Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyós nem képes elfogadni,...

Anyós nem képes elfogadni, hogy vegetáriánus vagyok?

Figyelt kérdés
Állandóan cseszeget emiatt, és állandóan azt kérdezgeti, hogy hogy tudok én így jól lakni, a húsra szükségünk van, vitamin hiányom lesz, stb... Már utálok emiatt menni hozzájuk, mert ezt ott mindenki előtt az asztalnál mondogatja. Már a párom is szólt neki, hogy fejezze be, de nem ugyanúgy folytatja. Emiatt már karácsonyra se szívesen megyek, mert unom állandóan ezt hallgatni. Ti mit tennétek?
2021. dec. 12. 13:53
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
13%
Mi nem szólogatunk be, de nincs külön menü sem. Ha nem eszi meg pl. a sült tarját, így járt -nincs más kaja.
2021. dec. 12. 14:31
 12/63 A kérdező kommentje:
Azért látom még sok ilyen agyament barom van, mint az anyósom.. :D Össze kéne hozni titeket, biztos jól kijönnétek. :D
2021. dec. 12. 14:31
 13/63 anonim ***** válasza:
63%
Én amilyen "hülye" vagyok, biztos visszakérdeznék, hogy ő meg hogy tudja a zsíros, büdös húst megenni? Mert nekem speciel a disznóhús pisaszagú. Én vegán életmódot folytatok egészségügyi okokból. Szeretem a húst, de olyan beteg vagyok tőle hogy nem éri meg azt a hascsikarást. Pluszban laktózérzékeny is vagyok, így valószínűleg én is éheznék a vénasszonynál :)))
2021. dec. 12. 14:37
 14/63 anonim ***** válasza:
81%
Nem mennék, de te szeretsz házhoz menni a pofonért, szóval menjél csak.
2021. dec. 12. 14:37
 15/63 anonim ***** válasza:
87%
Úgy felelnék neki,hogy:Figyeljen mami,én nem szoktam senkinek se megmondani hogy mit egyen és mit ne egyen meg,magával se csináltam még ilyet soha.Úgyhogy lesz szíves és megtarthatja magának a véleményét,vagy ha nem,akkor legközelebb helyettem már csak a falnak oszthatja az észt,mivel én ide többet így nem jövök.
2021. dec. 12. 14:38
 16/63 anonim ***** válasza:
93%
Tedd ki a húst a tányér szélére…jézusom. Én pl rosszul vagyok ha az ételem hússal érintkezik. Persze lehet jönni, hogy finnyás vagyok meg az ősember is húst evett, de ettől még biztosan nem enném meg. Kérdező sajnos nem tudsz mit tenni, csak mosolyogva minden egyes alkalommal elmondani, hogy te máshogy gondolod és nem akarsz húst enni. Nekem nagyszüleim hetente megkérdezték, hogy “de hát csirkét sem eszel? Legalább a húslevest levét edd meg!” Az idősebb korosztálynak ez teljesen idegen gondolat, hogy nem eszünk húst. Ha tudsz főzni készíts valami vegetáriánus ételt nekik. Sokszor az a baj, hogy el sem tudják képzelni, hogy milyen lehet hús nélkül élni.
2021. dec. 12. 14:38
 17/63 A kérdező kommentje:
#16 Nekem is ott a nyelvem hegyén, de az csak olaj lenne a tűzre. Állandóan azért sír, hogy magas a koleszterinje, meg a vérnyomása, de azért zsírt zsírral eszik. A pörköltjének a szaftja konkrétan zsírral van felöntve, neki ezt jelenti a szaft... :DDD Még a párom se tudja megenni.
2021. dec. 12. 14:40
 18/63 A kérdező kommentje:
Mármint a 13-nak szólt.
2021. dec. 12. 14:41
 19/63 anonim ***** válasza:
87%
Igen amúgy ezen szoktam magamban röhögni, hogy vezetők vagyunk szív és érrendszeri betegségekben, rákban stb de a vegákért aggódnak.. mert a pörköltszaftba van ám a vitamin :D
2021. dec. 12. 14:44
 20/63 anonim ***** válasza:
95%

"Mi nem szólogatunk be, de nincs külön menü sem. Ha nem eszi meg pl. a sült tarját, így járt -nincs más kaja"

Jó, hát vannak proli vendéglátók is. Mondjuk ez nagyon fura nekem, nálunk alap, hogy ha jön hozzánk valaki, akkor úgy főzünk, hogy tudjon mit enni, nem csinálunk ebből problémát.

Van vega a családban, allergiás is, meg azt is tudjuk, ki mit nem szeret, és figyelembe vesszük. Nem nagy fáradtság. Így se főzünk ötfélét, de ha tudjuk, hogy jön a vega családtag, neki odateszünk egy zöldségfasírtot vagy valamit, hogy ne csak köretet tudjon enni.

De pl.mi majdnem minden hétvégén megyünk anyósomékhoz ebédelni, és ő is úgy főz, hogy tudja, nem szeretem a gombát, ezért ha netalántán gombaleves lenne - mert ők meg imádják a párommal egxütt-, mindig odarak valamit még, hogy én is tudjak enni, nem azt mondja, hogy ez van és kész, így jártam, ha nem tetszik.

Dehát mi normálisak vagyunk, ugyebár. Nem tudom, minek hív valaki vendéget, ha ilyen teher számára figyelembe venni a vendége étkezési szokásait.

2021. dec. 12. 14:44
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!