Miért nézik többe a sógornőmet mint engem? Mikor szemmel látszólag nem különb tőlem, sőt.
Először is mielőtt bárki belekötne a megnevezések az egyszerűség kedvéért vannak így.
Páromnak van egy bátyja aki 2 évvel idősebb tőle.Anyósék jobban kedvelik és különbnek tartják a bátyja párját a sógornőmet. És nekem ez nagyon rosszulesik , hogy ő van kiemelve, pedig egyáltalán nem különb mint én,sőt.
Még egy érettségije sincs, sosem dolgozott csak szült, meg előadja, hogy neki itt fàj ott fàj és ezért a sógorom nem küldi dolgozni. Persze ez a magànügyük. De én dolgozom, mellette tanfolyamot végzek és én rólam mondtàk, hogy lusta?! Nem a sógornőm az aki 5 éves gyerekkel otthon ül…
Bizonyos ételt én készítettem, párommal ketten, ők nem voltak otthon hazajött ettek belőle ….. aztán lefitymáltàk, hogy ezt sógornőm így szokta meg emígy.
Én jót akartam,hogy ott voltunk náluk és vacsorával várjuk haza anyósékat. Ilyen dolgok vannak és nagyon rosszulesik! Azt sem felejtik
El soha megjegyezni a sógornőm milyen csinos vagy szép a haja, en ha épp fodrásztól mentem sem mondtak semmit , közben annyira jo lett, hogy még idegenek a buszon is megnézték. Nem adtam okot rá, hogy ilyenek legyenek velem mindig kedves voltam és tisztelettel beszéltem velük, még akkoris h volt ami nem esett jól.
Mennyire ismered mélyebben a sógornődet? Csak szimplán látogatáskor elcseverészel vele noname dolgokról, vagy ténylegesen mélyebben ismered?
Esetleg lehet valami egészségügyi problémája is, amivel küzd, pl. kronikus betegség, mellette egy 5 éves azért van olyan munka mintha az ember dolgozna és tanfolyamra járna.
Miért nem beszéled meg apóssal, anyóssal, hogy veled is foglalkozzanak úgy, és viselkedjenek úgy, ahogy a másik menyükkel.
Tippem szerint a másik menyük velük él, valószínűleg emiatt is érzékeled úgy, hogy őt jobban szeretik, talán jobban is ismerik.
Nem tudom, persze megértem hogy téged ez bánt, de talán próbáld megismerni őket jobban és hagyd hogy jobban megismerjenek téged is, akkor talán nyitottabbak lennének feléd ők is és nem az előitélet beszélne beloluk, hogy te lusta vagy.
Azért csunya dolog volt ezt mondaniuk.
Probáld oldani ezt azzal, hogy pl. Garfield kényelmes típusú macska volt, lustának titulálták, de a látszat lustaság mögött bőven dolgozott az a macska egész filmben aktív életmódot élt még akkor is mikor a heverőn tevékenykedett. :D
A gazdájának bőven segített, a kis Ubul társát gyakran kezelte le, de imádta is, és nem mellesleg több helyen mentett helyzeteket, csak a világért se akarta bevallani pl. hogy imádja Ubult, mert ha bevallja, akkor oda a tekintélye. :D
21 Nem ismerem mélyen, párom
Ismeri jobban kvázi gyerekkora óta.
Nincs betegsége tudtommal. 5 éves mellett simán mehetne dolgozni. De ez az ő dolguk sógorommal, nem azért írtam! Csak összehasonlítás miatt , hogy az a lusta aki dolgozik és tanul vagy az aki otthon van munkanélkülin ( hiszen már gyes stb nem jár)??!Nem élnek velük, csak egy településen de nem egy házban.
Nem fogják "többe nézni", ha téged is elvesz a fiúk és családtag leszel. Lesz módjuk megismerni, befogadni, megszokni.
A sógornőd régebben a család tagja, a fiúk felesége, az unokákul anyja, akivel gyakrabban találkoznak.
Ez már ad neki egy státuszt, akkor is, ha az egyéb körülményeket nem is ismerjük.
Te egyelőre a másik fiúk barátnője vagy, még veled kapcsolatban semmi nem biztos, gondolhatják jogosan.
Elhiszem, hogy féltékeny vagy a sógornődre, ez gyakori emberi tulajdonság, de tényleg a családban betöltött szerepetek nem azonos, ha van érettségije, ha nincs.
Te inkább maradj udvarias és kedves, ne bíráld a sógornődet és akkor előbb-utóbb veled is ki fog alakulni a befogadás!
23 Nem a felesége, csak régebbóta vannak együtt. Persze 6 év több mint a mi kapcsolatunk,de az még nem ad okot arra, hogy engem leszóljanak….
A betöltött szerep ugyanaz az egyik fiuk párja és a másiké. Az hogy mert én még nem szültem nem ok arra, hogy megszóljanak vagy megsértsenek.Én sosem bíráltam de állandóan hagyni magam sem fogom, azért nálam is van egy határ.
A sógornődet gyerekkora óta ismeri az egész család? Akkor nyilván ez a magyarázat, hogy maguk közül valónak tartják, anyós-após meg szinte gyerekükként tekint rá.
Ez van, ez ellen semmit nem tudsz tenni!
A sógornődet ismerik és szeretik mondjuk 25 éve, téged 1-2-3 éve?
Sajnos ez behozhatatlan előnye neki, fogadd el!
Persze direkt bántani ne hagyd magad, de hogy a hajad nem dicsérik meg, az nem bántás.
28 Egy határ nálam is van az igaz.
29 Párom mondta, hogy onnan ismerték, hogy osztálytársa volt .De a többi osztálytárs nevét se tudnák aztmondta biztos nem emiatt van az előnye. Az csak példa volt a sógornő állandóan bókokat kap a nagy semmire, én amikor tényleg fodrásznál voltam, láthatóan, akkor sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!