Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogosan vagyok megsértődve az...

Jogosan vagyok megsértődve az anyósomékra?

Figyelt kérdés
5 éve született a legelső gyerekünk, most útban a harmadik. Ennyi idő alatt egyszer se jött át anyósom, hogy a gyerekekkel foglalkozzon, hogy legalább szusszanhassak egyet, vagy kitakaríthassak. 5 éve dolgozom látástól vakulásig gyakorlatilag szünnap nincs, és természetesen akkor is kell csinálnom, ha lázas beteg vagyok. Egy ehető ételt nem képes ideküldeni, hogy legalább ennyivel segítsen. Jó, messze lakik, de meg tudná oldani, legalább néhányszor, mert ahogy írtam, nagyon fáradt vagyok már, akár évi 1-2 alkalom is valami lenne. Anyagilag nem segítenek semmit, pedig megtehetnék, mi meg rászorulnánk. A gyerekek születése utáni hónapokban csak utazgatott, wellnessezett ránk se nézett. Ráadásul mindeközben megy a maguk sajnáltatása, hogy mennyire hiányoznak nekik az unokák. Tudom, nem az anyósának meg a szüleinek szül az ember, de azért az első előtt én még számítottam rájuk, mert ott is ment a sírás, hogy nekik már annyira kellene az unoka, és miért nem csinálunk már nekik, és aztán ért az arculcsapás, hogy nulla segítségem lesz. Idáig próbáltam udvariasan hozzájuk állni, mert hittem a kifogásaiknak, aztán amikor már nem annyira, akkor hittem benne, hogy majd nyitnak az unokák felé, de egy ideje úgy vagyok vele, hogy pukkadjanak most már meg és nem beszélek velük.
tegnap 21:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/81 anonim ***** válasza:
89%

Nekem is rosszul esne, persze. Azért normál esetben a nagyszülők szeretik az unokáikat, akarnak velük időt tölteni. De ha az anyósodék nem ilyenek, akkor azt is tudomásul kell venni. Igazából már az első után láttad hogy ilyenek, nem értem akkor miért téma ez még. Megsértődhetsz rájuk, de képzelem mennyire érdekli őket ha még az unokákat is leszarják.

Magamra meg a férjemre viszont rohadt dühös lennék, ha már kettő gyereket nem bírnánk erre még összehoznánk egy harmadikat. Nem értem, szeretsz szenvedni vagy minek?

tegnap 21:40
 12/81 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező, mi vagy te, réti bangladesi, hogy annyit szülj, amennyit tudsz, nem amennyit el is tudtok tartani a férjeddel?
tegnap 21:45
 13/81 anonim válasza:
92%

Az en ferjem is dolgozik/dolgozott, amig otthon voltam, de tudott segiteni. Sot, mondok jobban. Most kezdtem en is dolgozni ujra par hete, de erdekes modon ettol az elet nem allt meg es a gyereket, haztartast ugyanugy vinni kell.

Ha most en is hivatkoznek erre, hogy de dolgozom meg a ferjem is, akkor ki csinalja a tobbit? Ki foglalkozik a gyerekkel? 🤣

Na ugye.

tegnap 21:54
 14/81 anonim ***** válasza:
97%
Tehát pénzetek nincs, a férjed nem foglalkozik a gyerekekkel, neked meg már a 2 gyerek is sok, de azért jön a harmadik.
tegnap 21:56
 15/81 anonim válasza:
97%
Kellett a CSOK, na.
tegnap 21:59
 16/81 anonim ***** válasza:
97%

"Anyagilag nem segítenek semmit, pedig megtehetnék, mi meg rászorulnánk"

Nem kötelesek. Ti döntöttek úgy, hogy három gyereket vállaltok. Nem mondom, hogy jófejnek tűnik az Anyósod, de magatok feleltek a sorsotok alakulásáért.

tegnap 22:30
 17/81 anonim ***** válasza:
96%
Ezt a gyerekek apjával kéne megbeszélned. Bár ha nem dolgozol akkor azért nem kéne így kipurcanni. Az meg pláne nonszensz, hogy pénzt vársz tőlük. Ha szegények vagytok minek kell 3 gyerek, amikor már kettőre sincs pénz?
ma 00:24
 18/81 anonim ***** válasza:
96%
Érdemben nem tudok hozzászólni, de ha anyagilag rászorulnátok a segítségre 2 gyerek mellett, meg ki vagy merülve, akkor 3-mal könnyebb lesz? Ne vedd sértésnek, de én tudod mit látok az anyós szemével? "Ez a lusta menyem inkább szül egy 3.gyereket minthogy elmenne dolgozni." Nyilván csók, babaváró, szja mentesség, de bakker, magadnak vállalsz gyereket, vagy anyósnak/az államnak? Nem csak etetni kell, egy ideig tudja az előző ruháit hordani, de ha iskolás lesz? Neadj isten beteg lesz, és a gyógyszer 30-40-50 ezer? És ha egy hónapba 2 vagy akár mindhárom gyerek is elkapja, aztán akár ti is? 150-200 ezer a gyógyszer. Nem csak megszülni/megcsinálni kell a gyereket... Akkor vállalok gyereket, ha normálisan fel tudom nevelni.
ma 00:38
 19/81 anonim ***** válasza:
94%
Minek kellett 3 gyerek? A gyerek az 0-24 óra munka. Nem köteles segíteni. Így jártál. Nem jogos a sértődésed.
ma 00:45
 20/81 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem nem jogos. Azt furcsállnám én is a helyedben, hogy annyira mondta az unokát, aztán mégse foglalkozik vele. De ez van, úgy lennék vele, hogy rájött, hogy mégsem akar unokázni, biztos csak udvariasságból mondta. Nem foglalkoznék ezzel különösebben, hogy miért mondta ezt egykor.

Azt én sem értem miért nem volt elég egy gyerek. De hogy még a harmadik is kellett... A ti dolgotok. Ne akard beosztani más pénzét, szabadidejét vagyis anyósodékét, csak mert te túlvállaltad magad.

ma 01:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!