Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Elneveznéd a gyereked a...

Elneveznéd a gyereked a férjed halott húgáról anyósodék kérésére?

Figyelt kérdés
A férjem elvesztette a húgát 8 évvel ezelőtt, most gyerekünk lesz. A szülei azt akarják, hogy ha lány lesz, akkor az ő keresztnevét kapja. Mikor kérdeztem, mi lesz, ha fiú lesz, azt mondták, akkor annak a névnek a férfi változatát kapja. Nekem nem tetszik ez a döntés, de a férjem is ezt akarja és úgy érzem semmi beleszólásom. Hogyan tudnám meggyőzni?

2023. szept. 10. 16:22
 11/92 anonim ***** válasza:
95%
hát ha hagyod az lesz amit ők akarnak, rajtad múlik
2023. szept. 10. 16:50
 12/92 NTBS ***** válasza:
27%
Igen. Második névnek elfogadom. A gyerek meg majd eldönti melyiket használja!
2023. szept. 10. 16:56
 13/92 A kérdező kommentje:
7-es, engem meg lehetne győzni, ha tetszene nekem az a név úgy alaphangon, de nem tetszik, 4 szótag, úgyhogy második keresztnévként már nagyon sok lenne. A fiú változata is 3 szótag. Ha alapból is egy szimpatikus név lenne, akkor nem iszonyodnék ennyire az ötlettől.
2023. szept. 10. 16:56
 14/92 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem ez nagyon morbid, tuti nem mennék bele.

A férjemnek ugyanaz a keresztneve, mint az apjának, holott az anyja ezerszer mondta már, hogy neki egy tök más férfinév a kedvence. Megkérdeztem egyszer, miért nem az lett akkor a férjem? Mert az anyós beleszólt! Az apja se akarta a saját nevét adni a gyereknek, de anyuka annyit verte magát, hogy mégis olyan nevet adtak, amit nem akartak... Egyik eset se normális!

Kevésbé morbid eredetű nevet se adnék a gyereknek, csak mert valaki a családból szeretné. Az apja és az én döntésem, és nem úgy, hogy bármelyikünk is hajoljon meg a másik akarata előtt. Olyan név kell, ami mindkettőtöknek tetszik.

2023. szept. 10. 16:57
 15/92 anonim ***** válasza:
64%
Milyen név? Mert ha nagyon régies akkor biztos nem mennék bele
2023. szept. 10. 16:57
 16/92 anonim ***** válasza:
95%
Második névnek se adnám a halott nagynénje nevét.
2023. szept. 10. 16:59
 17/92 anonim ***** válasza:
92%
Normális esetben bele sem szólhatnának ebbe pláne nem ilyen indokkal.
2023. szept. 10. 17:08
 18/92 anonim ***** válasza:
90%

Agyament família. Nem az ő döntésük. A tiéd és a férjedé KÖZÖSEN!

Ne engedj. Előbb a gyerek nevébe pofáznak bele, utána abba, milyen szalag legyen a hajában, stb.

2023. szept. 10. 17:10
 19/92 anonim ***** válasza:
91%
Halottról nem neveznék el egy gyereket.
2023. szept. 10. 17:14
 20/92 anonim ***** válasza:
91%

Van beleszólásod. Ha te nem akarod azt a nevet adni neki, akkor nem egyezel bele. Csak a te és a párod döntése a gyerek neve, anyóséknak SEMMI köze hozzá.

Persze abból, h ide kiírtad arra következtetek, h te kerülöd a konfliktust és csak ventilálsz itt, szóval úgyis azt a nevet adod majd a gyereknek, amit ők akarnak és egész életedben dühöngsz majd rajta magadban.

2023. szept. 10. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!