Halott nagyszülő megnézése?
Van lehetőség hamvasztás előtt még megnézni, anyum pl még szeretné látni, de én irtózom tőle. Nem akarom, hogy beégjen az emlékeimbe vagy ilyesmi.
Ti hogy jártatok azzal, hogy megnéztétek? Segített valamit az elengedésben?
Ha te irtózol tőle akkor eszedbe se jusson.
Az más dolog hogy anyud megnézi, az ő dolga. De ha már most kivagy akkor teljesen felesleges sokk.
*Én nem megyek megnézni. Ezt elefelejtettem írni.
Őt is próbáltam lebeszélni.
3
Ha ő szeretné, akkor nyugodtan nézze meg. Ne beszéld le róla
Ne beszéld le róla, ha ő akarja, mert egész életében bánni fogja, hogy nem nézte meg.
Apám temetését én intéztem egyedül, a halottszállítást, koporsó kiválasztást stb mindent, mert az öccse teljesen kiborult, használhatatlan volt. Mikor a temetés előtt a ravatalozónál kérdeztem, hogy meg akarja-e nézni utoljára (zárt koporsós temetés volt), kiakadt, és zokogva mondta, hogy dehogy.
Utána nem volt olyan találkozásunk, ahol ne mondta volna, hogy mennyire bánja, még amikor a halála előtt voltam nála a kórházban akkor is ezzel jött...
Te ne nézd meg, ha nem akarod, de ha anyukád akarja, nézze meg. Amúgy én láttam minden halott hozzátartozómat, és nem volt elborzasztó egyszer sem. Egy csendes búcsú volt valakitől, aki fontos volt nekem, és ebben a világban nem láthatom már soha.
En nem neztem meg a nagypapam, apukam igen
Igazabol semmi durva dolgot nem latsz ilyenkor, mert hat hogy is mondjam, olyan allapotba hozzak a testet, ami ugymond nem traumatizalo. Szoval olyan nagyon durva dolgot nem fogsz latni, csak annyit, hogy max sapadtabb, de egyebkent mintha aludna.
Apukam is ezt mondta; hogy ilyen volt.
De en is irtoztam a gondolattol is, igy hagytam inkabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!