Halott nagyszülő megnézése?
Van lehetőség hamvasztás előtt még megnézni, anyum pl még szeretné látni, de én irtózom tőle. Nem akarom, hogy beégjen az emlékeimbe vagy ilyesmi.
Ti hogy jártatok azzal, hogy megnéztétek? Segített valamit az elengedésben?
Az első halott akit láttam, az apám volt. Nem emlékszem rá, mert még nem voltam 3 éves, de nyitott koporsós temetés volt, nem traumatizált(állítólag be akartam takargatni, hogy ne fázzon), pedig felakasztotta magát, tehát nem biztos hogy szép látvány volt.
Utána már felnőttként halt meg egymás után 2 nagyapám, nekik is nyitott koporsós temetésük volt, nem mentem túl közel hozzájuk, öregek voltak, betegek és még inkább "rásült" az arcukra a bőr, alig voltak számomra felismerhetők, ráadásul az egyiknek fel kellett kötni az állát, mert a kórházban nyitott szájjal halt meg éjjel és nem vették rögtön észre. Igazából nem volt jó emlék, jobb lett volna úgy emlékezni rájuk, ahogy utoljára láttam őket életükben.
Ami a legfájóbb, hogy már az egyik fiam is meghalt, fiatalon, hirtelen, szóval nem szenvedett, ez látszott is az arcán, ő tényleg olyan volt, mintha csak aludna, pedig közvetlenül boncolás után láthattam. Igaz, őt csak üvegablakon keresztül a covid miatt.
Nem féltem tőle, hogy beleég a retinámba a látvány, de beleégett, viszont nem rossz értelemben. Soha nem fogom elfelejteni és ez jó. Mert szükségem volt rá, hogy lássam és soha nem bocsájtottam volna meg magamnak, ha nem nézem meg. A férjem viszont másképp döntött és ő sem bánta meg. Ez a lényeg. Mindenki hallgasson a szívére és döntsön aszerint.
25-ös!
Te ezzel foglalkozol, hogy ennyi mindent tudsz róla?
27-es!
Úgy tudom van akinél összevarrják a szájat. Ez milyen esetben van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!