Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogosan vagyok megsértődve az...

Jogosan vagyok megsértődve az anyósomékra?

Figyelt kérdés
5 éve született a legelső gyerekünk, most útban a harmadik. Ennyi idő alatt egyszer se jött át anyósom, hogy a gyerekekkel foglalkozzon, hogy legalább szusszanhassak egyet, vagy kitakaríthassak. 5 éve dolgozom látástól vakulásig gyakorlatilag szünnap nincs, és természetesen akkor is kell csinálnom, ha lázas beteg vagyok. Egy ehető ételt nem képes ideküldeni, hogy legalább ennyivel segítsen. Jó, messze lakik, de meg tudná oldani, legalább néhányszor, mert ahogy írtam, nagyon fáradt vagyok már, akár évi 1-2 alkalom is valami lenne. Anyagilag nem segítenek semmit, pedig megtehetnék, mi meg rászorulnánk. A gyerekek születése utáni hónapokban csak utazgatott, wellnessezett ránk se nézett. Ráadásul mindeközben megy a maguk sajnáltatása, hogy mennyire hiányoznak nekik az unokák. Tudom, nem az anyósának meg a szüleinek szül az ember, de azért az első előtt én még számítottam rájuk, mert ott is ment a sírás, hogy nekik már annyira kellene az unoka, és miért nem csinálunk már nekik, és aztán ért az arculcsapás, hogy nulla segítségem lesz. Idáig próbáltam udvariasan hozzájuk állni, mert hittem a kifogásaiknak, aztán amikor már nem annyira, akkor hittem benne, hogy majd nyitnak az unokák felé, de egy ideje úgy vagyok vele, hogy pukkadjanak most már meg és nem beszélek velük.
tegnap 21:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/81 anonim ***** válasza:
94%

Nem jogos a sértődés. A nagyszülő nem ingyen babysitter, nem ajándék bankautomata. Az oké, hogy érdeklődjön az unokái iránt a saját örömére, csak tudod, ha ilyenkor három db öt év alatti gyereket a nyakába nyomsz és otthagyod, hogy szusszanhass, megértem, hogy ez neki is sok, ezért nem keresi az unokákat, mert rögtön rátapadsz a pénztárcájára meg a maradék életerejére és elszívod. Ő már felnevelt egy vagy több gyereket, gondozott idős szülőt, most van az utolsó lehetősége, hogy utazzon, éljen egy kicsit, mielőtt megöregszik, nem kárhoztatom, hogy nem az ingyencseléd szerepet választja. Ráadásul messze is lakik.

Ja, és a férjed napi 8 órát dolgozik,te 24-et, a férjed a legnagyobb hunyó, legalább a gyerekekkel foglalkozhatna.

Minek vállaltatok 3.gyereket, ha nem bírod? Tudod, én nagyon szeretnék egy kutyát, de nem lesz, mert felelősen felmértem, hogy nem tudnám annyit vinni sétálni, amennyi igénye van, nem tudnám a drágább állatorvosi ellátást kifizetni, stb. Így lemondtam róla. És basszus, egy kutyáról van szó, a te esetedben pedig gyerekről.

ma 09:09
 62/81 anonim ***** válasza:
70%
Érdekes, hogy az összes nagyszülővel fasírtban vagy. Ez számomra rólad árul el többet, nem róluk.
ma 09:10
 63/81 anonim ***** válasza:
100%
Egy nagyszülőnek nem kötelező segíteni. Se anyagilag. Se máshogy. Ez az ő önkéntes döntésük.
ma 09:18
 64/81 anonim ***** válasza:
100%
Hat ennél csak fáradtabb leszel ha megszületik. Amúgy miért is kellene pénzt adniuk? Azt megértem, hogy rosszul esik ha a gyerekek nem érdeklik őket, de pénzt elvárni?? Azért na.
ma 09:18
 65/81 anonim ***** válasza:
71%
Nem hiszem el hogy olyan kva fáradt vagy, mint ahogyan itt előadod.Ha az lennél, akkor most nem lenne harmadik gyerek.Csak szeretsz mártírkodni.
ma 09:21
 66/81 anonim ***** válasza:
89%

Az, hogy neked lázas betegen se jár soha egy nap nyugalom, az miért is anyósékon van leverve? Nem értem. A férjed legalább ilyenkor követhetné a részét.

A kaján se kell annyit feszülni, lehet pár hétig hozatni is az ebédet ha nagyon kivagy.

ma 09:29
 67/81 anonim ***** válasza:
88%
Gondolom, a férjedet nem mered piszkálni, mert rádförmedne es így tartasz tőle. Szép. Pedig igenis neki kellene jobban kivenni a részét a dolgokból.
ma 09:31
 68/81 anonim ***** válasza:
75%

Jogos nem jogos nem érdekli őket az unoka. Nem is kell őket mahadtól keresni. Ha betegek lesznek te meg a gyerekeid nem vagytok kötelesek segíteni nekik.

2 gyerekhez képest könyebb volt a munka, akkor minek 3. gyerek? 2 is soknak tűnik, ahogy írod. Persze ha annyira akarsz, akkor meg ne nyávogj.

Egy csomó 3-4 gyerekes ilyen, nincs türelme se meg hulla, de azért kellett a 3-4 gyerek.

Anyagilag megvan mindenetek, akkor meg minek segítsenek anyagilag? Utaznak és? Jól teszik.

Apukával együtt vagy, őt miért nem kéred "számon" miért nem segít? Pl vasárnap vigyaz rájuk te meg elmész egyet vagy bármi.

ma 09:33
 69/81 anonim ***** válasza:
93%
Férj csak dísznek van. Vagy kizavartad külföldre dolgozni. Papám mindig azt mondta annyi gyereket vállalj amit kényelmesen fel tudsz nevelni.
ma 09:35
 70/81 anonim ***** válasza:
46%
Mérlegelj. Nekem pl. annyira irritáló anyósom van, hogy sosem erőltettem a segítségnyújtást, mert akkor őt is hosszasan el kell viselnem.1 órás segítés nem ér annyit hogy plusz 6 órát ki kell bírni vele. Anyám dettó, ő meg erőszakos a végtelenségig. Mivel 3 gyerekem lett3 éven belül, inkább felvettem egy szimpi csajt segítségnek napi 8 órába. Nyaralni is jött velünk ,segített a gyerkőcökkel, pihenni is tudtunk. Szerintem óriási buli a saját család,mert kijavíthatod a szar gyermekkori tapasztalatokat, megélheted úgy, ahogy szeretted volna, ahogy szerinted ideális lett volna.így benne vagy egy boldog családban, igaz nem gyerekként, de ez is több mint a semmi. és lesz néhány boldog gyereked.
ma 09:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!