Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Akik elsőgenerációs értelmiség...

Akik elsőgenerációs értelmiségihez mentetek hozzá (és nálatok a felmenők is tanultak), hogy jöttök ki a párotok szüleivel?

Figyelt kérdés
Nem feltétlenül túl nagy különbségekre gondolok pl. vezérigazgató és kukás, hanem akár jogász-gazdálkodó, autószerelő, stb...

ma 12:22
 1/3 Katona Dius ***** válasza:
64%

Gondolom itt számít a szülők mentalitása is. Ha úgy áll a fizikai munkásokhoz, hogy szemét, akkor baj van. Ha úgy vannak vele, hogy ő is ember, az ő munkája is fontos és szükséges, akkor lehet jó kapcsolat.

Kivéve, ha az első generációs értelmiségi átment sznobba és ő is úgy gondolja, hogy aki a két kezéből él meg, az nem ér semmit...

ma 12:30
 2/3 anonim ***** válasza:
77%

Töb diplomás vagyok, sok szakmám is van.

A férjemnek van 9 osztálya, meg egy szakmája. Az én szüleim kétkezi munkások, szeretik a férjemet.

A férjem szülei szintén nem értelmiségiek. Mondjuk én kifejezetten nem szeretem ezt így használni, mert minden munka fontos, nem nézek le senkit.

Az anyósomék ennek ellenére engem egy buta parasztnak tartanak, és mindig éreztetik, hogy lenéznek. Ez van.

ma 12:35
 3/3 anonim ***** válasza:
68%
Teherautósofőr vagyok, apósom pedig villamosmérnök és mindig is lenézett, egész konkrétan a pofámba is vágta, hogy tanulatlan vagyok. Közben őt az utóbbi 15 évben kétszer küldték el leépítés miatt. Oké, hogy a leépítésről nem tehet az ember, de ha annyira jó szakember lenne akkor nem őt kükdték volna el a 3 mérnök közül.
ma 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!