Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Elneveznéd a gyereked a...

Elneveznéd a gyereked a férjed halott húgáról anyósodék kérésére?

Figyelt kérdés
A férjem elvesztette a húgát 8 évvel ezelőtt, most gyerekünk lesz. A szülei azt akarják, hogy ha lány lesz, akkor az ő keresztnevét kapja. Mikor kérdeztem, mi lesz, ha fiú lesz, azt mondták, akkor annak a névnek a férfi változatát kapja. Nekem nem tetszik ez a döntés, de a férjem is ezt akarja és úgy érzem semmi beleszólásom. Hogyan tudnám meggyőzni?

2023. szept. 10. 16:22
 81/92 A kérdező kommentje:
Kérdeztétek a nevet, Dominika és a fiú változat Dominik lenne. Nekünk a Hajnalka a választott nevünk és azzal eleve elég gázul hangzana. Köszi a megerősítést. Férjem beszélt az anyjával és ahogy mondtátok is, előre kijelentette, hogy ha második névnek adjuk, akkor azon fogja szólítani, nem az elsőn, szóval nem lesz második névnek adva sem.
2023. szept. 19. 09:15
 82/92 anonim ***** válasza:
26%
Mondjuk a Dominika szebb mint a Hajnalka, de ez a Ti döntésetek. És köszönöm, így legyen ötösöm a lottón. Anyósodékat ezek után messzire kerülném. Még véletlenül ledominikázná a gyereket. És azt mondtátok neki, amit írtunk, hogy az anorexia lelki betegség?
2023. szept. 19. 09:46
 83/92 anonim ***** válasza:
70%
Nekem is a Dominika tetszik jobban, de ez teljesen mindegy, mivel egyéni ízlés kérdése, hogy kinek milyen név tetszik. Anyósnak nincs beleszólása a névválasztásba, pont. Egyébként pont itt olvastam pár éve egy olyan sztorit, hogy anyós vérig sértődött azon, hogy az unokái nem a felmenők után lettek elnevezve, és ahányszor találkoztak, csakazértis azokon a neveken szólította a gyerekeket, nem a saját nevükön. Remélem, a te anyósod ennyire épp nem egybites.
2023. szept. 19. 09:54
 84/92 anonim ***** válasza:
85%

Mindegy kinek melyik név tetszik, a szülőknek a Hajnalka név tetszik jobban. Én is így lennék a név-választással.

Egyébként pedig majd anyós részéről - elég nagy valószínűséggel - jönni fog a behelyettesítés: "Nahát, szégyelld magad, Dominika kedvence volt a vanília fagyi, te pedig nem szereted, mi az hogy nem szereted?!" stb. Ez csak egy példa volt, de akit egy szerepre szánnak, megpróbálják a másik tulajdonságaival felruházni - mint valami pótlékot.

2023. szept. 19. 13:51
 85/92 anonim ***** válasza:
85%
Szép név a Hajnalka! :)
2023. szept. 19. 20:03
 86/92 anonim ***** válasza:
81%

Max 2. névnek. Ne haragudj de anyosék nem dönthetnek helyettetek a névvel illetően. Én úgy mennék bele, hogy max 2 néve lenne. De már ez is beteg

... Furcsa az egész...

2023. szept. 20. 14:17
 87/92 anonim ***** válasza:
85%
Én nem tágítanék maradna Hajnalka... Gondolj bele ha már ebbe is beleszólnak, hogy mi legyen a pici neve mi lesz később... A fejedre fog nőni a család, ha most nem állsz ki magadért, akkor majd meglátod mi lesz pár év múlva. Gondolkodj el ezen. Hajnalka gyönyörű név, kecses elegáns.
2023. szept. 20. 14:19
 88/92 anonim ***** válasza:
88%
Így van, ha most engedsz a név-választás során, akkor majd olyan ruhákban kell járnia mint a meghalt gyermeknek, azt kell szeretnie, olyan tulajdonságainak "kell lennie", mert ha nem, akkor jön az "ejnye-bejnye, szeretnénk ha olyan lennél mint ő volt" rejtett vagy kimondott elvárás.
2023. szept. 20. 15:06
 89/92 anonim ***** válasza:
96%
Anyósodék hülyék, a férjedhez meg lehet nem volt jó döntés hozzámenni, ha nem engedi, hogy beleszólásod legyen abba, hogy fogják hívni a gyerekedet, akit 9 hónap alatt kihordasz és te is fogod felnevelni...
2023. okt. 5. 07:56
 90/92 anonim ***** válasza:
83%
Mi a helyzet azóta kérdező? Megbékélt az "okos" anyósod a dologgal?
2024. febr. 14. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!