Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Elneveznéd a gyereked a...

Elneveznéd a gyereked a férjed halott húgáról anyósodék kérésére?

Figyelt kérdés
A férjem elvesztette a húgát 8 évvel ezelőtt, most gyerekünk lesz. A szülei azt akarják, hogy ha lány lesz, akkor az ő keresztnevét kapja. Mikor kérdeztem, mi lesz, ha fiú lesz, azt mondták, akkor annak a névnek a férfi változatát kapja. Nekem nem tetszik ez a döntés, de a férjem is ezt akarja és úgy érzem semmi beleszólásom. Hogyan tudnám meggyőzni?

2023. szept. 10. 16:22
 61/92 anonim ***** válasza:
78%

de a férjem is ezt akarja és úgy érzem semmi beleszólásom - én inkább azon gondolkodnék el, hogy miért kellett egy ekkora herével összeállnom, és valahol itt átgondolnám a lehetőségeimet is.

A férjed anyuci kisfia.

2023. szept. 11. 07:18
 62/92 anonim ***** válasza:
93%

"Nekem nem tetszik ez a döntés"

A döntést te és a férjed hozza meg, anyósodéknak semmi beleszólásuk. A véleményüket elmondhatják, de döntési joguk nincs, nem az ő gyerekük.

Ha neked nem tetszik az ötlet, akkor nem azt a nevet kapja a gyereketek. Pont. Olyan név kell, amit te és a férjed is el tud fogadni. Anyósodéknak ha nem tetszik, az az ő problémájuk.

2023. szept. 11. 09:56
 63/92 anonim ***** válasza:
82%
Kicsit se lehet toxikus anyóspajtás, ha van egy felnőtt fia aki azt se meri elmondani neki, hogy választottak már nevet, meg egy anorexiás lánya aki 15 évesen kicsekkolt. Biztos nagyon érdekelne a véleménye!
2023. szept. 11. 11:22
 64/92 anonim ***** válasza:
85%

Ez a kettőtök ugye, a férjednek ideje tököt növesztenie! Basszus, ez szörnyű! Az anorexia nervosa lelki eredetű betegség, tudom, mert én is érintett voltam. Milyen csodás család lehetett az, ahol olyan lelkibeteg lesz a gyerek, hogy 15 (!) évesen belehal a következményébe?! Akkor kellett volna anyósnak odatennie magát mint szülő, nem most, az eszem megáll! A kontrollmániájának meg jó lenne, a a férjed bevágná a féket!

Ilyen előzmény után akkor sem adnám névnek, ha tetszene, ne az én gyerekemben lássa a halott lányát, és ne rajta akarja "helyrehozni", amit annál a gyereknél eltolt!

2023. szept. 11. 11:32
 65/92 anonim ***** válasza:
91%
A kommentek egy részét elolvastam, elég jók, mutasd meg a párodnak.
2023. szept. 11. 22:07
 66/92 anonim ***** válasza:
36%

Megírnád a neveket ? A fiú változatot is.

Nekem egy ilyen jut eszembe Dominik- Dominika

2023. szept. 12. 15:47
 67/92 anonim ***** válasza:
72%

Ne írd meg a nevet, mert akkor felismerhető lesz a család!

Teljesen mindegy a név! Halottakról NEM nevezünk el gyereket! A világ egyik leghülyébb dolga! Semmi értelme! Minden leszületett gyermek egy önálló emberi lény, nem kell más karmáját, baját cipelni!

2023. szept. 12. 16:30
 68/92 anonim ***** válasza:
83%

66!

Tessék egy pár lehetoseg:

Peter - Petra

György- Györgyi

Adrián- Adriána/Adrienn

Alex-Alexa

Erik- Erika

2023. szept. 12. 17:32
 69/92 anonim ***** válasza:
85%
Az a baj hogy ma döntenek a névről holnap pedig arról hogy milyen ruhát adhatsz rá. A mama rajta kívánja kiwlni az elhunyt lánya nevelését. Ez nagyon nem normális. Ha nem akarod hogy kizarjanak a gyereked életéből akkor most allj a sarkadra és frissiben állítsd le oket
2023. szept. 12. 20:47
 70/92 anonim ***** válasza:
86%

Kösz a variációkat

Kötve hiszem h a kérdező rokonságát itt eszi a fene gykn. De ha nem is írja le a neveket tök mindegy, mert a kérdésből magukra ismernek ez nem a " mit egyek h fogyjak"

2023. szept. 12. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!