Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miféle kérdés az egy gyerektől...

Miféle kérdés az egy gyerektől, hogy "Van szobád?"

Figyelt kérdés
Anyósom a napokban beszélt telefonon a 2 és fél éves gyerekemmel, és ezt kérdezgette többször is. Nekem elég fura. Nem ilyet szokás egy gyerektől kérdezni. Kicsi a lakásunk, 50 nm, most velem alszik a gyerek a kisszobában, apuka a nappaliban. Nekünk ez most így nagyon jó mindhármunknak, és anyósom is tud róla. És még jön a második gyerek is. Most jól látom, hogy hergelni próbálja a gyereket? Érezze magát kevesebbnek, mert neki nincsen saját szobája?
2023. márc. 2. 12:38
 61/109 anonim ***** válasza:
88%
Anyósod kérdése a gyerek felé hülyeség. Mert ezt nem a gyereknek kéne mondogatnia, hanem NEKTEK. Azért esik rosszul, mert nem akarod, hogy a gyerekben tudatosuljon, hogy ez nem jó. Amig nem ismer mást persze, hogy normálisnak tartja, hogy nyomorogtok. 50nm a ház, abból kiveszed a konyhát, fürdőszobát alig marad élettér. Pláne majd 2 kisgyerekkel. Ha anyagi okokból éltek ott, akkor arra nem az a megoldás, hogy legyen mégegy gyerek (mondjuk már mindegy, mert lesz), hanem visszamész dolgozni és megprobáltok egy élhetőbb lakást elérni. Mert nem az együttalvás a "gond", hanem az, hogy zsúfolva vagytok, mint a heringek és most még csakcsak elvagytok, de ahogy nőnek a gyerekek egyre élhetetlenebb lesz az pici ház. De ezt nem a gyereknek kéne mondogatni, hanem nektek, hogy kapjatok már észhez
2023. márc. 3. 07:34
 62/109 anonim ***** válasza:
100%
A második válaszoló írta a gépezős stb szobát, azt keverték bele. Az nem a kérdezőé.
2023. márc. 3. 07:55
 63/109 anonim ***** válasza:
81%

62-re

Mondtam én:DDD

Szokásos gyk válaszolók általi szappanopera költés, utána meg már úgy veszik,hogy a kérdező írta.

2023. márc. 3. 08:08
 64/109 anonim ***** válasza:
89%

Valószínűleg az anyósod szeretett volna finoman célozni, talán mert így is azt hiszed, "mossa a gyerek agyát", vagyis veled több gond van, mint vele. Világos, hogy nem találta el a megfelelő módot, inkább a fiát kellett volna megkérdeznie erről. Mivel nem ismerjük az anyósod, csak találgatni lehet. Mindenesetre avval, hogy rá próbál világítani a külön szoba hiányára, nem tesz rosszat.

Hiába nem akarsz tudomást venni a problémáról, a konfliktust ez okozza. Az írásodból egyértelmű, hogy téged is bánt a gyerekszoba hiánya, ezért próbálod szidni az anyóst, és megmagyarázni az igazad. Nem veszed észre, hogy nem rosszindulatból írja le mindenki, milyen szar lesz így a két gyereknek.

Én nagyon is pártolom az együttalvást, de attól még a saját teret szükségesnek tartom. Igénylik is a gyerekeim, az együttalvó gyerekem is, hogy legyen tere nélkülem. Csak azért írom, hogy ne gondold, hogy ez tinikorban fog előjönni.

2023. márc. 3. 08:28
 65/109 anonim ***** válasza:
73%

60.

Ja, ez itt alapértelmezett hozzáállás.

Fantáziálnak össze-vissza.

Keverik a valóságot a képzelgésükkel.

Amúgy nem kötekedésből kérdeztem, először azt hittem törölt hozzászólás, de aztán eszembe jutott, ha a kérdező írta miért lenne törölve.

Tehát ez nem is szerepelt sehol, de többen is ráugrottak. :D

2023. márc. 3. 09:45
 66/109 anonim ***** válasza:
67%

62.

Ó, köszi! :)

Ez is mennyire tipikus... és röhejes is egyben. Ennyi az értelem ebben az országban. :D

De az észosztás az megy!

2023. márc. 3. 09:48
 67/109 anonim ***** válasza:
76%
Ez azért lett, mert valaki közölte és a kérdező nem reagált rá, ergó nem is tagadta.... Érdekes,mert általánosságban mindenre válaszolt és ez fura, hogy a férjét érintő feltételezésekre nem reagált, tehát én is úgy gondolom,hogy igaz.
2023. márc. 3. 10:26
 68/109 anonim ***** válasza:
89%
Másik kérdésed törölték?
2023. márc. 3. 11:27
 69/109 anonim ***** válasza:
92%
Jó tanácsként írom, hogy nem vezet jóra, ha te és a gyerekek vagytok egy csapat, az apjuk meg ki van zárva. Mindegy, hogy azért, hogy megkíméld vagy azért, mert te jobban tudsz mindent. Neked és a férjednek kellene összezárni. És ahogy te szülés után bele lettél dobva a mélyvízbe, úgy őt is be kellett volna dobni és hagyni, hogy beletanuljon. Ha nem, nem fog kötődni a saját gyerekihez, nem fogja érezni, hogy felelős értük, nem fogja ismerni a rigolyáikat és persze nem fogja értékelni a te munkádat velük. Ez a vége annak, ha a te a gyerekekhez menekülsz, mert tőlük megkapod az intimitást, ölelést, feltétlen szeretet, ő meg a munkába, mert ott nagyobb nyugi van és több sikerélmény, tiszta szabályok. Aztán sose találkoztok, mert ahhoz mindenki fáradt hozzá és van sürgősebb dolga. A család nem csak annyi, hogy belefizet, te meg megoldod.
2023. márc. 3. 14:18
 70/109 Dorka900 ***** válasza:
83%
Nem csodálom, ha az anyósod nem kedvel. Neked is ennyi eszed van, szülni a kis lakásba, egy olyan kapcsolatba, ami lényegében egy lakótársi viszony. Végülis jó ez így, a cigánytelen is 10-en laknak egy házban, jó lesz nektek a két szobában négyen. Gondolom, azért volt fontos szülni, mert addig sem kell visszatakarodnod dolgozni. Férjed meg arra jó, hogy felcsináljon, de közös szobában már nem akarsz vele aludni, inkább lógsz 0-24 órában a gyereken. Jesszusom, hogy undorom én az ilyen semmirekellő p-csáktól, teszem hozzá, a semmirekellő férjeiktől is. De tudod, mitől a legjobban? Hogy van két gyerek, akik semmiről nem tehetnek, de már a kezdettől elb-sszátok az életüket egy ilyen környezetben ( és nem csak a két szoba a gond) Ismerős pár ugyanígy csinálta, mint ti: két szoba, anya állandóan a gyerekek seggében, pénz nem sok, kapcsolat kihűlt, most váltak el egy hónapja, a kisebbik gyerek másfél éves sem volt, amikor szétmentek, a nagyobbik szerintem a mai napig nem érti, apa miért nem jöhet haza. Ott is gondok voltak már az első gyerek után is, de cseszett fontos volt egy másodikat is szülni, hátha két gyereket is tudnak traumatizálni. Dolgozni anyuka ott is lusta volt. Azt tanácsolnám, hogy ne anyósodon lamentálj, hanem köpj fel és állj alá.
2023. márc. 3. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!