Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Elneveznéd a gyereked a...

Elneveznéd a gyereked a férjed halott húgáról anyósodék kérésére?

Figyelt kérdés
A férjem elvesztette a húgát 8 évvel ezelőtt, most gyerekünk lesz. A szülei azt akarják, hogy ha lány lesz, akkor az ő keresztnevét kapja. Mikor kérdeztem, mi lesz, ha fiú lesz, azt mondták, akkor annak a névnek a férfi változatát kapja. Nekem nem tetszik ez a döntés, de a férjem is ezt akarja és úgy érzem semmi beleszólásom. Hogyan tudnám meggyőzni?

2023. szept. 10. 16:22
 41/92 waland válasza:
81%

40. Mondjuk az anya nevét és tajszámát :)

Ez eleve fontosabb, mint hogy a gyermek Kovács Piri vagy Kovács Juli, főleg, hogy lehet Juliból egy negy pesti korházban akár kettő is egyszerre.

2023. szept. 10. 19:30
 42/92 anonim ***** válasza:
84%

39

NEM! Második keresztnévnek sem, mert semmi joguk belepofázni!

2023. szept. 10. 19:49
 43/92 anonim ***** válasza:
79%

Ha ugyanaz lenne a neve, valószínűleg anyósodék egyfajta "pótoltad az elvesztett gyerekünket" típusú szerepet ruházhatnának rá, vagy ezt éreztetnék...

Keress egy számodra hiteles pszichológust, kérd ki a véleményét, szerintem hasonló aggodalmai lesznek a névválasztást illetően...

2023. szept. 10. 19:57
 44/92 anonim ***** válasza:
89%

Az a gyerek nem pótlék lesz!

Én már csak babonából sem adnám!

2023. szept. 10. 19:59
 45/92 anonim ***** válasza:
86%
Nem adnám. Második névnek sem, mert mindenki azon a néven szólítaná, rajtad kívül.
2023. szept. 10. 20:04
 46/92 anonim ***** válasza:
81%

Nem. Én választanék nevet. Az én gyerekem. Én voltam terhes vele, nem anyós. Tisztára mintha csak valami inkubátor lennék nekik..

Anyós csináljon magának vagy fogadjon örökbe. Esetleg vegyen egy kiskutyát, és adja neki azt a nevet.

2023. szept. 10. 20:13
 47/92 anonim ***** válasza:
92%
Nem. Elmondanám a férjemnek, hogy egy új ember jön a világra, nem szeretném, hogy mindenki a húgára gondoljon, amikor ránéz.
2023. szept. 10. 20:26
 48/92 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi mindenkinek. A férjem egyébként nem ragaszkodik a névhez, csak anyóssal nem szeret balhézni, mert mindig övé az utolsó szó, úgyhogy nem is merte mondani neki, hogy nekünk már van választott nevünk. A második keresztnévként adást még fontolgatom, de olyan borzasztó szegény lánynak a története, anorexiában halt meg 15 évesen, ha ezt a nevet viselné a gyerekem, akaratlanul is állandóan félteném szerintem.
2023. szept. 10. 20:32
 49/92 anonim ***** válasza:
93%
KÉrdező, nehogy bűntudatod legyen, ha nem teszel anyós kedvére... Már sokan leírták: ez a baba nem a tragikusan fiatalon elhunyt testvér pótlására jön a világra. Megérdemel egy saját nevet.
2023. szept. 10. 20:37
 50/92 anonim ***** válasza:
91%
"A második keresztnévként adást még fontolgatom, de olyan borzasztó szegény lánynak a története, anorexiában halt meg 15 évesen, ha ezt a nevet viselné a gyerekem, akaratlanul is állandóan félteném szerintem." - NE GONDOLKODJ, kérlek! Ne adjátok neki azt a nevet!
2023. szept. 10. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!