Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Jogos, hogy haragszom, és...

Jogos, hogy haragszom, és hogy ennyire fáj?

Figyelt kérdés
Tavaly nyáron meghalt a számomra érzelmileg a legfontosabb ember, amikor nyári táborban voltam. Anya el akarta ezt titkolni, de megtudtam korábban, mint kellett volna. A táborom maradék része szörnyű volt. Amikor Eljött a temetés időpontja, kórházba kellett mennem kontrollra. Anya át tudta volna rakatni az időpontot, de nem tette meg, pedig kértem, mert el akartam volna búcsúzni a rokonomtól. Tavaly halottak napján szintén nem tudtam elmenni. Idén végre el tudok menni, de egyszerűen nagyon fáj. Olyan, mintha most vesztettem volna el, és ez az érzés mellett erőteljesen megjelenik a harag is, amit anya iránt érzek.

2022. okt. 29. 20:47
1 2 3 4 5 6 7
 1/67 anonim ***** válasza:
70%
Igen, jogos.
2022. okt. 29. 20:53
 2/67 anonim ***** válasza:
92%

Anyukádra ne haragudj, mert ő csak azért akarta eltitkolni előtted a tábor idejére, hogy ne legyen szörnyű a táborod maradék része, a te szavaiddal élve.

Ha ide írhatsz, elmúltál 16 éves, tehát te is áttetethetted volna a kontrollodat más napra, a temetésre hivatkozva.

Tavalyi halottak napján nem tudom, hogy anyukád mennyiben akadályozott, de én pl. előtte 1-2 nappal megyek.

A gyászod semmivel nem lesz könnyebb, ha a fájdalmad terhét édesanyádra lőcsölöd,... aki egyébként szintén halandó!

2022. okt. 29. 20:56
 3/67 anonim ***** válasza:
90%

Jogos, hogy fáj, de a harag nagyon nem az.

Anyád azért nem mondta el rögtön, hogy meghalt az illető, mert nem akarta elrontani a táborodat. Az időpontot te is át tudtad volna rakatni. A tavalyi halottak napjáról nem tehet, különben írtad volna. Szóval miért is haragszol rá?

2022. okt. 29. 20:58
 4/67 anonim ***** válasza:
92%

Az jogos, hogy ennyire fáj.

Viszont anyád... nekem apám temetésénél mondtam, hogy egy vizsgám lesz egy nap, anyám tudomásul vette. Kiderült, hogy másnak a végső időpont nagyon rossz volt, és ezt előre lehetett tudni. Szóval lehet, hogy nálatok sem volt mozgástér, hogy mindenkinek jó legyen.

Ezek szerint anyád szervezte a temetést, szóval vagy a nagyszülődről, vagy szülődről van szó: azt átgondoltad, benne mi játszódhatott végig, mennyire volt "beszámítható" akkor?

2022. okt. 29. 21:02
 5/67 anonim ***** válasza:
84%
Illetve nem értem, miért vártál halottak napjáig a búcsúval.
2022. okt. 29. 21:04
 6/67 anonim ***** válasza:
93%

A jog és a szeretet nem fér össze.

A harag pedig csak megbetegít.

Visszacsinálni nem lehet, anyukád szeretetből próbált téged megvédeni, megkímélni, szóval bocsáss meg neki és ezzel tedd le magadról is a harag terhét, mert sehová sem vezet és csak még több szenvedést fog okozni, lépj túl!

2022. okt. 29. 21:09
 7/67 A kérdező kommentje:

Nálam az, ha valaki hazudik nekem egy komoly dologban, nagyon is fáj, és elég nyomós indok a haragra. Azelőtt bármi volt, azonnal elmondta, még az is amikor a dédipapa meghalt, pedig akkor iskolában voltam.az időpontot nem tudtam volna én átrakatni, ennek különféle okai vannak, de ebbe most nem szeretnék igazán bele menni, mert eléggé hosszú lenne és a kérdés szempontjából nagyrészt nem fontos.

4 nem nagyszülőről, szülőről van szó, hanem egyik nagyszülő testvéréről. Nem ő szervezte a temetést, hanem a mamáék.

5. Tavaly halottak napján kórházban voltam egy "kisebb" baleset miatt egy hétig.

mert körülbelül 400 kilóméterre lett eltemetve. Ott ahol született, a szülei mellé temették.

6 de az, hogy nem engedi meg, hogy elbúcsúzzak attól, aki a számomra az egyik legfontosabb személy, az nekem nem fér bele a szeretetbe meg a védelembe.

2022. okt. 29. 21:27
 8/67 anonim ***** válasza:
84%

Mi a fenét lehetne neked még mondani, azon kívül, amiket már elmondtunk?

Haragudj, ha neked az valamiért jó, vannak ilyen emberek.

2022. okt. 29. 21:32
 9/67 anonim ***** válasza:
85%

7: ha ez megnyugtat téged, engem sem hagytak elköszönni...

Sokáig fájt és haragudtam, de sikerült megbocsátanom és azóta jobban vagyok.

Hidd el, nem másnak, hanem magadnak teszel szívességet azzal, ha leteszed a haragot és egyetlen nyomós indok sem elég arra, hogy az ember saját maga ellenségévé váljon!

Te is tovább fogsz lépni idővel.

2022. okt. 29. 21:38
 10/67 anonim ***** válasza:
84%

"Nem ő szervezte a temetést, hanem a mamáék."

. Akkor ezt a mondatot nem értem: "Anya át tudta volna rakatni az időpontot, de nem tette meg, pedig kértem"

Akkor most a nagyszüleidre miért nem haragszol?

"Tavaly halottak napján kórházban voltam egy "kisebb" baleset miatt egy hétig.

mert körülbelül 400 kilóméterre lett eltemetve. Ott ahol született, a szülei mellé temették."

. Ezt most mire írod? Én azt nem értettem, miért csak november 2-án tudsz elmenni a sírhoz. Mehettél volna a temetés utáni első lehetséges alkalommal, vagy ha fontos neked, hogy Halottak napja környékén is elmenj, akkor a kórház után a leghamarabb.

Csak mert az jönle ebből, most mennél ki először a sírhoz.

2022. okt. 29. 21:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!