Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek tényleg elvárás...

Szerintetek tényleg elvárás hogy én gondoskodjak az apósomról?

Figyelt kérdés

Kisgyerekekkel vagyok itthon jelenleg. Úgy alakult az életünk hogy én a gyerekek miatt nem tudtam folytatni a munkámat, és a párom vállakozásában segítek. Jelenleg úgy gondolja hogy amíg a beteg édesapja helyzete nem oldódik meg, (hónapok is lehetnek, vagy lehet addig amíg él) nekem kéne gondoskodni róla, amit túl nagy áldozatnak érzek annak tükrében hogy nem vagyunk összeházasodva és már eddig is feladtam a családunk miatt azt amit szeretek csinálni, + az ő érdekében. + nyilvan ugyanúgy segítenék neki, és a gyerekeinkre jóval kevesebb idő energia jut ha egy idős embert ápolni kell.

Ne értsétek félre nyilvsn segítenk fogok egy beteg emberen, csak valahogy éreztetni kéne a párommal mert nem érti mennyi áldozatot hozok én, ő meg nagyjábol alanyi jogon elvár mindent.

2023. febr. 12. 17:13
 41/96 anonim ***** válasza:
87%

A kettes bunkó, a nyolcasnak meg nagyon nincs igaza. Fel is háborúzott: aki otthon van, az is dolgozik, nagyon is, és a besegitest nagyon vegyük ide, nem is értél a szovegedet.

Tovább nem olvastam a válaszokat. A “láthatlannak” nevezett munka, nem is akarmekkora. Te nagyon sokat dolgozol. A parodnak semmilyen alapja nincs, hogy elvárja. Ha úgy érzed, hogy sok, akkor nyugodtan hihetsz a saját megérzésednek, és nyugodtan mondhatsz nemet.

2023. febr. 12. 22:13
 42/96 anonim ***** válasza:
81%
Fel is háborúzott = fel is háborított
2023. febr. 12. 22:14
 43/96 anonim ***** válasza:
78%
Nem is értél = nem is értem
2023. febr. 12. 22:14
 44/96 A kérdező kommentje:

38 azigen, az ilyen embertől mentsen meg az élet :D egyébként sok válaszoló szerencsére megértette a helyzetemet és tudják milyen több gyerekkel tartani a frontot amig az apjuk dolgozik :)

Köszönöm a válaszokat, sok jo dolgot/érvet írtatok. Egyetértek azzal aki írta hogy ahogy ideköltözik már a mi felelösségünk lesz teljes mertékben, és nagyon nehéz + 1 emberhez alkalmazkodni minden téren. Ha romlik az állapota mindenképpen intézménybe menne, viszont annyira még nincs rossz állapotbab, de annyira nincs is jól hogy magát el tudja látni. Másik testvér 100 km-re lakik, és azért nem akarják vállalni mert lakásban élnek. Mi kertes házban, es itt lenne külön szoba, viszont ők csak ketten vannak, mi 4en, ebből 2 kisgyerek. Kicsit azt próbálják bemagyarázni hogy a nagyobb ház miatt nálunk elfér, és annyi lesz a dolgom hogy kikísérem a kertbe és a napsütésben majd üldögél... szóval hülyének is néz a család másik fele egy az egyben.

2023. febr. 12. 23:18
 45/96 anonim ***** válasza:
86%

Mi többgenerációs házban nőttünk fel a nagyszüleimmel, a férjem pedig a nagymamával egy háztartásban. Előrebocsátom, nekünk, unokáknak ez nagyon jó volt, szeretettel emlékszünk vissza rájuk, de még egy egészséges nagyszülővel is lehet nagyon megterhelő. Ők már nehezebben alkalmazkodnak, a természetük nem fog az előnyükre változni. Egy beteg embernél ehhez jön még az ápolás és a plusz figyelem. Mindkettőnknél volt demens nagyszülő, mindkét esetben főként a menyek gondoztak. Munka és nagyobb gyerekek mellett. A végén fizikailag és lelkileg is brutális volt, teljesen készek voltak ők is és úgy általában a család/házasság is. Persze, így sokkal később kell(ett volna) otthonba adni és sokáig talán az öregnek is jobb, de akkor is. Természetesen van, akinél a segítség kimerül abban, hogy vásárolni kell neki és főzni.

