Mit kellene reagálnunk erre a "kedves" beszólásra?
Anyósomék házát majdnem elárverezték. Hiába árulták, senkinek sem kellett. Végül csak úgy tudták megúszni a dolgot, hogy megadtuk érte nekik a ház piaci áránál kicsivel nagyobb összeget. Nem volt egyszerű, nekünk is hitelt kellett felvenni és a szüleim is sokat segítettek. Természetesen ide is költöztünk. Voltak nézeteltérések, de a hétvégéig úgy tűnt jól megélünk egymás mellett.
A hétvégén anyósom jelezte, hogy nagyon zavarják őket az unokák és rákérdezett, hogy mikor költözünk már végre el. Én teljesen ledöbbentem. Megmondtam nekik, hogy mi sehova sem megyünk, de ők szabadon költözhetnek. Azóta a sértődöttet adják, mert nem gondolták, hogy így visszaélünk a helyzettel.
Fogalmam sincs mire számítottak. Mégis mit kellett volna reagálnom?
80.
Hozzám be van jelentve a barátnőm, egy napot nem lakott ott, hallottál már tartozkódási helyről? Adásvételi szerződésben pedig nem kötelességük bele venni, hogy a szülők használják ezentúl is a kisebbik ingatlant. Nem lakottan, hanem tehermentes vették meg az ingatlant
Jézus 83, mit vagy úgy rápörögve erre?
Az albérletben élők elég nagy százaléka nem oda van bejelentkezve, ahol épp lakik. Volt nem egy olyan évfolyamtársam az egyetemen, aki az 5 év alatt 4-5 helyen is lakott. Jól is néznénk ki, ha mindig végig kéne járni az összes hivatalt, bankot, biztosítót, akármit, hogy jajj már megint új lakcímkártya van.
#83: Akkor azt magyarázd meg légy szíves, Magyarországon miért nem lehet állandó lakcímről kijelentkezni? Az önkormányzat miért kényszeríti törvénysértések az embert?
A testvérem kiment külföldre. A szülőkhöz volt bejelentkezve. A haláluk után eladtuk a szülői házat, ő annak rendje-módja szerint ki akart jelentkezni, de nem engedték, mivel Magyarországon csak átjelentkezni lehet, vagy a lakás tulajdonosa kérhet kényszerkijelentést.
Nem jelentkezhet az ki, mert be kell jelentkezned oda, ahol laksz. De azt, hogy Magyarországon nem laksz sehol, azt már nem fogadják el!
100%-ra tudom, hogy lehet olyan lakcímkártyát készíttetni, hogy "külföldi cím", mármint tényleg ennyi szerepel benne, nem konkrét cím. Aki, külföldön él, nem kell, hogy legyen magyar állandó lakcíme. Forrás:
"I. Külföldi lakcímváltozás személyes úton történő bejelentése
A külföldön élő magyar állampolgár külföldi lakcímének módosítását a külképviseleten is kérelmezheti. Ebben az esetben nincs szükség a lakcímkártya cseréjére, hiszen azon továbbra is a „külföldi cím” bejegyzés szerepel. A külföldi lakcím módosításához a kérelem a külföldön élő magyar állampolgár adatainak módosításához adatlapot kell kitölteni. A kérelem beadásához érvényes magyar útlevél vagy érvényes magyar személyazonosító igazolvány és lakcímkártya szükséges."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!