Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogosan vagyok megsértődve az...

Jogosan vagyok megsértődve az anyósomékra?

Figyelt kérdés
5 éve született a legelső gyerekünk, most útban a harmadik. Ennyi idő alatt egyszer se jött át anyósom, hogy a gyerekekkel foglalkozzon, hogy legalább szusszanhassak egyet, vagy kitakaríthassak. 5 éve dolgozom látástól vakulásig gyakorlatilag szünnap nincs, és természetesen akkor is kell csinálnom, ha lázas beteg vagyok. Egy ehető ételt nem képes ideküldeni, hogy legalább ennyivel segítsen. Jó, messze lakik, de meg tudná oldani, legalább néhányszor, mert ahogy írtam, nagyon fáradt vagyok már, akár évi 1-2 alkalom is valami lenne. Anyagilag nem segítenek semmit, pedig megtehetnék, mi meg rászorulnánk. A gyerekek születése utáni hónapokban csak utazgatott, wellnessezett ránk se nézett. Ráadásul mindeközben megy a maguk sajnáltatása, hogy mennyire hiányoznak nekik az unokák. Tudom, nem az anyósának meg a szüleinek szül az ember, de azért az első előtt én még számítottam rájuk, mert ott is ment a sírás, hogy nekik már annyira kellene az unoka, és miért nem csinálunk már nekik, és aztán ért az arculcsapás, hogy nulla segítségem lesz. Idáig próbáltam udvariasan hozzájuk állni, mert hittem a kifogásaiknak, aztán amikor már nem annyira, akkor hittem benne, hogy majd nyitnak az unokák felé, de egy ideje úgy vagyok vele, hogy pukkadjanak most már meg és nem beszélek velük.
tegnap 21:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/81 stellaz válasza:
0%
49 szerintem olvasd el kinek válaszoltam és mire.
ma 08:30
 52/81 A kérdező kommentje:

45

Sajnálom a párod, meg a helyzeted, de és akkor mi van? Afrikában meg éheznek. A kérdésem nem erről szól.

ma 08:34
 53/81 anonim ***** válasza:
61%

Tipikus csok királynő rinyálása

Minek fialsz ennyit ha nem tetszik ez az élet? Nincs szünet, jaj de szar minden, nincs segítség..

At első után is tapasztaltad ezt, de kinyomtál még egyet, majd moat megint egyet...

Annnnnyyyiiiira szar a sorsod, hogy mégis sorra nyomod ki a kölyköket. 🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡

ma 08:35
 54/81 anonim ***** válasza:
89%
Nem jogos a megsértődés. Alapból aki megsértődik, az érzelmileg éretlen személyiség, akinek elég sokat kell fejlesztenie az önismeretén, önbizalmán. Másik hogy eleve nem elvárosokkal kéne a másikhoz viszonyulni.
ma 08:41
 55/81 anonim ***** válasza:
92%
Értetlen vagy, de azért hadd jöjjön a harmadik pulya... Lesz negyedik is, az adómentesség miatt?
ma 08:49
 56/81 anonim ***** válasza:
50%

Teljesen megértem, hogy teljesen kimerültél. Semmi segítséged nincs, és ezt nem lehet bírni sem fizikailag, sem mentálisan.

Volt a fejedben valami, hogy majd hogy fog ez működni, de nem történt meg. Szóval új utakat kell keresni. Olyan nincs, hogy a férjed egyáltalán nem ér rá. Akkor tervezzetek újra. Ugyanannyira kellene apának lennie, mint dolgozónak. Neked is ugyanúgy van jogod nem csak anyának és háztartási robotnak lenni.

Pl. lehet, hogy nem szeretnél idegent a lakásban, de legtöbben nem is ezért élnek a lehetőséggel, hanem mert mérlegelnek, és megéri nekik a plusz idő, kevesebb teher.

És valóban kiindulási pont, hogy ti akartatok és terveztetek 3 gyereket, nem más.

Anyós akkor felejtős (én is tudom, milyen érzés ez, nálunk nagy a családom és mindenki azt hiszi, hogy tök könnyű a gyerekünket “lepasszolni”, de baromira nem), a ferjeddel kell leülni és nagyon komolyan átbeszélni a hogy tovabbot. Ő az első számú kompetens ember a témában.

ma 08:49
 57/81 anonim ***** válasza:
86%

Egy nő inkább az anyjára szamít általában. Ha az anyós is segít az csak még jobb.

Kérd meg a te szüleidet segítsenek.

Amúgy minek 3 gyerek ha nélkülöztök? Én ezt nem is tudom elhinni, hogy lehet valaki ilyen hülye.

Vissza kellett volna menni az első után dolgozni pàr évet. Addigra az első gyerek is nagyobb. És ha stabil az anyagi helyzet akkor jön a következő.

ma 08:52
 58/81 anonim ***** válasza:
92%
Nem tanultál az első gyerek utáni esetből, hanem még vállaltál plusz kettőt hozzá úgy, hogy az apjukra egyáltalán nem számíthatsz.Most sírsz, hogy fáradt vagy, de azért kellett a harmadik gyerek is.Erre most mit lehet írni?Edd meg amit főztél.
ma 08:53
 59/81 anonim ***** válasza:
91%
Jogodban áll utálni az anyósodékat és jogodban áll nem tartani velük a kapcsolatot. Gyerekfelügyeletet, pénzt és főzést elvárni nem jogos. A terhelésedet pedig gondold át a szükségtelen feladatokat csökkentve, a férjedet jobban bevonva. Nem válaszoltál arra, hogy mért kell betegen főznöd!
ma 08:59
 60/81 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem szülj még vagy 3at
ma 09:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!