Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miféle kérdés az egy gyerektől...

Miféle kérdés az egy gyerektől, hogy "Van szobád?"

Figyelt kérdés
Anyósom a napokban beszélt telefonon a 2 és fél éves gyerekemmel, és ezt kérdezgette többször is. Nekem elég fura. Nem ilyet szokás egy gyerektől kérdezni. Kicsi a lakásunk, 50 nm, most velem alszik a gyerek a kisszobában, apuka a nappaliban. Nekünk ez most így nagyon jó mindhármunknak, és anyósom is tud róla. És még jön a második gyerek is. Most jól látom, hogy hergelni próbálja a gyereket? Érezze magát kevesebbnek, mert neki nincsen saját szobája?
2023. márc. 2. 12:38
 51/109 anonim ***** válasza:
73%

Ok, lehet, hogy anyós oda akart szúrni neked ezzel a kérdéssel. Viszont rohadtul igaza van, hiába nem vagy hajlandó belátni. Mielőtt én is csatlakozom azokhoz, akik azt mondják, két gyerekkel ebben a felosztásban évekig rohadt gáz lesz, leírom, miben van igazad: 1.nem a gyereken keresztül kellene baxtatnia téged az anyósnak, 2.nem téged kéne baxtatnia, hanem elsősorban a lusta suttyó fiacskáját, aki a nappaliban terjeszkedik, amíg ti a kisszobában nyomorogtok. Neki kéne előteremteni a nagyobb lakáshoz a feltételeket, mert te értelemszerűen otthon vagy a gyerekkel/gyerekekkel.

De: a gyerekeknek igenis kell a privát szféra. Talán amíg nagyon kicsik, elvannak egy szobában, az is oké, hogy 1-2,esetleg 3 éves koráig a szülővel van egy szobába, de utána már önállósodni kell. És igenis kell a privát szféra, pont azért kell délutánra, estére néhány órára, mert napközben intézményben van. Nyilván nem igényel mindenki 24/7-ben privát szférát, ezért ostoba az óvodával, iskolával való érvelésed, de napi néhány óra privát szféra igenis kell mindenkinek, attól függően, hogy ki mennyire introvertált vagy extrovertált. Pont ezért óriási szívás a koli, főleg egy introvertáltnak. Ha bármelyik gyereked introvertált lesz, ezeket a körülményeket gyűlölni fogja, nem mellesleg azt a családtagját is, akivel folyamat össze lesz zárva. Ha mázlid lesz, talán mindkettő extrovertált lesz, de még egy extrovertáltnak is kell időnként privát szféra.

2023. márc. 2. 17:11
 52/109 A kérdező kommentje:

Ne haragudjatok, de képtelenek vagytok felfogni, hogy mit kérdeztem, és már nincs kedvem n+1-edszerre, is leírni, hogy

- nem érdekel senki véleménye a helyzetről, az volt a kérdés, hogy rosszindulatból mondta-e, bár a válaszokból így is sikerült leszűrnöm, hogy igen.

- két nagyon pici gyerekről van szó, hogy később, hogy lesz, az pedig most éppen nem tartozik ezen a fórumon senkire, azt értem, hogy mindenki szeretné a témához hozzáfűzni, ami éppen eszébe jut, de én meg már kicsit unom, hogy már a sokadik válaszoló okoskodik itt, hogy egészségtelen kamaszoknak összezárva lenni, meg hogy a harmadikat kamrába szülöm-e, meg hasonló paraszt stílusú beszólások.

Ezért részemről ez a kérdés lezárva, aki normális választ adott annak köszi.

2023. márc. 2. 17:25
 53/109 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező, hülye kérdésre hülye válasz. Egyik válaszadó sem volt ott és az anyós fejébe sem látunk bele. Nézzük meg a varázsgömbünkben?

Volt aki azt írta, hogy igen, hergelni akarja a gyereket; olyan is volt, aki szerint épp indokot keresel, hogy szidd az anyóst. Válaszd ki a neked szimpatikus választ és fejezd be a nyűglődést.

