Mit tegyek? Anyósom egy ..., az egész család miatta utál...?
Kiderült számomra, hogy anyósom áztatott el az egész család előtt, így a Fia minden döntése mögött szerintük én állok. Bármit tesz, biztos tőlem jött az ötlet, én irányítom, én vagyok az értelmi szerző...stb. Minden rokona szerint egy pénzéhes, számító r.banc vagyok... 20 éve ismerjük egymást, 11 éve vagyunk egy pár és 5 éve házasságban is élünk.
Együtt neveljük az én két Fiam és az Ő Fiát (akit otthagyott az anyja a Férjemnél 2 és fél éves korában - akivel szintén kibeszéltek engem!!!). Nemrég született meg a közös babánk.
Soha nem kértünk tőle segítséget, pénzt, bármit. A Férjem nem tart el, mindig is dolgoztam, 9 éve vagyok ugyanazon a munkahelyen, jól keresek. A gyerekeim apja fizet gyerektartást, külföldről kapom a csp-t is rájuk.
Most olyan helyzetbe került, hogy nálunk kénytelen élni, mert nincs hová mennie, nemsokára műtik. Orvoshoz viszem, kivizsgálásra járunk, mindenben segítem... DE! Most megtudtam az áskálódásait, és nem tudom mit tegyek!!! Olvassam a fejére, hagyjam, mert beteg? Jópofizik velem, de a hátam mögött kibeszél, megaláz...
Mit tennétek ebben az esetben?
Milyen igazatok van! Köszönöm szépen! Tökéletesen tisztában vagyok mindennel, csak nagyon nehéz megtenni ezt a lépést. Viszont muszáj lesz, mert valóban nem mehet rá a családom erre! Lépni fogok! Jövő héten műtik, utána a sógornőjéhez megy lábadozni, onnan már nem is kell visszajönnie.
A barátnőt megoldottuk úgy, hogy közöltük, hogy én itt főzni, takarítani fogok és zavarni fog a nő, menjenek a Kávézóba beszélgetni.
#63.
Milyen jól leírtad, pontosan ez történik nálunk is, annyi, hogy még nem szembesítettem, de, ami késik nem múlik... Nálunk is próbálták a gyereket ellenünk hangolni, még úgy is, hogy mi neveljük a volt nő helyett (Ő sem volt a felesége).
Nem kellett Neki a gyerek. 2 és fél éves korában otthagyta, aztán azóta hébe hóba találkoznak. Folyamatosan ellenünk hangolja, bár most már kezdi a gyerek is észrevenni a dolgokat. Már jönnek néha meglátások Tőle.
Szóval kitartást, a kamaszkor sok mindent hoz majd magával.
Ne csinálj semmit.
Tök mindegy, hogy a férjed exe, a sógornőd, stb miket pletykálnak rólad.
Egyszerűen ne tartsátok velük a kapcsolatot.
A férjed gyereke szeret téged, őt nem befolyásolja. Szépen éltek.
A többi nem a ti problémátok.
Megvan a saját életetek.
Ők meg főjenek a levükben.
Anyósodat segítsd, ápold, mert a férjed se lenne nélküle, meg a gyereked nagymamája.
Érdekes, hogy nem a kedves lánya ápolását igényli, hanem a kiszerkesztett, utált menyéét.
Nem az első a világtörténelemben. Emelkedj felül rajta.
Ne akarj te megfelelni gerinctelen, komplexusos járulékos elemeknek.
Ne hagyd mérgezni a családi életeteket.
A férjedet ne nyúzd, ő bizonyított. Neki nagyon rossz, hiszen az anyja. Erre legyél tekintettel. A férjed duplán hálás a nemes nagyvonalúságodért.
Anyósod és sógornőd hálájára ne számíts.
#67.
Köszönöm szépen! Van igazság abban, amit írsz, csak kérdés mennyire kell mártírnak lennem?
A Férjem egy percig sem nyúzom, valóban bizonyított, nem mondhatok Rá egy rossz szót sem. Fantasztikus Férj és Apa. Szeretem nagyon.
Az édesanyja igen, de 4 éves korától 14 éves koráig a nagymamája nevelte a Férjem, mert az anyjának fontosabb volt az éppen aktuális pasija, aki ki nem állhatta a párom. Most nem lenne ilyen nagyszerű ember, ha nem a mama neveli (szerencsére ott volt).
Ahogy írod, nem kell megfelelnem ezeknek az embereknek, de ezt csak úgy tudom megtenni, ha kizárom Őket az életemből. Ez viszont csak úgy működhet, ha kiborítom a bilit, akkor viszont anyósom is megtudja a dolgokat.
Nehéz helyzet. 😢
Köszönöm szépen az intelligens választ! 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!