Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyós nem képes elfogadni,...

Anyós nem képes elfogadni, hogy vegetáriánus vagyok?

Figyelt kérdés
Állandóan cseszeget emiatt, és állandóan azt kérdezgeti, hogy hogy tudok én így jól lakni, a húsra szükségünk van, vitamin hiányom lesz, stb... Már utálok emiatt menni hozzájuk, mert ezt ott mindenki előtt az asztalnál mondogatja. Már a párom is szólt neki, hogy fejezze be, de nem ugyanúgy folytatja. Emiatt már karácsonyra se szívesen megyek, mert unom állandóan ezt hallgatni. Ti mit tennétek?
2021. dec. 12. 13:53
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 anonim ***** válasza:
90%

Amikor elkezdi, hogy nem egészséges, hogy vegetáriánus vagy, flegmán mondd:

"Nagymamám például 100 éves koráig élt."

Ő: "Tényleg? És ő is vegetáriánus volt?"

Te: "Nem, csak nem ütötte az orrát mások dolgába."

2021. dec. 12. 19:30
 32/63 anonim ***** válasza:
8%

#20: Előre közöljük a vendégekkel, mi a menü. Kicsi a konyha, nem főzünk hatfélét 6 emberre. Ha nem tetszik, még mindig ott a lehetőség, hogy nem jön el.

De ha már eljött, ne finnyázzon.

#13.

2021. dec. 12. 21:05
 33/63 anonim ***** válasza:
100%

Láthatóan nagyon nem jött át a 20-as mondanivalója, pedig szépen leírta.

Végtelenül szánalmas az, hogy valaki vendégségbe várja a másikat, majd szánt szándékkal lesz*rja, hogy az a bizonyos vendég pl nem eszik húst. Nem baj, én csak azért is azt csinálok, hisz biztos letörne a kezem, ha tekintettel lennék arra, hogy fiam/lányom házastársa vegetáriánus.

Borzasztó alacsony értelmi szintre vall, aki szerint a vegetarianizmus az pusztán csak finnyázás és aki vegetáriánus létére érthető módon nem eszik húst, az "finnyázzik". Attól mert a gyermeked házastársa vega, még nem kell 6 féle ételt készíteni 6 emberre, de gondolom ezt nehéz lett volna önerőből kitalálni. Feltételezem ezzel a mentalitással akkor, ha olyan vendéget vársz, aki valami allergiás/érzékeny (laktóz/glutén stb), annak is előre közlöd, hogy ez lesz a menü, igaz ő semmiből nem ehet, de amúgy ne finnyázzon már, ha meg nem tetszik, nem kell eljönni. Ha pedig a válasz erre az, hogy aki allergiás valamire, arra tekintettel vagy és nem halsz bele, ha egyféle kaja helyett 2 félét csinálsz, akkor ugyanezen az elven akkor is tudnál húsmentes ételt (is) készíteni, amikor megy a vegetáriánus menyed/vejed. Ez puszta rosszindulat, semmi más.

2021. dec. 12. 21:36
 34/63 anonim ***** válasza:
100%

#32: Nekem 8 négyzetméteres a konyhám, és én is meg tudom oldani.

Nem kell hatfélét főzni, de ha tudom valakiről, hogy valamit nem eszik, akkor úgy alakítom a menüt, hogy tudjon enni. Lehet akár vegán, vagy allergiás, vagy csak teszem azt fogyókúrázik. Szerintem ez alap dolog a vendéglátó részéről.

2021. dec. 12. 21:39
 35/63 anonim ***** válasza:
96%
Nem kell vele foglalkozni, aztán ha látja hogy még figyelemre se méltatod ha iylesmiröl beszél, akkor megunja.
2021. dec. 12. 23:50
 36/63 anonim ***** válasza:
13%

100% működő megoldás, ami tuti leállítja az anyóst:

egyél húst!

2021. dec. 13. 06:59
 37/63 anonim ***** válasza:
100%

Persze, majd a kérdező dobja sutba az elveit és kényszerítse magára a húsevést, csak mert az agyilag korlátolt, proli anyósa folyamatos vegzálja és nem képes tiszteletben tartani, hogy vegetáriánus.🤦🏻‍♀️ Ész megáll. Ez minden csak nem megoldás.

El kell küldeni a búsba kedves anyóst, ha már egyszer a szép szóból nem ért!

2021. dec. 13. 10:06
 38/63 anonim ***** válasza:
100%

Nem mennék.

Velem ugyanezt cölisként játszották el. Jaj, miért nem eszel levest, kiszedtem belőle a tésztát?

Jaj, ne finnyáskodjál már, egy falat sütemény nem árt meg, jaj, elfelejtettünk! kenyeret hozni neked, de van saját sütésű kalács stb stb.

A harmadik ilyen után megmondtam, hogy soha többet nem megyek át ebédre, sem semmilyen kajára. Azóta már nem vagyok együtt azzal a sráccal, részben ezek miatt is.

2021. dec. 13. 10:52
 39/63 anonim ***** válasza:
77%
Az én anyósom is ilyen. Ugyan én néha eszem húst, de alapvetően nem szeretem, és nem is kívánom, ha lehet inkább kihagyom. Anyósomék vidékiek, náluk hús van hússal+mindent ocsmány disznózsírban süt, főz. Például ennék egy palacsintát mondjuk, de a belem kifordul ahogy megérzem rajta a zsírszagot, meg ahogy megfogom is tocsog a zsírban. Minden kaja egy merő zsír, gusztustalan. 17 éve vagyok együtt a fiával, de a mai napig minden alkalommal rácsodálkozik:"Nem eszel húst?" Még mindig nem, köszönöm. Már nem idegelem ezen magam, eszem krumplipürét magában vagy mittudomén, amúgy meg egyik fülemen be, a másikon ki hogy mit magyaráznak nekem.
2021. dec. 13. 13:45
 40/63 anonim ***** válasza:
95%

Párszor visszaszólnék, hogy ezt már mondtad, csak kiment a fejedből.

Vinnék is egy Cavintont, vagy BiloBilt, az recept nélküli.

Aztán, ha megint mondja szépen elköszönnék.

Semmi harag, de IQ Nuku alakokkal nem állok kapcsolatban.

2021. dec. 14. 22:02
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!