 8. 07:54
 97/103 anonim ***** válasza:
100%

Nem azon van a hangsúly, hogy szoptatja-e a gyereket vagy nem. Lehetne tápszeres is. Én írtam korábban azt a választ, hogy nem köteles magyarázkodni az anyósnak, hogy miért nem akarja nála hagyni a babát. Nem és kész.

Anyós nem lett megkérve, hogy vigyázzon rá. Persze, kedvesen felajánlhatja, de a nemleges választ is el kell tudni fogadnia. Ez az "ajándék" viszont nem egy kedvesen felajánlott lehetőség, hanem erőszakos és manipulatív.

Én már réges régen nem szoptatom a 2,5 éves gyermekemet, mégsem hagytam még soha 1 órára se a nagyszülőkre. És nem azért mert ősanya vagyok vagy mártír, hanem mert nem bízom bennük (sajnos anyámmal van saját tapasztalatom, anyósomról meg mesélt eleget a férjem), és mégsem voltam emiatt depressziós, hogy nincs kinek lepasszolni a gyereket. Nem tudom miért gondolják - főleg az idősebb korosztály, de olvasva a hozzászólásokat, sok fiatal is - hogy ez alap, és minden anyának KELL a kimenő. Van, aki a gyerekkel (+a férjével) együtt is ki tud mozdulni, kikapcsolódni.

2023. dec. 8. 11:41
 98/103 anonim ***** válasza:
0%
Mert anyukának is van mentális jóléte, azért kell a kimenő.. Ez se mai találmány, ezer meg egy szakember igazolta már..
2023. dec. 8. 12:42
 99/103 A kérdező kommentje:
Én igaziból igénylem a kimenőt, de azért hagy döntsem el én, hogy mikor és hova szeretnék menni. Szerintem a mentális jóllétemen ez így nem igazán segít.
2023. dec. 8. 13:17
 100/103 anonim ***** válasza:
80%

Ezt értem, kérdező. Esetleg az nem opció, hogy megbeszéled vele kedvesen és elmondod neki ugyanezt, amit itt leírtál. Mert ez a kulcs.

Igen mama, köszi a gesztust, de ez még nem a mi szintünk. De mondjuk elmennék fél órára tejfölt bámulni a spárba, addig tetszik-e tudni vigyázni rá? (Most mondtam egy hülye példát, de értsd jól)

Próbáld meg egy kicsit bevonni, szerintem csak hasznos akart lenni neked, nyilván ő is tudja milyen folyton otthon lenni meg mindig ugyanabban a taposómalomban őrlődni.

2023. dec. 8. 13:22
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!