Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Elneveznéd a gyereked a...

Elneveznéd a gyereked a férjed halott húgáról anyósodék kérésére?

Figyelt kérdés
A férjem elvesztette a húgát 8 évvel ezelőtt, most gyerekünk lesz. A szülei azt akarják, hogy ha lány lesz, akkor az ő keresztnevét kapja. Mikor kérdeztem, mi lesz, ha fiú lesz, azt mondták, akkor annak a névnek a férfi változatát kapja. Nekem nem tetszik ez a döntés, de a férjem is ezt akarja és úgy érzem semmi beleszólásom. Hogyan tudnám meggyőzni?

2023. szept. 10. 16:22
 21/92 anonim ***** válasza:
95%
Biztos nem fogadnán el, hogy nincs beleszólásom a saját gyerekem nevébe.
2023. szept. 10. 17:20
 22/92 anonim ***** válasza:
95%
Biztosan nem! Ez a pici NEM fogja pótolni a nagynénjét, és ráragasszátok ezzel azt, hogy örökre az "árnyékában" lesz. Fájdalmas dolog egy gyerek halála, de az unokán éljék ki. Beszéljetek a pároddal erről kettesben, anyóséknak semmi köze hozzá.
2023. szept. 10. 17:33
 23/92 anonim ***** válasza:
9%
Szerencsétlen gyászoló szülők.
2023. szept. 10. 17:38
 24/92 anonim ***** válasza:
94%
23! A gyászfeldolgozásnak rengeteg más, hasznosabb módja is van
2023. szept. 10. 17:45
 25/92 anonim ***** válasza:
89%

Hát nézd, a gyereket ketten hozzátok össze, ergo ketten döntötök a nevéről is. Ha a férjed X nevet akarja adni, ahhoz neki epp úgy joga van, mint neked az Y-hoz. Ilyenkor szokás a két keresztnev adasa.

Ha az indok az, hogy a halott húga emlékére, akkor én itt konkrétan rákérdeznék, a saját gyerekének is ugyanazt a sorsot szánja, mint a huganak, hogy ilyen rövid élete legyen?

2023. szept. 10. 17:48
 26/92 anonim ***** válasza:
90%
Az anyós menjen el pszichológushoz, vagy könyvek, segítő csoportok segítségével dolgozza fel a gyászát.
2023. szept. 10. 17:49
 27/92 anonim válasza:
89%
Neee semmiképp. Ha végtelenül meggyőzhetetlenek mondd nekik hogy ezzel bevonzzák csak a rokon sorsát... és azt ugye senki se akarja. Tartsák tiszteletben a Te szemelyedet is johogynem kizárnak a saját gyereked névadásából. Keressetek férjetekkel olyan neveket ami nektek tetszik ha kell többet hogy legyen több esélyes és abból válasszatok. Az anyóst is megértem persze de neki segítség kell inkább a gyász kezelésében.... sajnálom h ilyen helyzetben vagy mert ez borzasztó. De állj ki magadért!
2023. szept. 10. 18:01
 28/92 anonim ***** válasza:
79%

Az anyósom (vagy bárki más, aki nem a férjem) kérésére nem. A férjemére igen (már HA tényleg NEKI fontos ez, nem csak anyuci miatt akarja!), de ha nem tetszik a név, én is szeretnék választani egyet.

Viszont mivel te kifejezetten az anyóst hangsúlyozod, nekem nem az jön le, hogy ez a férjednek fontos, hanem neki, férjed meg csak tudomásul veszi. Na ezt viszont legalább te ne engedd, ha már ő ennyire mulya.

2023. szept. 10. 18:01
 29/92 anonim ***** válasza:
87%
Rengeteg ilyen névadásos babona van, bármelyiket felhizhatod, ha végképp nem értik.
2023. szept. 10. 18:03
 30/92 anonim ***** válasza:
94%
NEM.
2023. szept. 10. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!