Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogosan vagyok megsértődve az...

Jogosan vagyok megsértődve az anyósomékra?

Figyelt kérdés
5 éve született a legelső gyerekünk, most útban a harmadik. Ennyi idő alatt egyszer se jött át anyósom, hogy a gyerekekkel foglalkozzon, hogy legalább szusszanhassak egyet, vagy kitakaríthassak. 5 éve dolgozom látástól vakulásig gyakorlatilag szünnap nincs, és természetesen akkor is kell csinálnom, ha lázas beteg vagyok. Egy ehető ételt nem képes ideküldeni, hogy legalább ennyivel segítsen. Jó, messze lakik, de meg tudná oldani, legalább néhányszor, mert ahogy írtam, nagyon fáradt vagyok már, akár évi 1-2 alkalom is valami lenne. Anyagilag nem segítenek semmit, pedig megtehetnék, mi meg rászorulnánk. A gyerekek születése utáni hónapokban csak utazgatott, wellnessezett ránk se nézett. Ráadásul mindeközben megy a maguk sajnáltatása, hogy mennyire hiányoznak nekik az unokák. Tudom, nem az anyósának meg a szüleinek szül az ember, de azért az első előtt én még számítottam rájuk, mert ott is ment a sírás, hogy nekik már annyira kellene az unoka, és miért nem csinálunk már nekik, és aztán ért az arculcsapás, hogy nulla segítségem lesz. Idáig próbáltam udvariasan hozzájuk állni, mert hittem a kifogásaiknak, aztán amikor már nem annyira, akkor hittem benne, hogy majd nyitnak az unokák felé, de egy ideje úgy vagyok vele, hogy pukkadjanak most már meg és nem beszélek velük.
tegnap 21:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/81 stellaz válasza:
46%
Úgy kell tenni, mintha nem lennének. És amikor mondjuk egészségük okán segítségre szorulnak majd, akkor is.
ma 07:15
 32/81 anonim ***** válasza:
94%

Ha anyagi segítségre szorul tok, akkor minek is a három gyerek?

Egyébként igen segíthetne, nem azt mondom hogy ingyen bébiszitternek kell őket nézni, családon belül szerintem egy kis segítség szokott lenni. Viszont nem elvárható, erre nem alapozhatsz semmi. Ha amúgy is fáradt vagy és kimerült, és anyagi gondjaitok vannak, akkor csakis a ti felelősségetek a három gyermeketek megoldása.

ma 07:18
 33/81 anonim ***** válasza:
95%

"Jogosan vagyok megsértődve az anyósomékra?

Nem.

Kérdés, amiket feltehetnél helyette:

Huyle vagyok hogy már q harmadikat szulom, miközben mar meglevo kettővel se birom?

Valasz: Bizony, az

ma 07:20
 34/81 anonim ***** válasza:
92%

Tehát, ha valakinek csak arra van esze, hogy felméri ugyan, hogy se anyagilag, se idegileg nem bírják tovább, de azért sorban gyártják a kölyköket a semmire, akkor anyós a szemét, ha nem segít, és majd ő is ezt kapja vissza. Akik erre az anyóst azzal "büntetik", hogy majd ne csodálkozzon ha rá se nyitja senki az ajtót: szerintetek egy ilyen család mellett milyen segítségre számíthatna mégis? Milyen ajtónyitásra?

Ezek nem gondolkodnak, csak szaporodnak, és a semmire, és már most se bírják. Szerintetek anyós innen mire számíthat, ha neki kell segítség akár most, akár 10-15 év múlva? Ennyi ésszel...

ma 07:23
 35/81 A kérdező kommentje:

Akik azt írják, hogy nem jogos a sértődésem, azok szerint tovább kellene tartanom a kapcsolatot anyósékkal? Most éppen úgy vagyok, hogy már nem beszélek egyáltalán velük, régen még kerestem őket, hogy lássák legalább telefonon a gyerekeket.

A "rászorulnánk"-ot nem úgy értettem, hogy szegények vagyunk teljesen. De azért lenne hová tenni a pénzt.

Gyerekvállalás előtt évekig dolgoztam és nem gagyi munkát, de pihenés volt a gyerekekhez képest. Szóval nem azért szülök három gyereket, mert jó itthon "lustulni".

Nem vagyunk csok-osok.

Az, hogy nehéz a gyerekekkel, az nem azt jelenti, hogy nem vállalom be az x-ediket, ha szeretnénk. Nem az a gyerekvállalás feltétele számomra, hogy könnyű legyen vagy hogy mindig ragyogjon a lakás.

De ettől még fel meg vagyok sértődve az anyósomék viselkedésén, főleg így, hogy megy hozzá a képmutatás, meg a mai napig az ígérgetés.

29 Na arra majd én is kíváncsi leszek. Remélhetőleg majd ott is ilyen elegánsan kihúzzák magukat a családi együttműködésből, és arra is megvan a tervük, mert tőlünk semmit se várjanak.

ma 07:23
 36/81 anonim ***** válasza:
95%
Anyadekra is ugyanígy meg vagy sertodve, ugye?
ma 07:24
 37/81 A kérdező kommentje:
Ja, őket kihagytam a plusz magyarázatból: ők jönnének segíteni, alig lehetett lerázni őket: gátlástalan, aljas elmebetegek, a gyerekek közelébe se jöhetnek. Néhány évente felveszem velük a kapcsolatot, hátha megváltoztak, de mindig nagyon megbánom.
ma 07:26
 38/81 anonim ***** válasza:
56%
Igen tovább kell tartani a kapcsolatot. Ő felnevelte már a gyerekeit. Most te következel. 42f
ma 07:26
 39/81 A kérdező kommentje:
38 Ő rengeteg segítséget kapott a saját szüleitől és az anyósáéktól is, anyagilag és naponta is. Nem évente 1-2 napra jött el tehermentesíteni valaki őt, ahogy én elvárnám, hanem minden egyes nap segítettek.
ma 07:28
 40/81 anonim ***** válasza:
91%
Ha mindenre van kifogás töltsd el tölle az egész családot. Hajrá. Igazad van. Úgy is ezt akartad hallani.
ma 07:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!