Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogos, hogy nem akarta odaadni...

Jogos, hogy nem akarta odaadni a gyereket após, hogy egy pillanatra megfogjam?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Anyóséknál ebedeltünk vasárnap. Az asztalnál ültünk, apósom ölében az 1 éves gyerkőcünk. Már egy ideje úgy volt és szeret mászni minden fele, szerintem ezért nyújtotta a kezét felém, hogy jönni akar az ölembe, illetve pont felálltam az asztaltól.

Már nyújtottam a kezem, hogy megfogom, mert nyújtózkodott felém, gondoltam elviszem a nappaliba, leteszem a földre, hogy másszon nyugodtan, erre após kijelentette hangosan, hogy ne menj már anyádhoz és felállt vele és elvitte a nappaliba.

Őszintén nekem ez szarul esett. Hazafele menet mondtam a páromnak és teljesen kiakadt, hogy nekem már semmit se lehet mondani.

Egy héten 2x szoktak találkozni. Hétköznap ők szoktak àtjönni 1x 2 órára, illetve vasárnap szoktunk ott lenni kb. 3 órát. Olyankor általában ők fogják, ők jàtszanak vele.

Számomra ez teljesen normális, viszont azt vettem észre, hogy nem tetszik nekik, ha a gyerekem odajön magától hozzám vagy valami játékot mutatok neki, mert ők szeretnének csakis olyankor lenni és nem akarják, hogy pl. Meg fogjam.

Mondtam a páromnak, hogy értem, hogy ilyenkor örülnek, h unokázhatnak, de kicsit odafigyelhetne, hogy beszél, mert ha pl. Én lennék anyós a menyemnek nem mernék ilyet kijelenteni, mert lehet soha többet nem jönnének.

Szépen is meg lehet szerintem mondani, hogy xy maradj kérlek még az én ölembe, majd nem sokára úgyis mennek anyáék és akkor majd már vele leszel. Most jó érzés, hogy velem vagy.

Párom meg rám akadt ki, hogy az a baj, hogy nekem nem lehet semmit mondani, mert mindig át kell gondolni, hogy fogalmaznak, hogy ne bántsanak meg minden miatt.

Illetve megérthetném őket, hogy alig látják, kevés időre a nagyszülők és hogy olyankor ők akarják fogni és ők akarnak vele lenni.

Nem értette meg a problémámom, hogy számomra nagyon erős volt, hogy "ne akarj már anyádhoz menni"mondat. Alapból számomra az anyázás nagyon pejoratív, miért nem lehet kimondani, hogy anyukádhoz.. meg úgy az egész..

Meg azt mondta párom, hogy 1x mondták, ha 3x előfordult volna ő is azt mondja nem okés, de hagyjam már ezt..

Mondtam a páromnak, hogy a gyerek nem érti még, de majd ha nagyobb lesz akármikor elmegyünk majd hozzájuk akár szalonnát sütni vagy csak úgy bármi miatt akkor ha a szerencsètlen gyefek oda akar jönni megmutatni valamit nekem vagy csak azt akarja én kísérjem a-ból b-be vagy bármi akkor megint leleszek anyázva, hogy hagyjon már engem és ne menjen már én hozzám.

Egyszerűen én ezt fel se fogom.

Kérlek nyugtassatok meg, hogy én vagyok, aki túl lihegi a témát és én aztán eleget vagyok a gyerekkel, ne foglalkozzak ezzel.

tegnap 20:50
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
40%

Nyugi, nincs semmi baj. Más meg alig hiszi, hogy ránézzen a nagyszülő a gyerekére, meg foglalokozzon vele egy félórát. Az első gyerek, pláne ha első unoka is, mindig ilyen kapós.

Ha lenne majd még két kistesó, hidd el, a harmadikért senki se fog kapdosni.

tegnap 20:54
 2/27 anonim ***** válasza:
78%
Túlreagálod.
tegnap 20:57
 3/27 anonim ***** válasza:
36%
Te vagy az anyja, ne ők dirigáljanak. Ezt egyértelműen meg kell mondani, a férjednek meg melléd kell állni.
tegnap 20:58
 4/27 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem is túlreagalod, mert látszik, hogy nem szereted az anyósodékat, mint úgy a menyek 90%-a. Ezért akadsz fent mindenen és csinálod a felesleges hisztit.

Én semmi rosszat nem látok ebben, ez csak egy szimpla elszólás volt. Az én anyósom is mondja néha, hogy "anyád", nem rosszindulattal, a nagyon durván anyás kisebbikemre nevetett multkor példaul, hogy "szegény anyád fenekeből nem tudsz kimászni egy percre sem." Es az én anyósom egy csupaszív, kedves anyós, aki nagyon szeret engem.

Még én is mondtam már azt a saját gyerekemnek, hogy kérd meg apádat, mivel az ember hallja ezt a kifejezést, megesik, hogy ez jön a szájára.

Szerencsétlen nagyszülők szimplán csak örültek az unokanak, ennyi. Vihar a biliben, amit csinálsz, és pont ezért, el is gondolkodnék azon, amit a férjed mondott, hogy senki nem mondhat neked semmit, mert mindenen megsértődsz.

Ezek szerint és a kérdesed szerint is sértődékeny, hisztis típus vagy, aki generálni szokta a feszültséget a családban, gondolom ezt látja a férjed is.

tegnap 21:10
 5/27 anonim ***** válasza:
73%

"a férjednek meg melléd kell állni."

Tudtad, hogy a férjnek nem kötelező egyetertenie a feleséggel?

tegnap 21:10
 6/27 anonim ***** válasza:
72%

Dehogy akarod, hogy megnyugtassunk. Azt akarod, hogy szidjuk veled az anyósodékat.

Bocs, de szerintem is túlliheged.

tegnap 21:12
 7/27 anonim ***** válasza:
58%
Most akkor egy pillanatra még akartad fogni, vagy elvinni apóstól??? Mert ugye ezt is írod meg azt is...
tegnap 21:13
 8/27 anonim ***** válasza:
73%

Nem az anyja vagy a gyerekednek?

Nem kell mindenen megsértődni, főleg, ha nem bántott senki.

tegnap 21:13
 9/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Komolyan nem azt várom, hogy mellettem álljatok.

Hanem az igazságot várom, ha szerintetek nem gáz, amit mondott elfogadom.

Akkor és utana számomra bosszantó volt.

tegnap 21:19
 10/27 anonim ***** válasza:
62%

A feleségem olyan (nem mondom,hogy te ilyen vagy ),hogy nem lehet neki semmit mondani ha jogos valami ha nem...

Még úgy se , hogy lírai költeményben ènekelem el neki.

tegnap 21:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!