Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit kellene reagálnunk erre a...

Mit kellene reagálnunk erre a "kedves" beszólásra?

Figyelt kérdés

Anyósomék házát majdnem elárverezték. Hiába árulták, senkinek sem kellett. Végül csak úgy tudták megúszni a dolgot, hogy megadtuk érte nekik a ház piaci áránál kicsivel nagyobb összeget. Nem volt egyszerű, nekünk is hitelt kellett felvenni és a szüleim is sokat segítettek. Természetesen ide is költöztünk. Voltak nézeteltérések, de a hétvégéig úgy tűnt jól megélünk egymás mellett.

A hétvégén anyósom jelezte, hogy nagyon zavarják őket az unokák és rákérdezett, hogy mikor költözünk már végre el. Én teljesen ledöbbentem. Megmondtam nekik, hogy mi sehova sem megyünk, de ők szabadon költözhetnek. Azóta a sértődöttet adják, mert nem gondolták, hogy így visszaélünk a helyzettel.

Fogalmam sincs mire számítottak. Mégis mit kellett volna reagálnom?

2021. júl. 5. 10:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/89 anonim ***** válasza:
74%
Részleteznéd egy kicsit a körülményeket, kérdező? Párod ? Párod és szülei kapcsolata? Mit tudtak ez egészről? Mit gondoltak? mire számítottak?
2021. júl. 5. 11:11
 12/89 anonim ***** válasza:
30%

Van egyáltalán hová menniük....????

Tényleg tisztában voltak azzal, hogy mit írtak alá...????

2021. júl. 5. 11:14
 13/89 anonim ***** válasza:
90%

12

Ha nem, akkor gondnokság alá kell vetetni őket...

2021. júl. 5. 11:15
 14/89 anonim ***** válasza:
62%

Nekem az egész nem világos.

"a hitelhez közjegyzős szerződés is kellett, amibe még az is ki volt kötve, hogy ki kell jelentkezniük a házból, amit meg is tettek."

Adásvételhez/hitelhez NEM közjegyző kell, hanem ügyvéd.

Ha kijelentkeztek az anyósék, akkor hova jelentkeztek be?...és miért nem ott laknak?

2021. júl. 5. 11:17
 15/89 anonim ***** válasza:
69%

6# "Amúgy meg ez is mutatja, mennyire nem jó még beházasodni sem egy olyan családba, ahol adósságok vannak."

Ezt a gyakorlatban hogy? Érdemes kikérni a mama/papa ingatlanának tullapját időközönként, utoljára az esküvő reggelén? Ha nem makulátlan akkor szakítás vagy élettársság? Esetleg a házasságkötés feltételéül szabni az örömszülőknek az adósság kifizetését?

2021. júl. 5. 11:19
 16/89 anonim ***** válasza:
98%

Amúgy a ki (vagy be-)jelentkezés semmiféle jogalapot nem keletkeztet.

Ha valaki be van jelentkezve, akkor is ki lehet tenni - és ha ki van jelentve, akkor is bent lakhat... Elválik egymástól az államigazgatási és a birtoklási helyzet.

2021. júl. 5. 11:20
 17/89 anonim ***** válasza:
73%

Hogy kaptatok hitelt piaci ár fölött? De főleg, miért vettétek meg drágábban, amikor senkinek sem kellett még piaci áron sem?

Szerintem nincs ez a sztori jól kidolgozva...

2021. júl. 5. 11:20
 18/89 anonim ***** válasza:
72%
Ismerek én is ilyen családot, anyut aput utcára tették mert nem fizették a hitelt, a ház ment árverésre. Az idősebb gyerekük beköltözött a családjával. A szülei mentek tél közepén egy sebtiben tákolt viskóba. Akkor csak lestem hogy ilyen is megtörténhet.
2021. júl. 5. 11:21
 19/89 anonim ***** válasza:
18%
Miért nem vesznek valami házat a tőletek kapott pénzből....?????
2021. júl. 5. 11:23
 20/89 anonim ***** válasza:
90%
19# Talán mert eltapsolták a ház árát az adósság visszafizetésére?
2021. júl. 5. 11:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!