2023. márc. 2. 17:59
 54/109 anonim ***** válasza:
91%

#38 kérdező, ez komoly? Nem zavar, hogy a férjed nem vesz részt a gyereke nevelésében?

Belegondoltál már abba, milyen példát mutattok így a gyereknek? Ha fiú, akkor azt, hogy férjként, apaként majd nyugodtan lesz@rhatja a gyerekeit, mert a gyereknevelés úgyis a zasszony dolga, lényeg, hogy neki meglegyen a saját birodalma a lakáson belül, ahol terpeszkedhet és ahol nem zavarja őt senki. Ha meg lány, akkor azt, hogy a gyereknevelés majd csak az ő dolga lesz, ahogy az is, hogy alárendelődjön a méltóságos férjének, legyen csicska, kuss legyen a neve.

A másik verzió az, hogy eleve egy kalap sz@r a házasságotok és ezért nem akarod, hogy a gyerekek életében jelen legyen az apjuk. Mondjuk akkor valamilyen érdekből vagy vele, pl. a pénze miatt.

Egyébként ha már ennyire jelentékteleníted a privát szférát, akkor miért olyan fontos, hogy miközben ti a kis szobában nyomorogtok, a férjed egyedül kakaskodhasson a nappaliban?

2023. márc. 2. 18:35
 55/109 anonim ***** válasza:
89%

38: értem, számomra ez elképzelhetetlen, hogy a férjem ne vegyen részt a gyereknevelésben, ellátás (etetés stb.) szintjén sem, de főleg a szellemi nevelésben, foglalkozásban nem, hiszen ezért vállaltuk EGYÜTT.

41: míg kicsi nem vágyik privátszférára, persze, de hamarosan jön a kistesó, és pl. éjjel nem biztos, hogy fog tudni pihenni. Legkésőbb kisiskolás korban pedig ha nem is külön szoba mindkét gyereknek, de egy elég nagy közös szoba, hogy legyen tanulósarka ideális lenne, természetesen úgy, hogy te már nem ott alszol. Tehát vagy lesz egy hálótok pluszban vagy te is becuccolsz a férjedhez a nappaliba. Azt továbbra sem értem miért nem a férjeddel alszol - egy csecsemőnél még érthető, hogy nem akar az anya sokszor átmászkálni, hát inkább ott alszik, de egy ekkora gyereknél már nem indokolja ez.

2023. márc. 2. 19:16
 56/109 anonim ***** válasza:
92%

Hagyjátok, a kérdezőt semmi nem zavarja. Sem a fsz férje, sem az ordító igazságtalan lakásfelosztás, se a jövőjük, se a gyerekek lelki meg privát szférája, se a szexuális életük, se az, hogy férjecske nem segít semmit a gyerekekkel.

Őt egyes egyedül az zavarja, hogy anyós odaszólt neki.

🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Ja, odaszólt. Kielégítő válasz?

Mondjuk ilyen idióta pcsát nemcsoda h nem szeret anyós sem nagyon...

2023. márc. 2. 19:26
 57/109 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem anyósnak inkább a saját háza táján - a saját fia viselkedésével - kellene foglalkoznia, vele beszélnie, őt helyre tenni.
2023. márc. 2. 19:36
 58/109 anonim ***** válasza:
77%

"Szóval egy szobában fogtok lakni gyakorlatilag a két gyerek+te, hárman, mert apukának, aki egy lusta szr, kell a pasis játszóbarlang, te meg ebbe a helyzetbe vígan beleszülsz 2 gyereket, 50 négyzetméterre. Aha." 😅😅😅

Kamrába jön a harmadik,ez is jó volt. 🤣🤣

2023. márc. 2. 22:52
 59/109 anonim ***** válasza:
82%

Amúgy azt hol van, hogy azért van a pali külön, mert kell egy gépezős lazulós szoba neki?

Mert én nem találom.

2023. márc. 3. 05:54
 60/109 anonim ***** válasza:
27%

59, azt én sem találom, pedig újfent megnéztem a kérdező válaszait.

Szerintem a válaszolók által hozzáköltött szokásos gyk-s agymenés.

2023. márc. 3. 06:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!