Elneveznéd a gyereked a férjed halott húgáról anyósodék kérésére?
Szerintem ez nagyon morbid, tuti nem mennék bele.
A férjemnek ugyanaz a keresztneve, mint az apjának, holott az anyja ezerszer mondta már, hogy neki egy tök más férfinév a kedvence. Megkérdeztem egyszer, miért nem az lett akkor a férjem? Mert az anyós beleszólt! Az apja se akarta a saját nevét adni a gyereknek, de anyuka annyit verte magát, hogy mégis olyan nevet adtak, amit nem akartak... Egyik eset se normális!
Kevésbé morbid eredetű nevet se adnék a gyereknek, csak mert valaki a családból szeretné. Az apja és az én döntésem, és nem úgy, hogy bármelyikünk is hajoljon meg a másik akarata előtt. Olyan név kell, ami mindkettőtöknek tetszik.
Agyament família. Nem az ő döntésük. A tiéd és a férjedé KÖZÖSEN!
Ne engedj. Előbb a gyerek nevébe pofáznak bele, utána abba, milyen szalag legyen a hajában, stb.
Van beleszólásod. Ha te nem akarod azt a nevet adni neki, akkor nem egyezel bele. Csak a te és a párod döntése a gyerek neve, anyóséknak SEMMI köze hozzá.
Persze abból, h ide kiírtad arra következtetek, h te kerülöd a konfliktust és csak ventilálsz itt, szóval úgyis azt a nevet adod majd a gyereknek, amit ők akarnak és egész életedben dühöngsz majd rajta magadban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!