Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mi lenne a velemenyetek egy...

Mi lenne a velemenyetek egy ilyen anyosrol?

Figyelt kérdés
A ferjemmel elkoltozunk abba a varosba ahol az anyja el,es ahol a ferjem is dolgozik,meg mostantol en is.61 eves nyugdijas,ferje meghalt.Egy panelban lakik es nagyon unatkozik.En hoztam a hazassagba a fiamat aki ebben a varosban kezdi a sulit,es 4-kor kene elhozni,de a ferjem es en is dolgozunk 4-kor.Anyosom azert nem segit,mert buszra kene ülnie,es az allomasrol gyalog kéne a fiamat hazahozni(kb 5 perc gyalog es kb 7 perc busszal).Anyosomnak ez macera mert nem tud varni a buszra,meg lekési meg nem fog gyalogolni a megallotol az otthonunkig.Igy nincs ki elhozza a gyereket az iskolabol.A gyerek apja es a szuleim nem tudnak segiteni,mert messze laknak.
2021. jún. 15. 10:37
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/157 anonim ***** válasza:
84%
Egy nagyszülőnek nem kötelessége elhozni az unokáját, vagy vigyázni rá. Persze ettől függetlenül megtehetné, akár jófejségből is. A családja felé nincs kötelessége. A szülőknek is csak addig amíg be nem tölti a gyerek a 18-at, vagy tanul. Onnantól minden adható, de semmi sem kötelező.
2021. jún. 15. 12:19
 82/157 anonim ***** válasza:
95%
Most nem azért, de akinek gyereke van annak költözéskor bizony ilyen dolgokat figyelembe kell venni, mint az iskola meg a bejárás. Nem utólag kell sápítozni, meg másoknak délutáni programot szervezni, mert te képtelen vagy előre gondolkodni. Egyáltalán megkérdeztétek erről anyóst, vagy csak kész tények elé lett állítva?
2021. jún. 15. 12:20
 83/157 anonim ***** válasza:
79%

Tenyleg fura, hogy 9 oldalon keresztul fogyatekosak az emberek. Azert hozta fel, hogy toloszekes az elozo ferje, mert egyesek kotekedtek, hogy “maskor meggondolod kivel csinaltatatod fel magad”, meg “miert nem tud az apja segiteni”. Nem tud, mert toloszekes, a balesete pedig a valasuk utan volt. A kerdezo nem takarozott, szo sem volt az elozo ferjerol, mig paran nem kezdtek ez mocskolodni. A kerdes pedig nem errol szol, a moderatorok is tehetnek a dolgukat.

En sem adok neked egyebkent igazat, nem az o unokaja, es arra van kedve amire akarja. Igaz, szep lenne tole, ha elhozna, de nem kotelessege, es tenni sem tudsz ellene. Vagy munkahelyet valtotok, vagy elkerezkedsz annyira, hogy haza vidd a gyereket.

Ha ilyen kozel laktok egymashoz, azt sem ertem, miert kell eroltetni a buszozast.

Megfogja magat a gyerek, es haza setal. Parszor elmentek vele gyakorolni az utvonalat es kesz.

Vagy pedig amig nem mentek el erte, megkeritek “mamat” hogy arra a heti 3 napra hadd uljon mar be a nappaliba a gyerek hazit irni, nem kell vele foglalkozni. Errol a ferjednek kellene vele beszelni.

Az hogy mi bunkosag, meg mi nem, lenyegtelen. Ha nem foglalkozik vele anyos, vagy holnapra meghal, akkor is kell valakinek foglalkozni a gyerekkel, nem? Vagy akkor kibas*od a gyereket a kukaba?

2021. jún. 15. 12:26
 84/157 anonim ***** válasza:
96%
Én sem vállalnám ezt más unokájáért.
2021. jún. 15. 12:27
 85/157 anonim ***** válasza:
77%

60 válaszoló :D

Nekem sem szimpatikus a kérdező, de az sem ahogy te írsz a korosztályodról.

Én csak 50+ vagyok, de csak lesek, hogy 60+ emberek milyen belassult, öreges életmódot folytatnak.

Akiket én ismerek 60+ még javában dolgoznak, nyüzsögnek, ha a "nők a 40 éves munkaviszonnyal" nyugdíjasok, akkor is aktív, mozgalmas életet élnek.

Edzőterembe járnak, unokáznak, nem nyavajognak a korukról.

Na, ezért nem leszek nyuggerkkub tag soha. :D

Amúgy már a 50+ korosztály is katasztrófa, ahogy vélekedik magáról. És egészségesek is!

2021. jún. 15. 12:28
 86/157 anonim ***** válasza:
33%
81-es! Nem is akartam más idejét beosztani! Joga van mindenkinek úgy eltöltenie a szabadidejét, ahogy óhajtja. Gyereket is akkor kell vállalni, ha az ember tud róla gondoskodni. De amit a 60-as válaszoló kifejtett, az azért eléggé kisarkított, főleg annak tudatában, hogy ennyi idősen sokan még dolgoznak, tehát akkor az elég szerencsés szituáció, ha valakinek ez a 2 alkalom ilyen megterhelő lenne, hogy nem kell járnia mindennap dolgozni. Ettől függetlenül tartom azt a válaszom is, hogy senki nem kötelezhető semmire és mindenkinek joga van úgy eltöltenie a napjait, ahogy gondolja és aljas dolog számonkérni, hogy ugyan mégis mit csinál. Csak az nem tetszett abban a válaszban, hogy úgy van lefestve egy átlag 60 éves, mintha pont 20 évvel idősebb lenne. Az én környezetemben a 60-asok ilyet bizonyosan sosem írnának, hogy milyen megterhelő buszra szállni, esetleg pár órát unokára vigyázni, hiszen mind nemcsak dolgozik, de általában magas beosztású, vagy nagy felelősséggel járó munkát végeznek. Még egyikük szájából ilyen sosem hangzott el, hogy mert nekik már nehezükre esik ez vagy az sőt, kifejezetten amellett kardoskodnak, hogy még milyen fiatalok. Ezért hüledezek azon a válaszon, ami pont ennek az ellentéte.
2021. jún. 15. 12:31
 87/157 anonim ***** válasza:
85%
Nem tudom, mit kell a 60. hsz.-en hüledezni. Nem írt semmi extrát, csak annyit, hogy lehetnek e.ü. problémák, ő személyesen alszik egyet délután, és megterhelő lehet az egész hacacáré, amivel jár ez a rendszeres kvázi "unokázás" (most nem az a kérdés, hogy tényleg az unokája-e). Aki ebben rozoga csontozást meg egyebeke lát, az magából indul ki.
2021. jún. 15. 12:40
 88/157 anonim ***** válasza:
21%

12:31

Én is ezen akadtam ki, gázabb vélemény, mint a kérdező hülyesége.

Én 50+-ként már a saját korosztályomban sem bírom, ha valaki nyavajog, meg temeti magát.

2021. jún. 15. 12:42
 89/157 anonim ***** válasza:
87%
91. Ha te ebből nyavajgást meg öntemetetést vízionálsz, akkor funkcionális analfabéta vagy! :)
2021. jún. 15. 12:47
 90/157 anonim ***** válasza:
84%
* nyavalygás
2021. jún. 15. 12:48
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!