Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyós nem képes elfogadni,...

Anyós nem képes elfogadni, hogy vegetáriánus vagyok?

Figyelt kérdés
Állandóan cseszeget emiatt, és állandóan azt kérdezgeti, hogy hogy tudok én így jól lakni, a húsra szükségünk van, vitamin hiányom lesz, stb... Már utálok emiatt menni hozzájuk, mert ezt ott mindenki előtt az asztalnál mondogatja. Már a párom is szólt neki, hogy fejezze be, de nem ugyanúgy folytatja. Emiatt már karácsonyra se szívesen megyek, mert unom állandóan ezt hallgatni. Ti mit tennétek?
2021. dec. 12. 13:53
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:
96%
Amúgy én is “kiosztanám”. Először természetesen normálisan állok mindenkihez és megkérem szépen, hogy tartsa tiszteletben a döntésemet, lévén ez az én életem. Viszont, ha rendszeresen ezzel bszogatna, akkor erélyesen és annál határozottabban helyretenném! Semmi joga más életébe beleszólni, ahhoz meg főleg nem, hogy vegzálja őt a saját döntése miatt, csak mert nem ért vele egyet.
2021. dec. 12. 14:48
 22/63 anonim ***** válasza:
99%

Nekem volt vega csajom, én nagy húsevő vagyok és a családom is. Mikor először jött vendégségbe gondoskodtam a dolgokról, mondtam anyámnak, hogy "figyelj anya, ő nem eszi meg a húst, ő ilyen, csináljunk már neki valamit külön, segítek ha kell", és anyám készségesen megértette, segíteni sem kellett, mert egy 50 kilós nőnek azért nem nagy kihívás valamit összedobni amivel jól lakik. Igaz anyám vega tudása odáig terjedt, hogy kirántotta a cukkinit, de igyekezett, és ezért a nőm nagyon hálás volt, értékelte, jól kijöttek. Talán az volt nagy könnyítés, hogy mivel ritkábban ettünk ott, így a csaj elvolt a köretekkel is, megspékelve ezzel-azzal, de mindig figyeltünk rá. Őszintén szólva itt a párod dolga ez igazából, hogy megbeszélje ezt az anyjával asszertív módon, hogy jobb lenne ezt elfogadnia, mert változtatni úgy sem fog rajtad.

A "ti mit tennétek" kérdésedre azt tudom mondani, hogy leültetném a páromat, és megkérném, hogy segítsen ebben, mert én szeretem őt, ezért nem szeretnék viszályt az édesanyjával, de magamat feladni sem fogom. Így legyen szíves beszéljen az édesanyjával higgadtan, ügyesen tálalva az egészet. Egy felnőtt ember meg tudja ezt oldani szerintem.

2021. dec. 12. 14:54
 23/63 anonim ***** válasza:
78%
Nekem amúgy az a kedvencem, hogy mindenki úgy beszél a húsevésről, mintha ha az emberek mindig is húst hússal ettek volna, miközben ez annyira de annyira modern dolog az átlagembernek. A többségnek egyszerűen nem volt elérhető a hús a 20. századik, szóval kvázi vega volt az átlag paraszt, mert legfeljebb heti párszor jutott hús az asztalra. Vagy rosszabb időszakban még az ünnepnapokkor se. A 20. században aztán hirtelen megjelent a nagyüzemi állattartás és a nagyszüleink ezzel nőttek fel, hogy ez a jólét és ez a norma, hogy húst hússal, miközben az ő nagyszüleik még tök máshogy étkeztek. Szépen át is estek a ló túloldalára a túlzott húsfogyasztással és minden étkezésben ott a hús.
2021. dec. 12. 15:06
 24/63 anonim ***** válasza:
94%
Nem mennék oda többé. Ezek a típusú emberek azok, akik még a cukorbetegeknek, valamilyen étel intoleranciával élőknek is azt mondják, hogy divathóbort. Nem nagy dolog tiszteletben tartani a másik embert, de általában még azért is olyant csinálnak, hogy a másik ne tudja megenni. Majd elégedetten dőlnek hátra.
2021. dec. 12. 15:12
 25/63 anonim válasza:
98%
Én nem szívesen tölteném a karácsonyt ilyen emberrel. Ha nem kötelező ne menj el, hátha elgondolkodik kicsit rajta...bár kétlem hogy az ilyen embereket érdekli hogyan érez a másik
2021. dec. 12. 15:22
 26/63 anonim ***** válasza:
99%
Én is kaptam meg a laktózérzékenységemre, hogy úri huncutság. Bele is tette exem anyja a "sima" tejszínt az ételbe, olyan hascsikarásom volt tőle hogy sírtam a fájdalomtól.
2021. dec. 12. 15:23
 27/63 anonim ***** válasza:
12%

Én részemről beleásnám magam a témáról szóló tudományos publikációkba, és utána megvitatnám anyóssal, amit találtam. ;) :) Beleértve a húsevés káros hatásairól szólóakat is. :)

Nem vagyok amúgy vegetáriánus, de egészen biztosan ezt csinálnám. :)

2021. dec. 12. 16:11
 28/63 anonim ***** válasza:
99%
Az én kis menyem vegán. A fiam az első találkozásunk előtt szólt, így kezdetektől külön főztem neki. Sokat olvastam utána, meg elég sok ételt magamtól állítottam össze, zöldségekből, megfelelő fűszerekkel. Mi elég sok húst eszünk, főleg baromfit, de pl. nagy kedvenc a töltött káposzta. Viszont mivel sok vegán étel újdonság volt a családom többi tagjának, meg-megkóstolták, és már van jónéhány, ami kedvenccé vált. Ezért egyre többször főzök magunknak is vegán ételt, de legtöbbször ilyen és olyan is kerül az asztalra. Nem sok többletmunka. Már jó néhány éve családunk tagja, mindenkinek természetes, hogy Ő nem eszik állati eredetű dolgokat.
2021. dec. 12. 16:25
 29/63 anonim ***** válasza:
99%

Na, az ilyen hozzáállás a normális, mint a 29-esé. Az én anyósom is ilyen figyelmes, bár nekem semmi extra ízlésem nincs, szeretem nagyon.

Én is így állok másokhoz. Ha jönnek, odafigyelek rá, vannak-e speciális kajáási szokásaik.

2021. dec. 12. 16:38
 30/63 anonim ***** válasza:
92%

"Annak szokott baja lenni az ilyenekkel, aki szíve szerint nem is lenne vega, enné a húst. Gondolom, te is ilyen vagy."

Engem az érdekel, az ilyen baromságok hogy terjednek.

2021. dec. 12. 17:27
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!