Elneveznéd a gyereked a férjed halott húgáról anyósodék kérésére?
Esetleg második névnek megkapná csak, hogy boldogok legyenek.
Mi a név?
Egyébként meg magadnak szülsz, nem nekik. Az én gyerekem nevét csak is én választanám ki, a férjemnek kevesebb bele szólása lesz.
"csak anyóssal nem szeret balhézni, mert mindig övé az utolsó szó, úgyhogy nem is merte mondani neki, hogy nekünk már van választott nevünk"
Hát, te is jól bevásároltál vele...
"A férjem egyébként nem ragaszkodik a névhez, csak anyóssal nem szeret balhézni, mert mindig övé az utolsó szó"
Nem kell neki szót adni: el kell nevezni a gyereket, anyóst meg kész tények elé állítani, hogy itt a gyerek és ez és ez a neve. Kész.
"anorexiában halt meg 15 évesen"
Úristen... Így már biztos, hogy nem adnám második névnek sem. Anélkül is épp elég nagy teher lesz a gyereken, hogy volt egy ilyen rokona...
"ha ezt a nevet viselné a gyerekem, akaratlanul is állandóan félteném szerintem"
Ha nem ezt a nevet viselné, akkor is, hiszen a gyereked...
Dehogy adnám..
Csak is akkor ha én magam ragaszkodnék hozzá, hogy így emlékezzek meg róla.
"Te fogod megszülni és mikor a szülőszobán megkérdezik a nevét te olyan nevet mondasz amit te akarsz és kész."
Nálam mondjuk ez egyenes út lenne a váláshoz. A gyereket ketten csinálták, ketten döntik el a nevét. Nem anyuka, nem apuka, ketten együtt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!