Anyós nem képes elfogadni, hogy vegetáriánus vagyok?
Nekem volt vega csajom, én nagy húsevő vagyok és a családom is. Mikor először jött vendégségbe gondoskodtam a dolgokról, mondtam anyámnak, hogy "figyelj anya, ő nem eszi meg a húst, ő ilyen, csináljunk már neki valamit külön, segítek ha kell", és anyám készségesen megértette, segíteni sem kellett, mert egy 50 kilós nőnek azért nem nagy kihívás valamit összedobni amivel jól lakik. Igaz anyám vega tudása odáig terjedt, hogy kirántotta a cukkinit, de igyekezett, és ezért a nőm nagyon hálás volt, értékelte, jól kijöttek. Talán az volt nagy könnyítés, hogy mivel ritkábban ettünk ott, így a csaj elvolt a köretekkel is, megspékelve ezzel-azzal, de mindig figyeltünk rá. Őszintén szólva itt a párod dolga ez igazából, hogy megbeszélje ezt az anyjával asszertív módon, hogy jobb lenne ezt elfogadnia, mert változtatni úgy sem fog rajtad.
A "ti mit tennétek" kérdésedre azt tudom mondani, hogy leültetném a páromat, és megkérném, hogy segítsen ebben, mert én szeretem őt, ezért nem szeretnék viszályt az édesanyjával, de magamat feladni sem fogom. Így legyen szíves beszéljen az édesanyjával higgadtan, ügyesen tálalva az egészet. Egy felnőtt ember meg tudja ezt oldani szerintem.
Én részemről beleásnám magam a témáról szóló tudományos publikációkba, és utána megvitatnám anyóssal, amit találtam. ;) :) Beleértve a húsevés káros hatásairól szólóakat is. :)
Nem vagyok amúgy vegetáriánus, de egészen biztosan ezt csinálnám. :)
Na, az ilyen hozzáállás a normális, mint a 29-esé. Az én anyósom is ilyen figyelmes, bár nekem semmi extra ízlésem nincs, szeretem nagyon.
Én is így állok másokhoz. Ha jönnek, odafigyelek rá, vannak-e speciális kajáási szokásaik.
"Annak szokott baja lenni az ilyenekkel, aki szíve szerint nem is lenne vega, enné a húst. Gondolom, te is ilyen vagy."
Engem az érdekel, az ilyen baromságok hogy terjednek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!