Miért engedik sokan unokázni a "rossz, mérgező" szüleiket?
Természetesen tudom, hogy egy szülő sem tökéletes, és minenkinek vannak rossz tulajdonságai, döntései, de itt olyanokat olvasok néha, hogy csak ámulok.
Nem elég, hogy valakinek a gyerekkorát tönkretették, hanem még felnőttként is folyamatosan szapulják, bántják és a szülő mégis odaengedi a gyerekét, még erőltetni a kapcsolatot, meg puncsol a figyelemért.
Ilyeneket olvastam már, hogy verték a szülei és fél, hogy az ő gyerekét is megütik majd, de csak odaviszik azért. Meg hogy a nagyszülők folyamatosan leszólják őt, a szülőt a gyereknek, de csak megengedik neki, hogy elvigye, lássa. Vagy a nagyszülők nem keresik a családot, nem mennek látogatóba, nem érdeklődnek, de ők csak odajárnak az unokával gyomorgörccsel és sírva, mert csak a szüleik, hadd lássák az unokát, aki nem is érdekli őket.
Ezt en se ertem, de hozzateszem, nem is vagyok ilyen helyzetben.
Szamomra is logikus, hogyha egy bantalmazo kozegbol jovok, az eletben tobbet rajuk nem nyitom az ajtot, nemhogy akkor hagyom, hogy unokazzanak.
De a tobbiek jol megmagyaraztak, hogy mi lehet ennek a hattereben. En csak azt akarom mondani, hogy kivulallokent sokszor konnyu itelkezni, illetve konnyebb objektiven latni a dolgokat, mint ugy, hogy benne vagy.
Én magam is benne vagyok, rossz szüleim voltak, főleg anyám (apám már gyerekkoromban lelépett), de meg is szakítottam a kapcsolatot nem sokkal a gyerekek elött, az volt az utolsó pont, azt éreztem, nem akarom, hogy a gyerekeim kapcsolatban legyenek anyámmal.
Mondjuk, amúgy is már csak évi 2-szer kényszerű találkozás volt, de nem tudom elképzelni, hogy megengedtem volna a rendszeres unokázást neki, pont ezért nem is értem az ilyen szülőket, pláne már ak ilyet ír, hogy attól tart, esetleg a szülei a gyerekre is kezet emelnek, de csak viszik, az teljesen abszurd nekem.
Igen kerdezo, ez te vagy es nagyon orulok is neked, hogy jol alakul minden.
De azt felejted el, hogy nem mindenki egyforma. Nincs ket teljesen egyforma ember, szemelyiseg, szituacio.
Igy masok meg mashogy reagalnak bizonyos helyzetekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!