Anyós nem képes elfogadni, hogy vegetáriánus vagyok?
Van egy olyan megérzésem hogy anyosod a rántott hús - jó zsíros sült hús - pörkölt szentháromságra alapozza az etkezeseit ha ilyen maradi.
Én biztos ezt hoznam fel, hogy az élet nem csak a hús-krumpli körül forog, ezer fele változatos zöldség és gabona van, ne olyan papoljon már helyes táplálkozásról aki lof@szt se tud róla. Egy hellyé sem összerakott vega kaja lehet táplálóbb, min anyosod zsírban tocsogó kotyvalekai.
Amúgy is ki vagyok mikor valaki 30 éve ugyanazt a pár kaját tudja csak főzni, és el van ájulva magától, hogy mekkora szakacs. Hat meg jó hogy ennyi idő alatt megtanult jól húst sütni.
De a főzés ugyanúgy szol szerintem a változatosságról meg a kreativitásról, meg hogy akkor is jó ízű valami ha nem fel kiló zsíron kezdjük el csinalni…
de nagy cucc lehet betenni a sütőbe a tarját meg a krumplit az ezredik alkalommal is.
Mondom ezt nem vegaként…
Nekem is ilyen volt. Én egyre kevesebbet jártam át, majd egyáltalán nem. Telefonon ha okoskodott rányomtam.
Nem vagyok köteles elviselni.
#32, vendégségbe ismert, szeretett embert, gyerek, (+a párja), jóbarátot hívok.
Nem közlök semmit előre
TIDOM, hogy melyik szereti a karfiolt, melyik nem.
60+ egyedülàlló férfiként az egyszem tűzhelyemen még sohasem okozott gondot, hogy először a sajtot, cukkinit, gombát rántsam ki, azután pedig a húsokat.
Közben megfő a krumpli, vagy rizs, sőt még egy dögös húsleves is akár.
De mindegyik szereti a borsó, vagy hagymalevest is.
A palacsinta meg úgyis külön program, mert azt nem lehet semmivel sem párhuzamosan csinálni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!