Mit tegyek? Anyósom egy ..., az egész család miatta utál...?
Kiderült számomra, hogy anyósom áztatott el az egész család előtt, így a Fia minden döntése mögött szerintük én állok. Bármit tesz, biztos tőlem jött az ötlet, én irányítom, én vagyok az értelmi szerző...stb. Minden rokona szerint egy pénzéhes, számító r.banc vagyok... 20 éve ismerjük egymást, 11 éve vagyunk egy pár és 5 éve házasságban is élünk.
Együtt neveljük az én két Fiam és az Ő Fiát (akit otthagyott az anyja a Férjemnél 2 és fél éves korában - akivel szintén kibeszéltek engem!!!). Nemrég született meg a közös babánk.
Soha nem kértünk tőle segítséget, pénzt, bármit. A Férjem nem tart el, mindig is dolgoztam, 9 éve vagyok ugyanazon a munkahelyen, jól keresek. A gyerekeim apja fizet gyerektartást, külföldről kapom a csp-t is rájuk.
Most olyan helyzetbe került, hogy nálunk kénytelen élni, mert nincs hová mennie, nemsokára műtik. Orvoshoz viszem, kivizsgálásra járunk, mindenben segítem... DE! Most megtudtam az áskálódásait, és nem tudom mit tegyek!!! Olvassam a fejére, hagyjam, mert beteg? Jópofizik velem, de a hátam mögött kibeszél, megaláz...
Mit tennétek ebben az esetben?
Pontosan jól látod a helyzetet! Ezért várom meg a műtétet, hogy ne rontsam az esélyeit.
És újabb helyzet: holnap ide akar jönni a barátnője, aki az egyik legnagyobb sz.rkeverő. Mi a fenét csináljak? Hagyjam idejönni? Ha nem, akkor mit mondjak, anélkül, hogy a valós helyzetet vázolnám? Jaj, nem egyszerű!
#54. Igazad van, én vagyok a hülye, hogy hagyom magam kihasználni.
De mit csináljak egy beteg, öreg asszonnyal? Ha csak úgy kidobom, szívtelen leszek, lesüllyedek az Ő szintjére. Ha itt marad, akkor azt gondolja bármit megtehet.
(Azért egy embert csak úgy utcára rakni nem olyan egyszerű, mint ahogy hangzik.😔)
Valószínűleg az lesz a megoldás, hogy építünk neki egy szoba-konyhát az udvarunkba , ahol élhet, így eltűnik innen, mi meg megtesszük így, ami a kötelességünk, gondoskodunk róla öreg korára.
Kérdező! Térj már észhez!
Ha te nem állsz ki magad mellett,akkor ki fog? Saját magunknak önmagunk és a családunk legyen az első! Mégis kit érdekel ez a nő? Őt érdekled te vagy a gyerekeid? Szívesebben látna titeket házon kívül, ezt hidd el. Kigyot melengetsz a kebleden most is, holott tudod hogy mergezi a mindennapjaitokat, a csaladodat belulrol rohasztja mint eg, virus.
Szembesitsd nyugodt hangon es kozold, hogy innentol rad nem szamithat. A ferjed nem kenyszeritheted ra, de te nem vagy koteles tovabb csinalni. En a hazbol is kiraknam, de ez rajtad mulik. Az, hogy valaki idos es beteg, nem mentesiti a gaztettei alol, a gyilkosokat is elitelik, hiaba 70 eves beteg.
A masik, hogy nem piti dolgokat irt, ezek nagyon sulyos dolgok, kokemeny vadak...ha azt irta volna, hogy nagy a segged stb. Azt meg elneznem, de ezeket nem. Higgyj nekem..
Én megértem az erkölcsi dilemmádat, de fordítsd meg a helyzetet: mivel tartozol te egy ilyen némbernek? Mivel tartozik a férjed? Szerintem semmi olyannal, amivel TE tartozol a SAJÁT gyerekeidnek. Értük tartozol felelősséggel, és már bocs, de ha hagyod magad és a családi életedet tönkretenni, azzal az ő életüket is megbélyegzed. Legyél már önzőbb, ne magad miatt, hanem a családod miatt! Majd nézz a gyereked szemébe, és modd azt, hogy a vén banya eltartása miatt- akihez semmi köze - miatt nem futja valamire, vagy nem tudtok elmenni valahova, vagy csak miatta vagy padlón érzelmileg annyira, hogy az ő dolgainak elviseléséhez, megértéséhez már nemcsak energiád nincs, hanem észre se veszed, hogy esetleg a gyerekednek is szüksége lenne rád.
Az anyósodat nem kell sajnálni, vastagon tett azért, hogy utcára kerül, nem te teszed oda, hanem ő tette oda magát 67 éven keresztül, és ő alakított ki olyan emberi kapcsolatokat a saját gyerekeivel, hogy megásta maga alatt a gödröt, hogy ő senkire nem számíthat. Rád meg végképp nem kellene...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!