Mit kellene reagálnunk erre a "kedves" beszólásra?
Anyósomék házát majdnem elárverezték. Hiába árulták, senkinek sem kellett. Végül csak úgy tudták megúszni a dolgot, hogy megadtuk érte nekik a ház piaci áránál kicsivel nagyobb összeget. Nem volt egyszerű, nekünk is hitelt kellett felvenni és a szüleim is sokat segítettek. Természetesen ide is költöztünk. Voltak nézeteltérések, de a hétvégéig úgy tűnt jól megélünk egymás mellett.
A hétvégén anyósom jelezte, hogy nagyon zavarják őket az unokák és rákérdezett, hogy mikor költözünk már végre el. Én teljesen ledöbbentem. Megmondtam nekik, hogy mi sehova sem megyünk, de ők szabadon költözhetnek. Azóta a sértődöttet adják, mert nem gondolták, hogy így visszaélünk a helyzettel.
Fogalmam sincs mire számítottak. Mégis mit kellett volna reagálnom?
49!
Tehát szerinted két értelmes, vagy legalábbis átlagos értelmi szintű felnőtt nem érti, mit jelent eladni a házukat és kijelentkezni onnan. Az nem is lehetséges, hogy a kérdező meg a férje totál másképpen kommunikálta le az egészet feléjük és ők abban a hitben voltak, hogy ez az egész csak egy papir kérdés, semmi nem fog változni? Mert az egész történet ezt súgja.
"hát persze, ezek után még a kérdezőék legyenek szuper kedvesek, nehogy bunkók és durvák legyenek ezekkel a tahókkal!"
Persze odamehetnek arcoskodva, lezúzni anyósékat, hogy pofájuk lapos, de azért normális emberek nem így intézik a problémáikat. És anyósék is biztos együttműködőbbek lesznek, ha normálisan beszélnek velük.
Ezzel a kijelentkezéssel szerintem arra gondolnak, hogy benne van az adás-vételiben, hogy az eladónak x napja van kijelentkezni a címről. Ez nyilván akkor érdekes, ha a régi tulaj elköltözik. Ha veszek egy házat, ne legyen már egy idegen oda bejelentkezve, nyilván.
Itt szerintem teljesen felesleges volt ez a kijelentkezősdi.
#53 Mint ahogy normális emberek a saját fiukat sem akarják kirakni a feleségével és a gyerekeivel együtt abból a házból, ami ráadásul jog szerint az övé.
#52 És mégis mit hittek? Nyilván tisztában voltak vele, hogy a kérdezőék eladják a lakásukat és hitelt vesznek fel, kétlem, hogy pénteken még abban voltak, hogy el lesz árverezve a házuk, szombaton meg odaállított hozzájuk a fiuk, hogy szasztok, megvesszük 31 misiért. Tisztában kellett lenniük a folyamattal, hisz (elvileg) papíroztak is. Akkor mégis mit gondoltak, hogy majd 15 millió hitellel a nyakukon a kérdezőék vesznek maguknak egy másik lakást?
55!
Megegyszer, nem tudni hogy játszódott le a helyzet. "Anyu, apu, megvesszük a házatokat, hogy le légyen rendezve a hiteletek, ti meg maradhattok ugyanugy"
Ez pl a kerdezo oldaláról azt jelenti, hogy "...mi meg beköltözünk a nagy házba" az anyósáék oldaláról meg hogy "semmi sem valtozik"
Az anyagi helyzetüket nem feltetlenul vitatja meg mindenki a szuleivel, simán gondolhattak azt, hogy van ennyi félre tett pénzük.
Szerintem is az van, hogy anyósék bármit aláírtak, csak ne menjen el a ház, de igazából azt hitték, hogy minden marad a régiben és ez csak formaság.
A férjednek kell őket helyretenni.
benne van az adás-vételiben, hogy az eladónak x napja van kijelentkezni a címről.
Itt, ebben a helyzetben ezt nem lehetett beleírni, ugyanis maradtak, maradhattak. nincs bank és közjegyző, aki erre kötelez. úgyhogy innentől hadd kezeljem mesének a mesét.
"Az anyagi helyzetüket nem feltetlenul vitatja meg mindenki a szuleivel, simán gondolhattak azt, hogy van ennyi félre tett pénzük."
Ez igaz, csak ebben az esetben felesleges lett volna megvenniük a házat. Ha így tele lettek volna pénzzel, akkor "csak" hozzájuk kellett volna vágniuk 30 milliót, hogy rendezzék a tartozásaikat. Ők meg maradnak a saját lakásukban.
Abban igazat adok, hogy nem tudjuk, hogy játszódott ez le. Oké. De az én zsebemben akkor is kinyílik a bicska a gondolattól, hogy anyám elém áll, miután kiperkáltam 31 milliót azért, hogy rajta segítsek (!!!), hogy na akkor most tűnjek a "házából", ami igazából az enyém. És még csak nem is az, hogy "figyelj, kicsit hangosak a gyerekek, mi meg pihennénk, találjunk már ki valamit", hanem egyből "mikor költöztök már el végre"...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!