Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit kellene reagálnunk erre a...

Mit kellene reagálnunk erre a "kedves" beszólásra?

Figyelt kérdés

Anyósomék házát majdnem elárverezték. Hiába árulták, senkinek sem kellett. Végül csak úgy tudták megúszni a dolgot, hogy megadtuk érte nekik a ház piaci áránál kicsivel nagyobb összeget. Nem volt egyszerű, nekünk is hitelt kellett felvenni és a szüleim is sokat segítettek. Természetesen ide is költöztünk. Voltak nézeteltérések, de a hétvégéig úgy tűnt jól megélünk egymás mellett.

A hétvégén anyósom jelezte, hogy nagyon zavarják őket az unokák és rákérdezett, hogy mikor költözünk már végre el. Én teljesen ledöbbentem. Megmondtam nekik, hogy mi sehova sem megyünk, de ők szabadon költözhetnek. Azóta a sértődöttet adják, mert nem gondolták, hogy így visszaélünk a helyzettel.

Fogalmam sincs mire számítottak. Mégis mit kellett volna reagálnom?

2021. júl. 5. 10:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/89 anonim ***** válasza:
99%
Szerintem itt a szülők azt hitték, csak papiron fog változni a tulajdonjogi helyzet.
2021. júl. 5. 11:58
 32/89 anonim ***** válasza:
99%
Szerintem is. Ki lesznek húzva a kakából, ugyan nem az ő nevükön lesz az ingatlan, de az élet megy tovább.
2021. júl. 5. 12:01
 33/89 anonim ***** válasza:
94%

Ekkora majomságot még nem is hallottam.

Ha jól értem nem történt meg az árverés, mert ti előtte megvettétek. Ráadásul piaci áron felül. De miért? Vehettetek volna magatoknak egy olyan házat amilyet akartok, ahol akartok. Ha a férjed segíteni akarja a szülei oda is beköltözhettek volna.

2021. júl. 5. 12:02
 34/89 anonim ***** válasza:
78%
Kérdező, mekkora házról és milyen vételárról van szó?
2021. júl. 5. 12:05
 35/89 anonim ***** válasza:
78%
Kié a ház ? Tulajdonosigal.?
2021. júl. 5. 12:07
 36/89 A kérdező kommentje:

Amit vételárként kaptak, el is ment a tartozásokra, de legalább már nem tiltanak a nyugdíjukból. Közmű tartozás, banki hitelek és magánemberektől kért kölcsönök, perköltségek is rá lettek terhelve, meg felmerült pár extra is.

A lakásunkat eladtuk, mert egyébként nem tudtuk volna megvenni ezt, így csak 15M hitelt kellett felvenni és kicsit fel is tudtuk újítani a mi lakrészünket.

A ház kétgenerációs, tehát elférnénk.

Apósom testvéréhez jelentkeztek be.

2021. júl. 5. 12:13
 37/89 anonim ***** válasza:
54%

hitelhez közjegyzős szerződés is kellett, amibe még az is ki volt kötve, hogy ki kell jelentkezniük a házból

Ilyent szerződésben érvényesen kikötni nem lehet. Kizárt, hogy ezt közjegyző beleírta.

2021. júl. 5. 12:26
 38/89 A kérdező kommentje:

A házat a bank által elfogadott értékbecslő kb 29M becsülte (az általuk fogadott 30-ra), a tartozásuk végül 31 körül állt meg, mi ennyit fizettünk nekik érte.

Két házrész van, egy 54m2 és egy 100m2. Az ingatlan erősen felújítandó volt. Anyósomék eddig is a kisebb lakrészben éltek. Úgy volt megbeszélve, hogy ők maradnak ott, mi meg a másikban.

2021. júl. 5. 12:30
 39/89 anonim ***** válasza:
91%
Megvettetek a házat, a tiétek. Ha nem vitte volna el a sok adósság, elobb utóbb örököltétek volna. Lehet kérni tőlük lakbért. :)
2021. júl. 5. 12:30
 40/89 anonim ***** válasza:
99%

ha meg volt beszélve, hogy ki melyikbe fog lakni, akkor tudtak mindent ,nem?

vagy valamit félreértettek? vagy mégis, mi volt az elképzelésük?hogy ti eladtátok a lakásotokat, hogy kisegitsétek őket a bajból és most majd mentek a híd alá a gyerekekkel? mi volt az ő elképzelésük?

2021. júl. 5. 12:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!