Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogosan vagyok megsértődve az...

Jogosan vagyok megsértődve az anyósomékra?

Figyelt kérdés
5 éve született a legelső gyerekünk, most útban a harmadik. Ennyi idő alatt egyszer se jött át anyósom, hogy a gyerekekkel foglalkozzon, hogy legalább szusszanhassak egyet, vagy kitakaríthassak. 5 éve dolgozom látástól vakulásig gyakorlatilag szünnap nincs, és természetesen akkor is kell csinálnom, ha lázas beteg vagyok. Egy ehető ételt nem képes ideküldeni, hogy legalább ennyivel segítsen. Jó, messze lakik, de meg tudná oldani, legalább néhányszor, mert ahogy írtam, nagyon fáradt vagyok már, akár évi 1-2 alkalom is valami lenne. Anyagilag nem segítenek semmit, pedig megtehetnék, mi meg rászorulnánk. A gyerekek születése utáni hónapokban csak utazgatott, wellnessezett ránk se nézett. Ráadásul mindeközben megy a maguk sajnáltatása, hogy mennyire hiányoznak nekik az unokák. Tudom, nem az anyósának meg a szüleinek szül az ember, de azért az első előtt én még számítottam rájuk, mert ott is ment a sírás, hogy nekik már annyira kellene az unoka, és miért nem csinálunk már nekik, és aztán ért az arculcsapás, hogy nulla segítségem lesz. Idáig próbáltam udvariasan hozzájuk állni, mert hittem a kifogásaiknak, aztán amikor már nem annyira, akkor hittem benne, hogy majd nyitnak az unokák felé, de egy ideje úgy vagyok vele, hogy pukkadjanak most már meg és nem beszélek velük.
tegnap 21:02
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/77 anonim ***** válasza:
86%

Mit foglalkozol az anyósékkal? Tekintsd úgy, hogy nincsenek. Kapcsolatot se kell tartani, ha őket se érdeklik az unokák. Elvárni semmit nem lehet, de szeretni se kell őket.

Azt viszont nem tudom értelmezni, és semmi köze az anyóshoz, hogy lázas betegen is háztartást kell vezetned? És mit csinál a férjed ezalatt?

Nem lennék meglepve, ha csak provokatív anyós-szidó kamukérdés lenne.

tegnap 21:07
 2/77 anonim ***** válasza:
95%

Figyelj, nehéz ez esetben "jogosságról" beszélni, de amúgy érthető, hogy rosszul esik, hogy a nagyszülők ennyire lesz*rjak az unokákat. Meg a saját gyereküket is, én a férjed helyében nem is tartanám a kapcsolatot, ha a szüleim ilyen szinten sz*rnának a gyerekeimre, nekem ez egyenlő azzal, hogy nem érdekeljük őket, nem szeretnek bennünket.

Normális szülő, nagyszülő igyekszik segíteni a gyerekeit, nem kihasználásig, de kicsit könyebbé tenni az eletüket apróságokkal.

Azt viszont nem értem, minek vállalsz harmadik gyereket, ha segítség híján ennyire nem bírod már kettővel sem.

tegnap 21:08
 3/77 anonim ***** válasza:
96%
Bocs, de az nem anyós hibája, hogy te a semmire potyogtatod egyik gyereket a másik után. A férjedre haragudj meg magadra.
tegnap 21:18
 4/77 anonim válasza:
100%

Es a ferjed mit csinal? Ti ketten vagytok egymasnak tamaszai. Elvileg.

Ehhez merten kellene gyereket is vallalni. De mar asszem mindegy.

tegnap 21:19
 5/77 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nem vagy jogosan megsértődve. 5 év alatt a 3. gyereket szülöd, úgy hogy anyagilag nem álltok jól, te már az első kettőt se bírod idegekkel meg erővel, a férjed meg lóf_szt nem segít. Itt nem anyósoddal van a probléma.
tegnap 21:22
 6/77 anonim ***** válasza:
100%

Ezt kikövetelni nem lehet, ha maguktól nem akarnak segíteni. Megsértődhetsz persze, de azzal semmire sem mész. Mondanám, hogy próbálj terhesen pihenni, de két kicsi mellett az sem egyszerű, pedig már most ki vagy merülve. Férjed remélem segít, amiben tud, beszáll a házimunkába.

Én a gyerekekkel együtt délben mindig lefeküdtem aludni, az sokat jelentett. Ehhez persze az kell, hogy a gyerekek ébrenléte alatt is tudd elvégezni a dolgodat. Próbáld meg.

tegnap 21:23
 7/77 anonim ***** válasza:
95%
Van csok meg babaváró, vagy minek a harmadik gyerek, ha már kettő mellett is teljesen ki vagy készülve? Addig kell nyújtózkodni ameddig a takaró ér, nem arra számítani, hogy majd a pénzes anyós szívét meglágyítja az unoka és megnyitja a pénzcsapot.
tegnap 21:30
 8/77 A kérdező kommentje:

"Azt viszont nem tudom értelmezni, és semmi köze az anyóshoz, hogy lázas betegen is háztartást kell vezetned? És mit csinál a férjed ezalatt?"

Csak azt akartam ezzel érzékeltetni, hogy mennyire fáradt vagyok már, és hogy egy kicsi segítség is mennyire jól jönne.

A férjem dolgozik, nem tud segíteni semmiben. Bébiszitterre, takarítóra nekünk nincs pénzünk, de nem is szeretném, hogy itt legyen egy idegen.

tegnap 21:37
 9/77 anonim ***** válasza:
98%

En altalaban harapni szoktam a kibirhatatlan anyos temara, de itt most szo sincs errol. Nem azert kell gyereket vallalni, mert valaki megigerte, hogy segiteni fog.

Kezdjuk ott, hogy anyagilag nem alltok fenyesen, ennek ellenere sorozatgyartasba kezdtetek. Miert is?

Masodszor, ferjed nem tud fozni, leesik a keze? Miert mindent te csinalsz? O hol van a tortenetben?

tegnap 21:37
 10/77 anonim ***** válasza:
94%

Aha, szóval kivagy idegileg két gyerektől, és szülöd a harmadikat. Te melyik kategória vagy? Akit majd sajnálni kell és küldeni kell neki a segélycsomagokat az ünnepek előtt, vagy akinek szimplán a gyerekei földhöz bsszák magukat az Auchan közepén, olyan neveletlenek?

A normálisan gondolkodók meg az ilyen embereknek nyújtott támogatások által felbszott árak miatt nem jutnak soha saját lakáshoz.

tegnap 21:38
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!