Anyós nem képes elfogadni, hogy vegetáriánus vagyok?
Amikor elkezdi, hogy nem egészséges, hogy vegetáriánus vagy, flegmán mondd:
"Nagymamám például 100 éves koráig élt."
Ő: "Tényleg? És ő is vegetáriánus volt?"
Te: "Nem, csak nem ütötte az orrát mások dolgába."
#20: Előre közöljük a vendégekkel, mi a menü. Kicsi a konyha, nem főzünk hatfélét 6 emberre. Ha nem tetszik, még mindig ott a lehetőség, hogy nem jön el.
De ha már eljött, ne finnyázzon.
#13.
Láthatóan nagyon nem jött át a 20-as mondanivalója, pedig szépen leírta.
Végtelenül szánalmas az, hogy valaki vendégségbe várja a másikat, majd szánt szándékkal lesz*rja, hogy az a bizonyos vendég pl nem eszik húst. Nem baj, én csak azért is azt csinálok, hisz biztos letörne a kezem, ha tekintettel lennék arra, hogy fiam/lányom házastársa vegetáriánus.
Borzasztó alacsony értelmi szintre vall, aki szerint a vegetarianizmus az pusztán csak finnyázás és aki vegetáriánus létére érthető módon nem eszik húst, az "finnyázzik". Attól mert a gyermeked házastársa vega, még nem kell 6 féle ételt készíteni 6 emberre, de gondolom ezt nehéz lett volna önerőből kitalálni. Feltételezem ezzel a mentalitással akkor, ha olyan vendéget vársz, aki valami allergiás/érzékeny (laktóz/glutén stb), annak is előre közlöd, hogy ez lesz a menü, igaz ő semmiből nem ehet, de amúgy ne finnyázzon már, ha meg nem tetszik, nem kell eljönni. Ha pedig a válasz erre az, hogy aki allergiás valamire, arra tekintettel vagy és nem halsz bele, ha egyféle kaja helyett 2 félét csinálsz, akkor ugyanezen az elven akkor is tudnál húsmentes ételt (is) készíteni, amikor megy a vegetáriánus menyed/vejed. Ez puszta rosszindulat, semmi más.
#32: Nekem 8 négyzetméteres a konyhám, és én is meg tudom oldani.
Nem kell hatfélét főzni, de ha tudom valakiről, hogy valamit nem eszik, akkor úgy alakítom a menüt, hogy tudjon enni. Lehet akár vegán, vagy allergiás, vagy csak teszem azt fogyókúrázik. Szerintem ez alap dolog a vendéglátó részéről.
100% működő megoldás, ami tuti leállítja az anyóst:
egyél húst!
Persze, majd a kérdező dobja sutba az elveit és kényszerítse magára a húsevést, csak mert az agyilag korlátolt, proli anyósa folyamatos vegzálja és nem képes tiszteletben tartani, hogy vegetáriánus.🤦🏻♀️ Ész megáll. Ez minden csak nem megoldás.
El kell küldeni a búsba kedves anyóst, ha már egyszer a szép szóból nem ért!
Nem mennék.
Velem ugyanezt cölisként játszották el. Jaj, miért nem eszel levest, kiszedtem belőle a tésztát?
Jaj, ne finnyáskodjál már, egy falat sütemény nem árt meg, jaj, elfelejtettünk! kenyeret hozni neked, de van saját sütésű kalács stb stb.
A harmadik ilyen után megmondtam, hogy soha többet nem megyek át ebédre, sem semmilyen kajára. Azóta már nem vagyok együtt azzal a sráccal, részben ezek miatt is.
Párszor visszaszólnék, hogy ezt már mondtad, csak kiment a fejedből.
Vinnék is egy Cavintont, vagy BiloBilt, az recept nélküli.
Aztán, ha megint mondja szépen elköszönnék.
Semmi harag, de IQ Nuku alakokkal nem állok kapcsolatban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!