Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Jogos, hogy haragszom, és...

Jogos, hogy haragszom, és hogy ennyire fáj?

Figyelt kérdés
Tavaly nyáron meghalt a számomra érzelmileg a legfontosabb ember, amikor nyári táborban voltam. Anya el akarta ezt titkolni, de megtudtam korábban, mint kellett volna. A táborom maradék része szörnyű volt. Amikor Eljött a temetés időpontja, kórházba kellett mennem kontrollra. Anya át tudta volna rakatni az időpontot, de nem tette meg, pedig kértem, mert el akartam volna búcsúzni a rokonomtól. Tavaly halottak napján szintén nem tudtam elmenni. Idén végre el tudok menni, de egyszerűen nagyon fáj. Olyan, mintha most vesztettem volna el, és ez az érzés mellett erőteljesen megjelenik a harag is, amit anya iránt érzek.

2022. okt. 29. 20:47
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:
81%

Az, hogy fáj, jogos, a haragod szerintem nem. Simán lehet, hogy csak most, tőlünk tudtad meg, hogy tulajdonképpen át lehetett volna tenni az időpontod az "anyád" nélkül is, de én még nem láttam embert, akit bilincsben vittek volna el, mert nem ment el egy orvosi vizsgálatra, szóval ez is opció lehetett volna.

Egyetlen dologra tudok gondolni, ami nagyban árnyalná a képet: ha ez az orvosi dolog mentális probléma lenne. Az teljesen más történet.

2022. okt. 30. 09:30
 52/67 Savlekotő ***** válasza:
25%

Anyám vígasztalási képességeit meg inkább ne is firtassuk. Anno több vigasztalást kaptam egy "random" tanártól, mint a saját anyámtól.

Ne itt ventiláld ki az otthoni szart.. Ha szar a kapcsolatotok.

Akkor legkevesebb egy temetésen való rugózás. Keress szakembert hogy el tudd engedni és ne vidd bele a párkapcsolataidba anyáddal való konfliktust mert mindennek ez a gyökere. Szidnunk kellett volna anyukádat vezényszóra csoportosan? Mi változott volna, semmi. Hisz azt sem tudod hogy anyád vagy a nevelő anyád? .. Ha kamuzni akarsz legyél ügyesebb.

A kérdező irritáló stílusa megegyezik érdekes ezzel:

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..

2022. okt. 30. 09:34
 53/67 anonim ***** válasza:
89%

Ha lenne itt pár joghoz értő modi...

Osztott gyámság korábban is csak intézetből nevelőszülőkhöz kihelyezett gyerekeknél volt, ahol a nevelőszülő kaphatott gyámi jogokat. A nevelőszülői jogviszony rendezésével ez a lehetőség okafogyottá vált, megszűnt.

Mivel itt a saját anya is képben van, biztosan nem intézetben vagy, ezért a változás előtt is kizárt lett volna az osztott.

2022. okt. 30. 09:40
 54/67 A kérdező kommentje:

51 öhm mondjuk létezik olyan, hogy a nevelő szülőt is anyának, vagy apának hívják????

52 nem mentális, hanem egy szerv nem megfelelő ütemben való fejlődése.

53 nem kamuzok. Mégg mindig érvényes az, amit 51-nek írtam, és a másik kérdés nem az enyém, arról pedig, hogy kinek irritálóbb a stílusa, vitatkozhatnánk.

54 még mindig létező dolog az osztott gyámság, hiába nincsen már haszna. A vérszerinti szülő csak olyan szinten van képben, hogy nem engedélyezte az örökbefogadást, nem mondott le rólam, viszont még a láthatási jogával sem él.

Az irreleváns válaszok újfent csak jelentve lesznek, ahogy az összes többi is eddig.

2022. okt. 30. 09:54
 55/67 anonim ***** válasza:
10%

"54 még mindig létező dolog az osztott gyámság, hiába nincsen már haszna. A vérszerinti szülő csak olyan szinten van képben, hogy nem engedélyezte az örökbefogadást, nem mondott le rólam, viszont még a láthatási jogával sem él."

Hm... Tehát örökbefogadott vagy? Akkor nincs se neveloszulo, se gyámság. Egyre inkább bele zavarodsz a tortenetedbe

2022. okt. 30. 10:03
 56/67 anonim ***** válasza:
72%

Kérdező, osztott gyámság csak nevelőintézetben élőknek volt régen is.

Nevelőszülő-szülő közt eleve kizárt, mert a szülő szülő, nem gyám, tehát nincs mit megosztania.

Intézet esetén az intézmény vezetője volt gyám, ha onnan kikerült a gyerek nevelőszülőkhöz, akkor ők kaphattak bizonyos gyámi johokat. Így volt osztott a nevszülő és a vezető között. Ez megszűnt.

2022. okt. 30. 10:15
 57/67 anonim ***** válasza:
86%

51 öhm mondjuk létezik olyan, hogy a nevelő szülőt is anyának, vagy apának hívják????

Senki nem hívja SAJÁT anyának.

2022. okt. 30. 10:23
 58/67 A kérdező kommentje:

55...edesem, olvasd már el újra, amit ki másoltál....nem lett engedélyezve az örökbefogadás, nem, mondtak le rólam.

56 tévedsz, még mindig létező dolog és a nevelt gyerekeknél van, hogy élő fordul ilyesmi.

57 de, sok nevelt gyerek hívja a saját szüleinek a nevelőszülőt.

2022. okt. 30. 14:48
 59/67 anonim ***** válasza:
87%

Igaza van a 4 diplomasnak hogy felreerthetoen fogalmaztal.

Én is és mások is abból amit írtál azt értettük hogy a temetés napját akartad atrakatni.

Különben nagyon eltulzod az egészet. Nem hiszem el hogy másfél év alatt nem tudtál volna elutazni a sírjához és egy kicsit több időt eltolteni ott. Vagy nem hiszem el hogy nem voltál képes otthon gyújtani egy gyertyát és megemlekezni róla.

2022. okt. 30. 16:50
 60/67 A kérdező kommentje:
61 tudsz olvasni? Látszólag nem.... Irtam, hogy voltam már.
2022. okt. 30. 17:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!