Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Te szülőként beleegyeznél az...

Te szülőként beleegyeznél az eutanáziába, ha a gyermeked ilyen borzalmas fájdalmakat élne át, és látszólag nincs remény a gyógyulásra?

Figyelt kérdés

[link]

Szerintem kínzás a lányt életben tartani csak azért, mert az anyának ez így jó. Megmozdulni sem tud, mellette elviselhetetlen fájdalmai vannak. Én sem akarnék így élni azért, mert a szüleim nem tudnak elengedni.

Nem úgy tűnik, hogy meggyógyulna szegény lány. :(

2016. máj. 17. 00:52
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
87%

Baromi nehéz ilyen helyzetben jó döntést hozni. Nem akarnám, hogy szenvedjen a gyermekem, de nem hiszem, hogy egy pillanatra is feladnám a reményt, hogy megtalálják a megfelelő gyógymódot, amitől újra egészséges lehet.

Ha beleegyezek az eutanáziába, elveszem az esélyét ennek. Ugyanakkor a mérleg másik oldalán áll az, hogy azt gondolom, minden felnőtt embernek joga van eldönteni, hogy akar-e élni, vagy sem. Ő van a saját testében, ő él a kínokkal, joga van úgy dönteni, hogy nem csinálja tovább.

Most azt mondom, hogy már jó ideje stagnálna az állapota, és ő könyörögne a halálért, megadnám neki. De - ne adja az ég - ha olyan helyzetbe kerülnék, lehet, hogy egész másként gondolnám, ha a gyermekem életéről kellene döntenem.

2016. máj. 17. 00:59
 2/16 anonim ***** válasza:
98%
Szörnyűnek tartom az olyan szülőket, akik hagyják szenvedni a gyereküket, mikor a gyógyulásra szinte semmi esélyük sincs. A cikkben leírt lány már 23 éves így 100%-ban az ő döntése mit akar, a szüleinek meg kötelességük lenne eleget tenni lányuk kérésének, ez már így a részükről kínzás.
2016. máj. 17. 02:52
 3/16 anonim ***** válasza:
98%
Abszolút eutanáziapárti vagyok. Ha egy felnőtt úgy dönt, legyen vége, akkor legyen vége. Az édesanyát is megértem, és maximálisan együttérzek, hiszen ez lehet a legborzalmasabb dolog: hallani, hogy a gyermeked kéri a halált, és látni, hogy így szenved. Nem szabad viszont elfelejteni, hogy csak ő tudja pontosan, min megy keresztül és ez így nem élet.
2016. máj. 17. 06:34
 4/16 anonim ***** válasza:
98%
Bele. Pláne hogy itt nem gyerekről, hanem felnőtt nőről van szó.
2016. máj. 17. 07:08
 5/16 anonim ***** válasza:
98%

Nagypapám másfél évig szenvedett.

Aktív eutanázia támogató vagyok. Áttétes daganat, először végbél, majd a teljes emésztőrendszerében találtak. Végül a csontjaiban is.

Szétvagdosták. Úgy egy év után könyörgött a halálért. Megpróbált többször öngyilkos lenni.

Kijelentették hogy nem beszámítható, minden döntést nagyim hozott, aki puszta szeretetből kínozta még hét hónapig. Papa próbált, ivás/evés megtagadásával meghalni, erre infúzión vegetált.

Brutális és embertelen volt.

2016. máj. 17. 07:42
 6/16 anonim ***** válasza:
98%

Bele. Van evven önzés is a szülők részéről. Nem akarjak elveszteni, nem akarnak szenvedni amiatt h elveszitik a lanyukat.

De bele kellene egyezniuk.

2016. máj. 17. 07:44
 7/16 anonim ***** válasza:
97%
Ha ő kéri..és hosszú ideje tart a dolog. Ha nincs remény de semmi..meghalnék vele de elengedném.
2016. máj. 17. 08:07
 8/16 anonim ***** válasza:
66%

Ez egy olyan kérdés, hogy mindegy, hogy eutanázia mellett vagy ellene vagyunk, a döntés joga nem a mienk. Mivel tilos az eutanázia, így hiába könyörög a beteg a kegyes halálért, vagy hiába akar a szülő segíteni úgy, hogy a felnőtt gyereke ne szenvedjen, hanem haljon meg ha nincs egyik fél részéről sem esély, hogy megoldja.

Én eutanázia pártján állok, de sosem tudnám megtenni azt, hogy én segítsek valakit a halálba. Nem csak azért nem mert ezzel gyilkossá válnék a társadalom szemében és a törvény szerint, hanem mert képtelen lennék feldolgozni azt a tényt, hogy az én döntésem vagy akár a kezem által halt meg. (még akkor is ha akarta)

2016. máj. 17. 09:20
 9/16 anonim ***** válasza:
56%

13 évvel ezelőtt a gyönyörű 14 éves kiskutyám beteg lett. Az orvos azt mondta, hogy altassuk el, mert nagyon szenved, és a műtétet nem élné túl. A kiskutyám erősen vérzett szinte minden nyílásán. A szívem szakadt meg, hiszen 14 éven keresztül volt velem mint családtag. Eleinte kértem, hogy adjon fájdalom csillapítókat, és legyen műtét. De több orvos is inkább a kegyes halált tanácsolta. Belegyeztem abba, hogy elaltassák. A szívem szakadt meg. Már 13 év eltelt, de még ma is vannak napok amikor sírva fakadok, erős lelkiismeret furdalásom van, hogy lehet rosszul döntöttem. Lehet a műtét sikerült volna, és még élhetett volna pár évet. Még ma sem vagyok képes feldolgozni.

Ez egy kutyáról szólt, akkor képzeljétek el, milyen ha a gyermeked életéről kell döntened, hogy meghaljon vagy sem. Egy emberre kimondani a halálos ítéletet, hogy altassák el véglegesen, hogy ne szenvedjen, nem biztos, hogy utána képes a szülő élni ezzel a tudattal. Képtelenség feldolgozni. Én szülőként életet adtam, és nem hiszem, hogy életet el tudnék venni..

2016. máj. 17. 09:27
 10/16 anonim ***** válasza:
93%

Érdemes elolvasni az Ördögök ügyvédei 3. részében (Gyilkos nők) az "Aki szeretetből ölt" című fejezetét.

Az anya saját kézzel fojtotta vízbe a 11 éves halálos beteg lányát...

[link]

183. oldal

Igenis van, hogy a szeretet erősebb, mint az önzőség, és nem hagyunk valakit szenvedni azért, mert nem tudjuk (vagy csak nehezen) feldolgozni a veszteségét...

2016. máj. 17. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!