Kezdésnek javasolnám a férjednek, hogy beszélgessen el olyan ismerősökkel, akik beteg szülőt ápolnak/tak otthon. Te meg érvelhetsz az együttlakás ellen a kicsi gyerekek és az öregek életmódjának különbözőségével, azzal, mennyire megviseli az öregeket, ha kimozdítják a megszokott környezetükből, de főként azzal, hogy két gyerek mellett nem fogod bírni, hogy 0-24-ben még ápolj is valakit. Neked kell eldöntened, hogy mi fér bele.

2023. febr. 13. 00:19
 46/96 anonim ***** válasza:
90%
Nem várható el.
2023. febr. 13. 04:16
 47/96 anonim ***** válasza:
21%

Azt nem értem a leírásodban, hogy miért hozod fel azt, hogy nem vagytok házasok.....????!!

Anno mit beszéltetek meg, össze fogtok házasodni vagy sem?

Gondolom ha annyira fontos lett volna neked a házasság, akkor nem szültél volna, pláne nem kétszer.

Az, hogy két gyereked van a pasitól, együtt éltek, egyértelmű jele, hogy számodra így család a család. Ha eddig jó volt, most hirtelen feleségül kéne vegyen, különben letojod az apját?

2023. febr. 13. 08:11
 48/96 anonim ***** válasza:
4%

"több gyereket tartani"

Sokatmondó elszólás. Tartani kutyát, macskát, baromfit, disznót, vagy akár törpesünt, lovat, stb..szoktak.

Jó emberek inkább nevelik.

Aki tartja, attól fix, hogy 18 éves korában lelép, hacsak nem idejekorán a vonat alá ugrik.

Mondjuk ez utóbbiból egyre több lesz ebben az országban, amikor a csokért meg a sok nyavalyás támogatásért szülik rakatra a gyerekeket.

Kéne a kedves "após"pápa öröksége? Ennyire? Az úgyis csak akkor lenne tiéd, ha előbb a "férjed" megörökli, utána ő is meghal. De akkor is csak egy gyereknyi rész, még ha házasok is lennétek.

Nem elég neked, hogy előbb utóbb a gyereidé lesz az örökség? Irigyled tőlük is?

Komolyan nem értelek. Bár ha arra neveled a gyerekeket, hogy nem kell gondoskodni az idős szülőkről meg társunk szüleiről.,. Talán nem csodálom a félelmedet. Rólad se fog a kutya se gondoskodni, jobb ha még most szerzek valami ingyenjött vagyont, amiért majd bármely öregek otthona szívesen fogad.....

Fura, na, fura. nekem fura. A párod keres pénzt, mert téged is eltart, és annyi nem fér bele, hogy figyelj az apjára, ha már úgyis otthon vagy????

Két gyerek mellett ha nem a netezés meg ki tudja milyen időrabló lustálkodás lenne a fő tevékenységed, akkor eszedbe nem jutna, hogy belefér-e még egy idős ember.

Itt ha valami kérdés van, akkor csak az, hogy a párod testvérének nem kellene-e beszállni, ki mit kapott eddig az apától meg mit fog ezután, szóval ez csak a kérdés. Bár az, hogy a nyugdíja hozzátok futna be, nem a testvérhez, az elég sokat kompenzál...

Még 1 megjegyzés: A gyerekek egyre nagyobbak lesznek egyre önállóbak.... Egyre kevesebb dolgod lesz velük a tartásuk során.

2023. febr. 13. 08:52
 49/96 anonim ***** válasza:
95%

48!

"...több gyerekkel tartani a frontot..."

Nem pedig "több gyereket tartani". Nem ugyanaz a kettő. A többi részét a mondandodnak innentől hanyagoljuk is

2023. febr. 13. 09:13
 50/96 anonim ***** válasza:
20%
Elmész dolgozni, és a kérdés még van oldva. Akkor nem kell a párodra szorulnod.
2023. febr. 13. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!