Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit kellene reagálnunk erre a...

Mit kellene reagálnunk erre a "kedves" beszólásra?

Figyelt kérdés

Anyósomék házát majdnem elárverezték. Hiába árulták, senkinek sem kellett. Végül csak úgy tudták megúszni a dolgot, hogy megadtuk érte nekik a ház piaci áránál kicsivel nagyobb összeget. Nem volt egyszerű, nekünk is hitelt kellett felvenni és a szüleim is sokat segítettek. Természetesen ide is költöztünk. Voltak nézeteltérések, de a hétvégéig úgy tűnt jól megélünk egymás mellett.

A hétvégén anyósom jelezte, hogy nagyon zavarják őket az unokák és rákérdezett, hogy mikor költözünk már végre el. Én teljesen ledöbbentem. Megmondtam nekik, hogy mi sehova sem megyünk, de ők szabadon költözhetnek. Azóta a sértődöttet adják, mert nem gondolták, hogy így visszaélünk a helyzettel.

Fogalmam sincs mire számítottak. Mégis mit kellett volna reagálnom?

2021. júl. 5. 10:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/89 anonim ***** válasza:
11%
69, akkor írhatod bele, ha így is történik. Itt nem ez van. Továbbra is ott élnek, az a lakcímük. Vagyis annak kellene lenni. Úgyhogy ez nettó jogszabálysértés
2021. júl. 5. 21:04
 72/89 anonim ***** válasza:
40%
Az apos testverenel van a lakcimuk.Oda vannak bejelentkezve, ugyhogy lehet is odakoltozni.
2021. júl. 5. 21:36
 73/89 anonim ***** válasza:
20%
Gondolom od anem akarnak.
2021. júl. 5. 22:02
 74/89 anonim ***** válasza:
59%

Most továbbra sem értem hogy most az egész 2 generációs ház a Kérdezöé vagy csak a nagyobb része.

És azt sem értem hogy lehet hogy anyós ilyet mondana hogy mikor költöznek el ,mert ez nem életszerű mert már azt tudni kellet hogy a fiatalok fia és felesége eladják házukat és vesznek fel hitelt hogy ki tudják fizetni a szülök tartozását,és azt is tudniuk kellet szülök el hogy fiataloké lesz ház és onnantól a szülöknek nekik nincs tulajdonuk,és így bele szolásuk sem dolgokba .

2021. júl. 6. 06:12
 75/89 anonim ***** válasza:
88%
A kérdezö meg a férje megvették az egész házat, a nagyobbik lakást használják ök, a kisebbiket az anyósék, akik az eladás elött is abban a részben laktak.
2021. júl. 6. 07:25
 76/89 anonim ***** válasza:
21%

Kár ezen itt vergődni, mert kamu az egész!

Ha az eredeti megállapodás úgy szólt, hogy a szülők maradnak a kisebb lakrészben, akkor az az adásvételibe is bele lett foglalva.

És ez esetben NEM IGAZ, hogy ki kellett volna jelentkezniük, mert ez TÖRVÉNYSÉRTÉS, amellett, hogy értelmetlen ellentmondás is.

Ehhez egyetlen ügyvéd nem adja a nevét!

2021. júl. 6. 07:48
 77/89 anonim ***** válasza:
79%

76.

Már miért kellett volna bele foglalni, hogy a kisebbik részben maradnak a szülők? Miért szabályellenes, hogy máshová vannak bejelentve?

2021. júl. 6. 08:31
 78/89 anonim ***** válasza:
18%

77, mert tv azt mondja. Pont.

A Magyarország területén élő, e törvény hatálya alá tartozó polgár [4. § (1) bekezdés] köteles beköltözés vagy kiköltözés után három munkanapon belül lakóhelyének, illetve tartózkodási helyének címét nyilvántartásba vétel céljából bejelenteni (a továbbiakban együtt: lakcímbejelentés).

Nincs közjegyző, aki arra kényszerít, hogy szegj törvényt. Egyértelmű volt, hogy innen nem költöznek ki, a rokonhoz meg be. Itt laknak, ennek kell bejelentve lenni.

2021. júl. 6. 08:36
 79/89 anonim ***** válasza:
81%
78 lehet, hogy ez van a törvényben, de a valóság kicsit más. Az ügyvédnek meg nem kötelessége kikérdezni az ügyfelet, hogy hol fognak lakni az eladás után.
2021. júl. 6. 08:52
 80/89 anonim ***** válasza:
20%

Azért, mert EZ VOLT A MEGÁLLAPODÁS(!) és ezt vevői-eladói oldalról egy szerződésbe bele kell foglalni!

Azt, hogy te egy nyilvánvaló törvényszegés mellett kardoskodsz, azt már nem is minősítem, ez legyen a te gondod!

2021. júl. 6. 09:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!